Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 19:39
Reakce na Mha:

Kokoska

Psalas, že ses už dovolala na linku 1221.?

To není možné, žádný živý člověk to ještě nedokázal.

Kromě Chucka Norrise...

Chucku? 

​Na linku 1221 jsem se dovolala dnes taky, ale ke své obvodní po třech dnech 115 hovorů

Offline Korsičanka blogger
13506 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 19:48

Renusatko Proč ji nezměníš? Já napíšu doktorce o e-recept a dostanu ho za 2 minuty

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:11

Korsičanka Protože jsem po ní 10 let nic nepotřebovala. Vlastně jsem jí viděla jen jednou, předtím tam ordinovala její mamka, k té jsem chodila od 15. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:39

711990 Mně se to s tou přeregistrací taky stalo a přišla jsem na to tak, že jsem měla ve vykázané péči věci, které jsem neabsolvovala, taky jsem kvůli tomu psala na pojišťovnu, ale nijak zvlášť mě neinformovali jak se to stalo.

A teda taky pak na gyndě nemohli najít moji složku, protože ji měli v odejitých pacientkách.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 20:50

Mha Ja se tam normálně dovolala už několikrát. Je nutné tam volat ráno v 8? Číhá vás tam asi hodně. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:17

Mha ja se na 1221 dovolat nemuzu, ale dovolala jsem se na ten katastr, nemuzu mit vsechno!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:28

Lamicka a uspelas?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 21:58

moora pani mela dnes dovolenou zvedla to kolegyne. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:08

Můžete mi někdo říct, jak funguje elektronická žádanka na PCR? Mám starší sousedku, přišlo jí jen na mobil, že se s někým setkala a má vyplnit formulář a vystavit si žádanku. Formulář jsme vyplnily a tím pádem jí je automaticky vystavená ta žádanka? Žádné potvrzení, ani nic o tom, že je žádanka vystavená jí nepřišlo. Zítra může jít na test, ale neví, jestli to tam automaticky bude. A já taky ne.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:08

Lamicka coz dost vysvětluje.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:40

Renusatko Mělo by to tak být. Přijde tam s dokladem (OP a pojišťovna) a budou ji mít v systému. Teda měli by, no...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:44
Reakce na Lamicka:

moora pani mela dnes dovolenou zvedla to kolegyne. 

​Nene, to je nějaký osud. To je přece jasný, že kdyby neměla dovolenou, tak to nezvedne. 

Já se teda musím přiznat, že teď s různými úřady zažívám různá peklíčka, minimálně neskutečné lhůty. Byly doby, kdy jsem si říkala, co lidi mají, vždyť kam vlezu, tam žádný problém. Ale nějak se to plíživě pokazilo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:44

Sweet Potato Děkuju, já jsem jí říkala, že jí to ještě ráno někde ověřím, ale na hygienu se asi nedovolám a na to úžasný číslo dva dny po sobě asi taky ne.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:48

Renusatko 

Já jsem minulý týden taky prvně vyplňovala takovou žádanku do místa, které jsem vybrala na internetu, a přišla mi krátce po registraci SMS s potvrzením a informací, jak případně termín zrušit. Ale určitě to není jednotné a jiná místa to budou mít jinak...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 22:57

dynda Ale jí přišla SMS z hygieny, tam bylo, že máš vyplnit samotrasovací formulář a vystavit si žádanku. Formulář jsem vyplnila, ale vystavení žádanky jsem nikde nenašla. Tak nevím, jestli je to automatické. U vybrání termínu a místa přes internet, se jen zeptali, jakou žádanku má, ale nic jiného. Já nevím, jak fungují ty žádanky přes hygienu. Nám ji na začátku roku vystavila dětská doktorka, takže jsem věděla, že ji máme a dokonce nám i zaregistrovala místo a čas, takže jsme se jen dostavili. Teď mám strach ji tam poslat, protože si nejsem jistá. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 23:05

Renusatko 

Nojo, žádanka přes hygienu mě vůbec nenapadla, tu nám taky vždycky udělali doktoři. Matně si vzpomínám, že tenkrát jsme při rezervaci zadávali, že ji máme od praktika. Teď jsem se rezervovala jinam( mimochodem Praha a výsledek za cca 30 hodin) a při té registraci se žádanka vůbec neřešila a samozřejmě jsem žádnou neměla. A potřebuje ji vůbec, když jsou teď ty odběry zdarma? 

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 23:14

dynda lepší je žádanka od hygieny nebo lékaře. Ty preventivní testy trvají ukrutně dlouho. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 23:27

dynda Ona očkovaná není, takže pro ni test zdarma není. Musela by ho platit, ale k tomu nemá důvod, když to po ní chce hygiena.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 00:32

Renusatko Já byla nucena žádanku o PCR test vyplnit včera. Vyplnila jsem formulář/žádanku na příslušné vybrané pracoviště (s vybraným časem) a automaticky mi přišlo potvrzení na mail. Dnes jsem na místě předložila screenshot mailu a to bylo vše. Výsledek mi přišel sms a následně certifikát na mail. 

A spadl mi kámen ze srdce, neb jsem negativ :-).