Prý vtipná očkovací kampaň. Fakt vám to přijde vtipný? Mně spíš pitomý.
Koronavirus
No a u nás, kraj Zlínský, ten hodně červený flek s nejvyšším počtem případů společně s krajem Moravskoslezským, nemožnost dostat se na PCR test. Ve Valmezu už ani nezvedaji telefony, nejbližší Vsetín a Novy Jičín, termín za 7dnu. Což je paráda, když u nás pedagogičtí pracovnici měli pozitivní antigenní test. A dělá s tím něco ředitelka? No nedělá, prý to není v její kompetencí, posílat do karantény musí hygiena. Takže se vesele do školy chodí dál. Takže já dnes nakoupila buď na lockdown, nebo až si to přinesu z prace.
tv Držím pěsti ať to nakonec dopadne dobře. Mám rodinu taky na Moravě, v okrese kde bydlí jsou dvě odběrová místa (obě v okresním městě) a jedno funguje PO - PÁ od 8.00 - 14.00 a druhé je v nemocnici a to funguje každý den od 7.00 - 15.15, první volné termíny jsou aktuálně až na středu 24.11. Z některých míst to mají lidi na odběrová místa 45 minut autem. Když nemají auto tak nevím, asi by jeli busem s třema přestupama a cestovali celý den? Já bych čekala, že by třeba odběry na PCR mohli dělat praktici, mohli by na to mít určenou půl hodinu každý den a pak by ty testy jenom svozem poslali do laboratoře? To se nedá? Nebo by objížděla obce v okrese, hlavně ty odlehlé, odběrová sanitka?
tv Ředitelka má bohužel pravdu...
Tak to opatreni pro testovani v zamestnani je navrzene tak, ze zamestnavatel ma povinost testovat a pokud zamestnanec odmitne test, tak ho zamestnavatel musi nahlasit organum ochrany ver.zdravi a ten zamestnanec se na pracovisti musi pohybovat s respiratorem. To je zase paskvil.
Na jare mel zamestnavatel povinnost neumoznit netestovanemu na pracoviste.
tv Ředitelka má bohužel pravdu...
Vim, ale co třeba informovat rodiče? Ať si děti, pokud možno, nechají doma. A dospělí zaměstnanci to stejně, na neschopenku a na test.
A do toho ti do třídy přinese oběžník neockovana osoba bez jakékoli ochrany na obličeji a obejde tak každou tridu ve škole. A ten oběžník je o povinnosti nosit respirátor. Neockovani ve všech prostorech. To by jeden plakal, fakt.
Černá kočka Doufala jsem, že se to při páté? vlně s PCR konečně někam pohne, ale teď je to ještě mnohem horší, než to bylo. Abych nemusela čekat týden, tak bych musela do Ostravy, to je hodina cesty autem. Já jsem bez auta, tak nevím, jak bych to udělala. A co chudáci ty babky a dedci z horní dolní...
rysamona Neříkal on Vojtěch při opětovném nástupu na post ministra, že budou nová nařízení konzultovat nejdřív s právníky, aby se předešlo zmatečným situacím? Došli právníci, nebo co?
Prý vtipná očkovací kampaň. Fakt vám to přijde vtipný? Mně spíš pitomý.
Mne taky. Myslim, ze uz jednou podobnej "humor" Prahou probehl, nedoufala jsem, ze bude repete. Kvalit mrtvol se sloganem to nedosahuje, je to jen pitomy.
Tohle mam teda vlade hodne za zle, ze se snad vubec nepocitalo s tim, ze by mohla nastat nejaka dalsi vlna. Vzdyt museli videt, ze tempo ockovani neni takove, jak se cekalo, takze budou zas potreba nejaka opatreni. Proc se nedomluvila pomoc hygienam, proc neni jednotna metodika a kazdy pracovnik hygieny rika neco jineho, proc se zase skoro neda dovolat na 2112, proc se nedomluvilo spusteni dalsich testovacich mist pro pripad, ze se situace dostane do urciteho stavu... takovych proc by se nasla spousta. Ta naprosta nepripravenost, to je bridilstvi nejhorsiho zrna.
Co byste řekli člověku, který se s odkazy na osobní svobodu nedal očkovat, následně onemocněl, volal rychlou, skončil na kyslíku... a po uzdravení plánuje psát stížnost, že mu jeho praktický lékař včas nenabídl podání protilátek, kterémuž opomenutí přičítá svou hospitalizaci? Jsem divná, že v tom vidím jistou myšlenkovou nekonzistenci a vedle toho taky nebetyčnou drzost?
Jitka77 Chucpe.
Protilátky jsou teď nejcennější komodita, Motol už je nedistribuuje, protože jich má sám málo. Prostě nejsou. Takže ta stížnost mu bude k ničemu.
Isca dzizisketa Aktuálně ponouká další neočkovanou čerstvě nakaženou, ať na těch protilátkách trvá a nenechá se odbýt, speciálně v Motole prý může požadovat i bez žádanky od PL. Tak to pro dokreslení - a pro úplnost dodám, že ta první se nakazila od pozitivně testovaného očkovaného, co si myslel, že se nemusí nijak omezovat, respirátor tam nebyl ani na jedné straně. Lidská blbost má více podob, to uznávám.
Kokoska 2112 mi teda přijde linka k ničemu. Poprvé mi tam nikdo nebyl schopný říct, jak je to s očkováním a antibiotiky. Chtěla jsem vědět doporučený odstup a dokonce mi bylo řečeno, že se to může i u ATB. Tak jsem to raději pořešila u nás v očkovacím centru. Podruhé jsem tam volala 3x, když jsem řešila problém s tou mojí sousedkou. Každý mi řekl jinou informaci. Co mi řekla ráno paní, tak odpoledne pán řekl, že není možné a u třetího telefonátu řekla paní, že neví, jak to vyřešit. Šlo o ověření ežádanky. Takže dovolat se neznamená, že se něco dozvíš.
Jinak si myslím, že to nikde u nás nefunguje podle jednotného postupu, každej nakládá s informacemi jinak, protože vyznat se ve všech nařízeních je nemožné. Do dnes se nevypracoval žádný postup, který by hygiena zvládla. Školy pořádně neví, co mají dělat, stejně tak zaměstnavatelé. Vydává se opět denně nové nařízení, které nedává smysl. Lidi jsou otrávení a budou čím dál víc. tv Kamarádka je ředitelka základky a říkala, že sama denně kouká do nařízení, protože vůbec neví, co má dělat. Pořád je na ni někdo naštvanej, pořád někde hledá informace a myslím, že je otázka času, kdy ji to složí.
Renusatko ja nastesti jen potrebovala nastavit pristup do ockovaciho portalu, uz podruhy. Takze uz jsem byla schopna te pani rict, co ma udelat.
Nevíte náhodou, proč se v Rakousku rozhodli pro povinné očkování od února příštího roku? Snažím se v tom najít nějakou logiku a souvislost, ale uniká mi ![]()
A omlouvám se pokud to tu třeba zaznělo, nestíhám pročítat.
prďolapsali, že to musí legislativně připravit.
AprilTwelve Aha, tak to je opodstatněný důvod! Moc díky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY