Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 17:25

Lamicka no, tak něco. Já už se s ní o tom vůbec nebavím, dost mě to unavuje. Ovšem dost mě štve, že ovlivnila mámu, která nejspíš váhala, ale ségra je tak trochu demagog a má silný přesvědčovací talent. Já jsem mámě vysvětlila, proč se chceme s manželem naočkovat, co nám o tom řekli lidi, kteří tomu rozumějí a kterým já věřím, ale rozhodnutí jsem nechala na ní. Zatímco ségra nejspíš hučela Nejsi přece blázen + všechny ty výše zmíněné důvody

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 17:27

marieu no je to jedna z mála věcí, ve které se můžou postavit "centrální vládě". Ona žije v trochu opuštěném kraji, kde všechno, co pochází z Prahy, je špatné. Jinak teda taky nevím...Je to smutný. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:00

Mohučanka hmm. 

Offline viktorka_od splavu
49438 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:06

u kolegyne v rodine jsou vsichni vzorne ockovani vcetne skolniho ditete 12+ a presto prarodice ted maji covid s dost blbym prubehem:-(

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:26

viktorka_od splavu no u nás dva kolegové, očkovaní a stejně jsou na neschopence, takže nijak veselo jim asi není. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:41

Prosím o radu. 

Nedaří se mi zaregistrovat maminku na třetí dávku, protože má nové telefonní číslo, jiné, než měla v době první a druhé dávky. 

Domluvím se s někým na čísle 1221 nebo se dovolam nějakému Neznalkovi na Měsíci?

Jde to řešit jinak?

Její obvodní lékařka vakcíny nemá, nebude mít, zavolejte si později. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:52

Péče praktických lékařů v době COVIDu:

Muž má nějakou virózu s teplotou, volal doktorce. Očkovaný jste, COVID jste měl, test nepotřebujete. Chcete ATB? Ne? Tak mi sem hlavně nelezte, stejně máme plno.  PN posíláme elektronicky, zavolejte si v pátek, jak vám bude.

Vráti se to ještě někdy do normálních kolejí?

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 18:58

continuity nevrati.  My v sobotu absolvovaly pohotovost, bolave ucho od rymy a ani test nechteli..

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 19:04

Pavlena alespoň vám neřekli, že nemají volný termín. Mě toto ordinovaní po telefónu už začína docela štvát. 

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 19:39

Mha Ano, musela jsem to řešit zavoláním na linku 1221. Registraci tam smazali a musela jsem vytvořit novou registraci se stejným telefonním číslem jako se použilo při registraci na 1. dávku. To bylo snadné, ale v případě, kdy to číslo už nemáte k dispozici, tak to teda nevím. Ještě je možnost jít na očkování bez registrace. Někde jsem viděla seznam všech takových míst.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:21

continuity Nevrátí. Já teď něco potřebovala po obvodní, snad po deseti letech. Odpovědí bylo, jestli si to nemůžu vyřešit v práci. Tak můžu, ale už mě to štve, že musím otravovat naše doktorky se vším. 

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:24

Minutu ticha za e-roušku, prosím.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:37

Sweet Potato právě jsem si ji odinstalovala...

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:41

Renusatko v práci za tebe doktoři berou kapitacni platbu?

Mně to přijde šílený. Někdo je za něco placený, ale zvyknul si, že penízky mu tečou i bez toho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:51

continuity moje doktorka taky ordinuje přes telefon, resp. vyžaduje volat dopředu. Ale nemůžu si stěžovat, v září jsem řešila tu ránu na koleni. Chtěli poslat mailem zprávy, druhý den mi volali, co a jak. A prý se u ní zkrátila čekací doba, když objednává dopředu, to byla její velká bolest.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 20:53

andulka01 v tomhle věku s ní asi těžko hnete, bohužel dá nejspíš víc na kamarády než na "starého tátu, který tomu nerozumí"

Offline Kora
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 21:16

Mha já jsem se chtěla zaregistrovat na třetí dávku a zadala jsem soukromé číslo, na první a druhou jsem byla registrovaná s firemním. Systém mi sdělil, že si mám vytvořit novou registraci s novým telefonním číslem.  To jsem udělala,  abych se následně dozvěděla,  že ještě nemám nárok,  půl roku to bude až za pár dnů.  Nebýt toho, proběhlo by všechno v pohodě,  myslím.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 21:29

Evaeva no moje vyžaduje volat předem už dlouho, ale měla to tak, že akutní brala ve vyhrazeném čase i bez objednání. To je úplná paráda, kdyz máš 39 horečku a ona ti oznámí, že nejbližší termin ve čtvrtek. Mi je ho.no platné, že ve čtvrtek už nebudu čekat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 21:40

continuity U nás to právě třídí, s horečkou by mě vzala hned.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. listopadu 2021 22:32

continuity Jasně, že nic neberou. My nejsme obvod, ale interna. Většinou to udělám, protože nechci odcházet z práce nebo to naši doktoři pořeší rychleji. Tohle ale nebylo nic akutního. Ona se teda od začátku covidu chová strašně. Napřed ordinovala jen přes dveře, oblečená jak na JIP. To ještě chápu, ale vydrželo jí to celou dobu. Asi si zvykla, že má méně lidí, jenže ne všichni jí můžou poslat fotky a dokumenty přes mobil a ěkdy tam prostě potřebuješ jít osobně.