Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Garfie
28634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 10:22

Lamicka Tohle je strašný, viď? Mám jednu podobnou, naštěstí covid nemá jako velké téma.

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 10:24

Kokoska tjo tohle je z nejakyho scifi filmu

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 10:26

viktorka_od splavu bavila bych se, nehrát v tom hlavní roli

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 10:53

Garfie u te me kamaradky to posledni dobou probublava casteji a casteji, ona ke covidu otoci i fotku deti z vyletu. 

mrzi me to, nevim jestli je to nejaka jeji obrana... ale ona mela vzdycky tendence vse kritizovat, ale ted to nabralo obratky. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 10:59

Kokoska Tohle je ale divné. Na ocko.uzis se dostaneš přes bankovní identitu (přihlášení jde přes tvoje internetové bankovnictví), ale možná bych zkusila také kontaktovat pojišťovnu, jestli není problém u nich?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 11:03

Ja tam pro zmenu zas nemam 3. davku a vzhledem k tomu, ze ani nemam zadny potvrzeni o ockovani, tak to ani nemam jak urgovat

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 11:06

Ja si tu taky odlozim. Mam v praci jednu takovou osobu, jenom dnes jsem od ni slysela posmivani se ockovanym a adorovani Orbana a chtela pokracovat Polskem, ale to jsem debatu okamzite zarazila. Zacalo to tim, ze se pozastavovala nad tim, ze v Praze na hlavaku je u ocko centra napis Dekujeme hrdinum. Tak ze pry jaci hrdinove, ovce jsou to, akorat slouzi jako pokusni kralici pro farma prumysl, ona si nenecha potlacovat svoji individualitu (ockovanim a testovanim).  Nasledovala chvala Orbana, ze nakoupil pro Madary levny plyn od Putina. Na argument jestli ji nevadi, ze se v Madarsku osekavaji prava obcanu a jde to tam smerem k potlacovani te individuality a projevu na kterem ji jeste pred chvili tak zalezelo, delala, ze to neslysi. Jo a lidi co zemreli na covid, zemreli, protoze to tak melo byt.To uz je fakt hnus.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 11:11

Černá kočka A proto v práci tahle témata otevírám pouze s několika osobama. U ostatních radši nechci vědět, pracovat s nima chci. Naštěstí to asi i oni cítí podobně, takže s nějakými nechtěnými výlevy tady problém celkem není.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 11:18
Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 11:48

andulka01To neotvírání tématu je jedině rozumný. Včera nepoučitelný otec zase rejpl do sestry, když zmínila,že šestnáctiletou dceru musela před tanečníma zavézt na test, jestli ji nechce radši nechat naočkovat - takže bouřlivá debata na deset minut, jed, neplodnost a ovce  a závěrečné prásknutí dveřma included.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 12:11

andulka01 Kdyby to bylo tak jednoduche. Ja tyto temata neotviram vubec, ale moje kolegyne si k tomu najde cestu at jsme u jakehokoliv tematu, dnes byla puvodne rec o vanocnich besidkach. A presne jak pises, clovek s tema lidma pracovat musi, cim driv od takoveho rozhovoru odejdu, tim lip, no ne pokazde se zadari.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 12:47

Černá kočka To je hrozné, takhle pracovat. Já jsem ráda, že i když v práci máme každý jiný názor, tak se u oběda probírají úplně jiná témata a kupodivu ještě na tohle téma nevznikla žádná rozepře. Ani tam nemáme nikoho, kdo by to vyloženě prožíval. A to ani na jedné straně.

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:27

Netvrdím, že očkování má vliv na plodnost, a jsem pro očkování. Nechci tady podnítit hádku, ale zrovna to řeším kvůli očkování u dcery. Osobně u očkování nás dospělých, mi to ani nepřišlo nijak důležitý. Ale není ten zrychlený proces schválení právě bez testu dlouhodobého vlivu, kde je i ta plodnost? Tzn. že vakcína nemá na toto klinické testy a vychází se jen z předpokladu? Popravně mi to teď začíná vrtat hlavou v souvislosti s nadcházejícím očkování dcery. Co jsem se dočetla, tak jestli to chápu dobře, fámy o působení na plodnost jsou díky tomu, že ve vakcíně je protein, který má na plodnost vliv. Ale je ve vakcíně ve formě, kdy neplodnost způsobit nemůže /jak jsem to laicky pochopila já/. Na druhou stranu sice na malém vzorku, ale oficiální studie od svaté Anny, zaznamenala po očkování lepší spermiogramy u mužů. 

Dcera měla jako malá trochu upravený očkovací plán. Důvod pro něj už pominul, má vše povinné, ale jsem zvyklá o tom očkování u ní být rozvážná. Vždycky se to konzultovalo. Tak o tom asi moc přemýšlím i teď.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:32

notna ten hoax spocival v tom, ze nejaky protein je vzdalene podobny nejakymu proteinu, co je potreba k vytvoreni placenty a z toho nekdo vyvodil, ze telo nevytvori placentu, protoze bude mit jakoby protilatky proti tomu proteinu....proste uplnej nesmysl. U zadnyho ockovani se nikdy neprokazal vliv na plodnost, podivej se treba na priusnice - kdyz je chlap prodela, tak muze byt neplodny. Ale ockovani proti priusnicim nic tskovyho nezpusobuje. Ockovani funguje tak, ze v radu dni imunitni system zareaguje, udela(anebo neudela) si protilatky a ta latka se rozlozi, nic z ni nezbyde. Myslim, ze to vysvetloval na IG @Ocami farmacie.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:40

notna ten protein je coronavirovy. Pokud by mělo vliv už očkování, tak si nechci představovat, jaký vliv by měl COVID samotný. 

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:40

moora 

Aby se automaticky aktualizovaly data o očkování a testech, musí být do tečky přidaná přes webové stránky a ne přes QR kód na certifikátu.

Takže pokud ji tam nemáš dostaneš ji tam ze stránek

https://ocko.uzis.cz/

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:43

Sweet Potato to jsem zkousela a nic, furt jen ten jeden a samej certifikat se 2 davkama a nic dalsiho tam nemam

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:50

moora Sakryš. Možná ani tohle nestíhají?

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 13:52

711990 To je zajímavý IG, díky.

continuity Onemocnění Covidem má vliv na mužskou plodnost, takže mě to prostě nahlodalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 14:02

Lamicka mě to přijde jako nějaká už ne úplně "zdravá" forma strachu, obav u té tvojí kamarádky. Přijde mi, že úplně nedává tu situaci.