Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:27

Dadoo Může dostat vytýkací dopis, třeba i opakovaně. Ale propustit učitele není úplně jednoduché a navíc uprostřed školního roku - kdo jeho úvazek převezme? A suplovat se to dlouhodobě nedá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:35

JankaM školkové dítě jde do karantény, pokud se s pozitivním potkalo dva dny před testem/příznaky pozitivního, hygiena by měla poslat aspoň SMS, ale úplně bych na to nespoléhala. 5 až 7 den od kontaktu by mělo na test nebo může mít karanténu 14 dní. Na toho druhého se žádná pravidla nevztahují, dokud není pozitivní sourozenec.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:49

Dadoo 

Tvoje kolegyně mi zní jako členka facebookového Zdravého fóra. Ti se přesně takhle mezi sebou hecovali k tomuhle postoji a prej boji proti korona fašišmu za návrat normálního života, že mají takto odpovídat už od léta, když jsem ještě měla čas z nudy tu a tam sledovat. Teď už na to nemám ani čas ani nervy.

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:59

Dadoo My jsme ve čtvrtek v práci měli paní, která přišla evidentně nemocná do práce (nevíme jestli covid nebo jiné respirační onemocnění, ale to je myslím jedno) a zjistili jsme, že nemáme páku jak ji z té práce okamžitě dostat pokud nebude chtít odejít domů sama dobrovolně, takže chápu, že asi cítíte hroznou bezmoc ohledně vaší kolegyně a jejího chování.

Nemuseli bychom mít na všechno příkazy a zákazy, kdyby fungovala obyčejná mezilidská slušnost a lidi si viděli dál než na špičku vlastního nosu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 09:01

Dadoo podle opatreni platnych od pondelka se musi kolegyne kazdy tyden testovat a nosit na pracovisti respirator.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/aktualni-opatreni-covid-145755

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 09:14

Kokoska to ale měla i teď.

Máme tu jen dva neockovane, ten druhý je mladý přírodní kolega, takový Lesan, ale ten respirator nosí. Nemá s tim problém.

Uvidíme od pondělí.

Problém asi taky je ze ona je vedoucí odborného výcviku jednoho oboru, kromě toho i učí a taky supluje za mistrové , pokud chybí.

A právě konci učitelka teorie toho oboru, fakt špičková profesionálka. 

Takže kdyby měla skončit i ta trapná rebelka, nastal by asi vážný problem

Ale říďa se problémů nebojí. Komplikace nepříjemná to každopádně je. 

Uvidíme, jak bude od pondělí.. 

Ja s ní do styku skoro nepřijdu, ale hodně mě to štve kvůli žákům, z principu.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 09:47

Dadoo no je to nedodržení vládního nařízení, mohla by asi mít problém i ta ředitelka, kdyby to někdo prásknul. Asi tam bude ten důvod, že by neměl kdo učit, a ta neočkovaná čůza to ví.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 10:40
Reakce na wendulka:

Dadoo 

Tvoje kolegyně mi zní jako členka facebookového Zdravého fóra. Ti se přesně takhle mezi sebou hecovali k tomuhle postoji a prej boji proti korona fašišmu za návrat normálního života, že mají takto odpovídat už od léta, když jsem ještě měla čas z nudy tu a tam sledovat. Teď už na to nemám ani čas ani nervy.

​Neradili si tam i něco ve smyslu- respirátor je tesařská pomůcka a tu jsem nikdy na puse neměla a mít nebudu? - jen, že jsem to slyšela už asi 3 x- po žádosti o nasazení respirátoru.

Online viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 10:42
Reakce na Sweet Potato:

Nevíte někdo, jak je to s ne/testováním očkovaných v zahraničí?

​dcera se po navratu do anglie musi nechat otestovat i kdyz je ockovana, resp. musi mit uz zaplaceny test na urcenem odberovem miste, ovsem nikoho pry nezajima zda se na to misto vubec dostavi, natoz vysledek...

Offline Miru
17029 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 11:41

...do statistiky:

za posledních 14dní sedm mých očkovaných kolegů(přibližně 47+) onemocněli covidem.

Z toho

jeden má oboustraný zápal plic(záchranka...) - ten byl v kondici, bez jakýchkoliv zdrav. problémů

druhý nezastavitelné krvácení z nosu, záchranka, 14dní na kapačkách - ten s velmi oslabenou imunitou

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 11:57

continuity ja mam spis problem, ze mi od covidu veci hrozne splyvaji. Jak nebylo tolik zazitku a pravidelnych akci a aktivit. 

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:10

Miru prosím do mé statistiky: prodělali kolegové covid v minulosti? nebo to je poprvé?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:18

ionicera 

Tuhle kravinu čtu prvně. Ale zase tak detailně jsem ta jejich moudra nepročítala ani v tom létě.

Víc mě dostal sdílený antivaxerský hoax na profilu mojí bývalé spolužačky, že Miroslav Žbirka zemřel na covidový zápal plic po obou dávkách. To už mi přišlo fakt nechutné!

Offline Miru
17029 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:27

martek01 

poprvé.

Ti v nemocnici se nechali očkovat vloni na podzim.

A jedna známá si myslí, že má také covid, protože je jí pár dní špatně(byla v kontaktu s pozitivní covidem) a také se jí během dne zničehonic spustila dvakrát krev z nosu. Přestože se jí to nikdy dříve nestalo(krvácení z nosu)

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:41
Reakce na Miru:

martek01 

poprvé.

​No proto se domnívám, že než plošná povinná plošná vakcinace všech očkovatelných je v tuto chvíli mnohem důležitější co nejrychleji zajistit přeočkování vybraných skupin a prvoočkování u těch, kteří ji ještě nepodstoupili. Zbytek bych ponechala dobrovolné.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:45

Miru Počkej,vloni na podzim už byla vakcína? To je blbost ne? Vždyť první byly na jaře nebo ne? 

Offline Miru
17029 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:47

Karja 

...tak asi jo. Já jak nic nsleduju, vím prd.

Prostě - nechali se očkovat hned mezi prvními

Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:48
Reakce na Miru:

martek01 

poprvé.

​Vloni na podzim jeste nebylo ockovani proti covidu dostupne, prvni davky byly k dispozici v CR az tesne po Vanocich a to pro zdravotniky.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:49
Reakce na Miru:

martek01 

poprvé.

čim?

A jedna známá si myslí, že má také covid, protože je jí pár dní špatně(byla v kontaktu s pozitivní covidem) a také se jí během dne zničehonic spustila dvakrát krev z nosu. Přestože se jí to nikdy dříve nestalo(krvácení z nosu)

​no a na test se ji nechce? 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 12:50

Dadoo Hele já jsem šla včera do Billy a tam dva typci mladí, taky prostě je jim to jedno,že do hospody nemůžou, dokud jim nezakázaj dejchat tak se nenaockujou. Víš co, jakoby serou mě nebetyčne, kdyby řekli, že se bojej o zdraví, že jim to nepůjde v posilovně nebo v posteli a blablabla, tak ok, jsem schopná akceptovat, že tak někdo premysli Ale argument ,,nenecham se k ničemu tlačit,, je úplně vadnej. Jako tahle mladá ,,méně inteligentní skupina,, je takovej prazdnej bod no. Jakoby oni vážně neonemocní pravděpodobně, děti nemají, aby je štvalo, že nemají ten běžny život, necestují....Prostě to je takový hluchý místo a zadna kampaň, aby na ně dosáhla prostě není a čím dál více se zatvrzuji.