Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:12

INCOM1 jj, kojenci jsou v nemocnici kvůli rouškám mě ten letošní podzimní průběh fakt děsí, fakt si myslíte, že za to může izolace? Když to postihuje zejména ty nejmenší, který stejně nikam do školky nechodí? 

Já popravdě vůbec nevím, jak s tím naložit, co je správné. Jestli si tím to dítě "musí" projít nebo ho mám ušetřit když můžu. Mi nějak nepřijde jako recept na imunizaci bejt mezi dvaceti kašlajícíma dětma. Teď o těch podzimních prázdninách jsme byli různě na procházkách v lesích a parcích a dětský hřiště se ozývaly jak léčebna pro pacienty s tuberkulozou

Jsme mozna precitlively rodiče, ale my se fakt bojíme. Mít jinou možnost, vůbec bych ho teď do školky neposlala. Ach jo. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:14

Sweet Potato Portugalsko je unikat, proockovanost 98% ockovatelne populace, námořní generál to vzal jako bojovou misi, jasná komunikace. Včera jsem zrovna četla nějaký zevrubny rozbor někde, nevím už kde. Na druhou stranu, ani tam to není úplně růžové a nejake problémy s vyvanutim imunity vodou muset řešit. 

Další věc je, že my jsme v ruské zájmové sféře a ty ruští dezinformatori tady jedou mnohem více. To není výmluva, ale prokázaný fakt. Když se k tomu přidají všechny Pekove, Berani a podobní bojovníci za možnost svobodně roznášet virus v populaci, neštěstí je hotovo. 

Online Kokoska
35156 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:16

Sweet Potato asi jsou Portugalci normální. Tady fakt strašně cítím "co mně kdo bude nařizovat". Myslím, že by to chtělo fakt důsledné kontroly, podložené nějakým právním opatřením, ne že Vojtěch něco vyhlásí a soud to za chvíli zruší. 

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:16

žluťásek To právě asi nikdo neví, co za tím je. Ta předchozí izolace zní logicky - ale ty nejmenší děti do toho nesedí.

Imunizovat takhle imho není ta správná cesta, nebo spíš tohle není imunizace. Říkat tomu tak je akorát sladkej citrón, chabá útěcha.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:16

žluťásek já ti rozumím! Nejhorší je, že syn je nemocný, i když prakticky nikam nechodíme, max na ty hřiště a krátký trasy MHD

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:16

Se z toho picnu. Kolegyni zemřela na koronáč sestra, takže kolegyně, doteď antivaxer, změnila názor a pravděpodobně se nechá očkovat. Jako musí někdo nejdřív položit život, aby druhej dostal rozum?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:22

žluťásek zatím mi všichni doktoři tvrdili, že je to tou izolací. Mě teda letos překvapila ta rychlost nástupu nemocí, ale když to vezmu zpětně, tak syn měl jednu hnusnou rýmu a pak asi dvakrát teplotu dva dny s malou rýmou. Teď ve školce načal asi třetí týden v kuse bez absence (ťukám), dneska jsem se zrovna koukala a byly tam skoro všechny děti. Horší je, že to vždycky chytneme i my a máme to nějak postupně, zrovna dneska odpadl muž, má úplně stejný průběh jako jsem měla já, ale už před deseti dny.

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:23

INCOM1 no moje dítě bylo prakticky celý září i říjen nemocný a do školky ani nestihl nastoupit, taky jsme si to odnesli někde z hřiště. Je to letos nějaký agresivní, on byl doteď možná tak 2x 3x nemocnej, jen nachlazení, žádný jiný dětský nemoci.

Já mám podzim moc moc ráda, ale letos si už několik týdnů říkám, jak se vážně těším na jaro. 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:25

Sweet Potato zase i když ty malý děti nechodí do školky, tak za normální situace k nim jezdí na návštěvu příbuzní, mámy je berou sebou do kavárny, na nákup, do mhd - děti si tím cvičily imunitní systém a to na přelomu roku chybělo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:26

Sweet Potato ale těm malým dětem domů ty "bacily" tahali rodiče, ale když loni byli lidi hodně doma, tak neprobíhala ani tadyta imunizace. My jsme třeba loni neměli snad ani jednu rýmu, ani dospělí ani děti.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:33

Ono to nemusi byt jen izolaci, ale treba my mame od alergo/imuno doporuceni brat alergika minimalne 2x na hory a 2x k mori. Hrozne mu to pomaha. Tak kolikrat jsme za posledni 2 roky asi byli, kdyz se nikam nemohlo? 1x v zime (a to uz se skoro zavirali ty 3 okresy) a az ted v lete. 

Offline Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:33

SunEclipse Evaeva To dává smysl. Kdo ví. Někdo by musel prozkoumat, jak moc byly rodiny nemocných dětí opravdu izolované. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:35

No a nebo viry přirozeně zmutovaly, aby se udržely v oběhu s menším počtem hostitelů v ktaším kontaktu a tak, tak musejí být agresivnější. Třeba. Už jsem imunoložka jak Peková, co.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:36

dzizisketa jo, to mě už taky napadlo. Pravda bude asi někde uprostřed.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:36

Evaeva jo to je taky pravda, byvam kazdy rok za zimu tak 2x nakrapla a vloni nic. Az si rikam, zda je to dobre... porad respiratory, dezinfekce a imunita spi (teda myslim)  

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:40

žluťásek kdyz jsme byly pred dvema tydny na osmnactimesicni prohlidce a ockovani, tak nam doktorka rikala, ze loni touhle dobou, jak bylo skoro vsechno zavreno, meli tak tri nemocne deti tydne. A letos jim volalo dvacet tricet rodicu denne. 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:41

Jo a mam radost, ze jsme s malou negativni. Mama dneska dostala kapacku protilatek a tata si uz zacina z nemocnice stezovat, ze se nudi

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:45

4 třídy z 32 v karanténě. A to bylo testování dobrovolné.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 14:48

Zuzuli To jsou všechno skvělé zprávy!

Offline Pavlena
6922 příspěvků moje polička 02. listopadu 2021 15:00
Reakce na žluťásek:

dětský hřiště se ozývaly jak léčebna pro pacienty s tuberkulozou

​Což mi připomnělo.. O víkendu jsem s dcerou zavítala na pohotovost (rýma jak trám a přidalo se ucho, v sobotu v noci, nebylo na co čekat) a tam teda všichni dospělí měli respirátory. Jenže. Ty ostatní pacienti, děcénka odhadem 4-6 let, pčikající, nudle lítaly na metry, kašlaly jak tuberáci no a ani jedno z nich nemělo ani roušku, rodiče se ani nesnažili dávat jim kapesník před pusu, no krása. Jako chápu, že nevrlému nemocnému dvouletému děcku asi roušku nevnutíš, ale tak třeba těch 6 let? Dyť už v tom žijem skoro 2 roky, to už ty děcka mohli naučit, aspoň teda ve špitále a při nemoci no...