Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 00:43

whiskas aneb, jak rika muj syn, jsi negativni, coz je pozitivni!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 00:45

continuity zkousela jsem to vcera v prubehu dne asi 20x a nepodarilo se. Naposled 2 minuty pred koncem jejich oficialni pracovni doby mi to reklo, ze volam mimo pracovni dobu...

DruI to jsi me docela uklidnila, uz jsem myslela, ze mam nekde nejakou druhou identitu, ktera za me chodi k doktorum. 

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 01:17
Reakce na barbucha:

Se z toho picnu. Kolegyni zemřela na koronáč sestra, takže kolegyně, doteď antivaxer, změnila názor a pravděpodobně se nechá očkovat. Jako musí někdo nejdřív položit život, aby druhej dostal rozum?

​Tak niektorým nepomôže ani takáto situácia. Moja kolegyňa s celou rodinou nakazení, chorí, mama jej umrela (ale nie na covid, na srdce), naďalej antivaxer.

Offline letfenixa
10936 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 01:27
Reakce na martek01:

včera mi přišel mejl z hygieny, že celá Oliverova třida má nařízenou karanténu, že se potkali s pozitivní osobou. nic zvláštního v dnešni době. jenže oni tu karanténu mají od 25.10.!!!!!!!!!!!!!
jako maj už půlku za sebou, 4 dny online výuky zvládnou, ale co to doprdele je?
dát vědet po týdnu? a dcera do školy chodit může.... fakt kocourkov

​Áno, takto presne to na školách (ne) funguje.

Plus dnes na sklonku vyučovania prišla správa o pozitívnom žiakovi, ktorý bol včera aj dnes v škole, dnes odchádzal po 4.hodine na test, doma má pozitívneho súrodenca, ale matka ho do školy poslala, aby nevymeskal. Vďaka tomu ide celá trieda do karantény.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 01:33

continuity 

Nevím, co je ukrutně dlouho, já teď měla výsledek PCR za cca 30 hodin. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 03:07

Tak do statistiky, v úterý jsem byla na třetí dávce Pfizeru, za 3 hodiny mě začala pobolívat ruka, přesně za 12 hodin nastoupila silná bolest očkované paže a k tomu celého těla, hlavně zápěstí, kolen, kotníků a hlavy (jako při chřipce), teplota 37, 5, bolesti a nevolnost vydržely celou středu i přes paralen, začala jsem se zlepsovat až k večeru a teď už docela dobrý. Stejnou reakci jsem měla i po 2. dávce. Muž byl ve stejný den na 3. dávce Moderny a sice ho taky bolela ruka a měl teplotu, ale neměl tak ukrutné bolesti.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 06:15
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 06:16

Renusatko zadny potvrzeni k ty zadance nedostanes, proste se jen objednas na testovaci misto a oni si to najdou v systemu. Stejne to plati, i kdyz tu zadanku vyplnuje doktor. 

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 06:49

Mimo Prahu (asi) začíná být problém sehnat termín testu...Vysočina termín testu od lékaře při příznacích lze nejdříve na pondělí. 

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 06:53

barbucha Barbuško, jak to u vás vypadá? Omezuje se nějak péče? Ptám se, protože známej čeká na termín operace a mě by zajímalo, jestli mu do toho covid nehodí vidle. Tím, že je to zarytej antivax, mi teda dá dost práce mu to nepřát.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 06:59
Reakce na Maky:

Mimo Prahu (asi) začíná být problém sehnat termín testu...Vysočina termín testu od lékaře při příznacích lze nejdříve na pondělí. 

​u nás v nemocnici nedostatek antigenních testů

samozřejmě v době, kdy konečně zrušili nařízení nějaký chytrý hlavy, že otcové novorozeňat nemusí mít testy/očko, protože maj právo vidět svoje dítě (asi ti pozitivní stejně jako negativní)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:11

Lamicka tak hura (ale jinak cely je to des)

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:27
Reakce na dynda:

continuity 

Nevím, co je ukrutně dlouho, já teď měla výsledek PCR za cca 30 hodin. 

​Počítala jsem to pár stránek zpět. V sobotu odpoledne odběr, výsledek v úterý nad ránem. 56 hodin nebo tak nějak. Před týdnem to bylo. 

Školní test lepší, ani ne 24, akorát to bůhvíproč posílali na druhé číslo v pořadí uvedené v souhlasu rodičů, což byli většinou tatínci. Tak to jsme některé ženské ještě čekaly než to chlapům docvakne, že nám to mají říct.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:30

OliveOyl

To je sedmý kruh pekla s těmi testy. Skolni testy taky nejsou. Kolikrát to budeme muset všichni absolvovat než se to konečně všichni naučí?

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:47
Reakce na OliveOyl:

barbucha Barbuško, jak to u vás vypadá? Omezuje se nějak péče? Ptám se, protože známej čeká na termín operace a mě by zajímalo, jestli mu do toho covid nehodí vidle. Tím, že je to zarytej antivax, mi teda dá dost práce mu to nepřát.

​Zatím cajk. Včera jsem se zrovna ptala bosse, jak to vypadá výhledově jestli něco neslyšel (znova covidária, omezení jinejch lůžek apod.) a neslyšel. Ovšem dneska má primářskou tak se možná něco dozví. Zatím máme jen zrušený návštěvy a sláva, civilové nesměj do naší jídelny

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:48

Takove hezke zamysleni Evoluce

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 07:52
Reakce na Kokoska:

DruI to jsi me docela uklidnila, uz jsem myslela, ze mam nekde nejakou druhou identitu, ktera za me chodi k doktorum. 

​Hele mně už podruhý přišla nějaká sms s heslem... samozřejmě pro někoho úplně jinýho.

Vono se totiž při tom zapisování do systému lehce udělá chyba, resp. ani ne tak chyba jako že ti vážení klienti neuměj psát/škrabou jak kocour... a jak je nemáš u ruky tak se ani zeptat nemůžeš co tím kterým klikyhákem myslel Já už jsem naučila sestru aby je varovala že jsem hroznej ras a vztekloun (stalo se ), aby se snažili psát čitelně... ale někdy - když mám teda dobrou náladu - rovnou na to uvedený číslo eště i volám abych si to všechno ověřila. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 08:02

barbucha no jo, chyba se stat muze. Ja aspon mam neco navic, ten druhej chudak nema o ty treti davce nic. Snad se mi to podari dat do poradku, nez sama budu tu treti chtit, aby mi nerekli tudle, mas ji uz od zari.

Offline continuity
43577 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 08:04

rasaNori Prokofjev výborný, paní lehce hysterická. Existuje na to léčba, uleví se jí.

Že vývoj lidstva není přímka vpřed je známo po staletí. Dokonce se ani nemyslím, že musíme nevyhnutné skončit jako barbarská říše, třeba se jen přerodíme v něco lepšího. COVID to akorát značně akceleroval, coz některým lidem nesvědčí.