Myrtila Davam vitamíny, sirup na kašel atd. Prostě to jednoho dne přejde. Děti do školy a školky nemocné dávat nechci, ale řídit se kašlem, jsme doma půl roku až do jara.
Koronavirus
U nás s kašlem do školky neberou. Taky mi syna naposledy vrátili, protože zakašlal, a od té doby tam nebyl.
Mojí známé zemřel na jaře na covid manžel, nakazili se na party v době, kdy byly všechny akce zakázané. Dodnes tvrdí, že je to tím, že asi tři dny předtím, než se projevily příznaky covidu, začal nosit roušku a kvůli tomu zemřel. Očkovat se nebude a co sdílí na fb, ty antivaxerské řeči a řeči o škodlivosti roušek... nechápu.
nepsala jsi to už tady? Je mi to povědomý
tv No, to je asi dost na houby se skolkou. Nas se tohle nastesti jeste netyka, mam rocni dite, takze jsme proste doma, no.
tv
U nás s kašlem do školky neberou. Taky mi syna naposledy vrátili, protože zakašlal, a od té doby tam nebyl.
U nás ve školce kašlou všichni. Teplota se ráno měří, to je rozhodující. Jsou naštěstí rozumní. Neřeknu infekční rýma, teplota, ale ten kašel se klidně táhne i měsíc.
tv Já když začnu kašlat, což je tedy bohužel i teď, kašlu klidně i čtvrt roku. Je to šílený, děsně se za to stydím, ale poslech jsem měla vždycky čistý. Jen nemůžu promluvit, abych nezačla kašlat, no. Přechází mě to až buď na horách nebo s teplem.
OliveOyl jo, je to možný, že už jsem to tu psala, protože mi to pořád leží v hlavě, jak může být někdo takhle zabejčený
Navíc mamka měla Modernu. V centrech bez registrace je jen Janssen a Pfizer.
Zrovna dneska se u nás očkovala druhou dávkou tetina, co měla první Modernu... u nás jen Pfizer, tak ho dostala taky a cajk. Jen ISIN chvilku držkoval
jinak ani tetina, ani imunolog nebyli proti.
Zrovna dneska se u nás očkovala druhou dávkou tetina, co měla první Modernu... u nás jen Pfizer, tak ho dostala taky a cajk. Jen ISIN chvilku držkoval
jinak ani tetina, ani imunolog nebyli proti.
Nepsali někde, že je právě dobře, když se člověk přeočkuje jinou značkou? Myslím jsem dokonce četla, že to někde doporučují, kdo měl Pfizer, tak Modernu a a naopak, zkusím pohledat.
Věřím. Ale respektuju přání mamky, že pokud se má přeočkovat, tak chce znovu Modernu, takže pokud je v mých silách jí to zajistit, pokusím se.
Já to někde taky zahlídla. Z tý Moderny nějak nikdo neskáče nadšením, bůhví kde k ní ta paní přišla, u nás určitě ne... tak to spíš tím Pfizerem chtěj vylepšit nebo co. A předpokládám, že doktůrek ví co dělá ![]()
To chápu. I když stejně nikdo neví, co v tý stříkačce je, moh by tam bejt klidně Sputnik - pozná to někdo? ![]()
No já jestli si dobře vzpomínám, tak v rámci nějaké studie procentuálně zrovna proti deltě z toho naopak vyšla Moderna trochu líp než Pfizer, ne? Máma tu zprávu právě zaregistrovala a bohužel si ji zrovna zapamatovala no
.
Nevim jak proti jednotlivejm mutacím jako delta (a kolik takovejch ještě bude
), ale někde jsem snad zahlídla že Moderna není až tak dobrá pro seniory... že ačkoliv dostávaj silnější dávku než u Pfizeru, funguje u nich slabějc. A Pfizer by měl bejt obecně na mutace lepší, se někde taky psalo... ale čert to vem, stejně se to teprve ukáže a hlavně že máme aspoň něco.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/treti-davka-moderny-se-od-pondeli-dava-v-cesku-polovicni-sta/r~c049d46c3bcc11ec98380cc47ab5f122/
Modernu teď dokonce dávají poloviční dávku.
No právě, protože byla mnohem silnější než ten Pfizer. Obsahuje víc tý mRNA...
wendulka ano, taky jsem se s mamkou domluvila, že půjde na třetí dávku v prosinci, protože se obávám, že vánoční návštěvy to rozjedou ještě víc. Včera byla na chřipce, tak za měsíc může jít.
A jak jsem se ptala, jak posunout termín třetí dávky, tak to jde velmi snadno tady, jen je potřeba znát rodné číslo a ID rezervace, které je v potvrzovacím emailu.
ionicera máma s astmatem kašle celý rok. Už se párkrát s někým pohádala, když ji, jako nemocnou, vykazovali z obchodu. A to už před Covidem, teď s rouškou se na tom ještě hůř, ale bez ní by se do obchodu neodvážila.
Mame spolecny chat kamaradek na whatsappu a na jednu uz ani nereaguju. Ta se dostala do faze, ze popira uplne vsechno. Spatne byly testy zdarma, ale spatne je i jejich zruseni. Naockovano je malo, ale beda jestli ji nekdo bude nutit nebo se to bude pozadovat povinne. Covid je to detska nemoc, ale musime ochranit seniory. Respiratory jsou spatne a Cesi jsou strasni, nedodrzuji zadna opatreni.
Story se ztrátou identity pokračuje. Po včerejších asi 20 neúspěšných pokusech jsem se dneska v 8:00:15 dovolala na 1221, kde se mnou velice neochotná "tetina" sepsala znovu moje osobní údaje. Prý to někam pošle a ozvou se mi. A že si mám zkusit přeinstalovat Tečku. Čímž jsem zjistila, že ani můj telefon už není můj, protože ověřovací SMS pro nahlášení po nové instalaci nikde. Tím pádem se nedostanu ani do ocko.uzis a nějakému chudákovi pípají moje SMS.
Aby toho nebylo málo, včera jsem se objednávala na gyndu a sestra se divila, proč k nim, když jsem se v červnu přeregistrovala do Benešova. Tak jistě. Co se to k sakru děje? Přestanu pro naše zdravotnictví existovat?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY