Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 18:27

prďola vůbec není za co. jsem měla dnes dovolenou, tak jsem toho přečetla na tom internetu víc, než je zdrávo... a že dnes bylo co číst...

Offline prďola
4467 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 18:37

AprilTwelve Jindy bych asi napsala, že strávit dovolenou na netu je škoda dne, ale já se přistihla, že tak ten čas trávím trestuhodně často taky Sice vyhledáváním potřebných informací o kosmetických ingrediencí, ale stejně

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 18:37

Děkuji všem za vysvětlení vládních nařízení. Jako na jednu stranu se některým skupinám lidí nedivím, že v tom zmatku se neorientují a proto volí pro ně jedinou přijatelnou cestu, tedy ignoraci, popírání. Ale těchto lidí je imho malé množství, většina odpůrců očkování, zlehčovačů a popíračů jsou lidi inteligentní, kteří jsou naštvaní na vládu a její nekompetentnost, čemuž rozumím, protože já jsem taky, ale nechápu, jaktože nevidí, nebo je jim jedno, že zrovna v tomto případě jejich postoj opravdu reálně negativně, ba fatalne ovlivňuje životy jejich blízkých. Vždyť dodržování základních pravidel a snaha se chránit a ostatní chránit co nejvíc v rámci svých osobních možností neznamená, že schvaluji vládní politiku boje proti covidu. A zmatení v určité míře jsou všechny státy. Je to prostě vina vlády, tenhle stav, neschopnosti za rok a půl napsat nařízení tak, aby bylo formálně správně, jak pak má člověk věřit, že má nějakou koncepci? Včetně vlády "nastupující". Teď je jasně vidět, jak moc nám chybí občanská společnost.

Pardon, zase jsem si musela někde bezpečně ulevit. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 19:02

Renusatko Reditelu je mi líto, to musí být hrozny stres. Jenže já pak chodím do práce a vím, ze děti byly v kontaktu s nakaženým a přesto stále chodí dál do školy. Už doufám, že nás zavřou, skoro 1/3 zaměstnanců je nemocných.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 19:07

tv Jasný, já myslím, že stres je to pro všechny, kteří to nějak musí řešit víc, než jen za svoji rodinu. Vůbec vám to ve školství nezávidím, nikomu. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 19:41

tv Tak uvažuje i kamarádka ředitelka. Už aby ty školy zavřely!  je to neúnosné, pedagogové nemocní, půl dětí v karanteně, půl ve třdě a učitelé, co zatím odolávají, jsou na zhroucení. A do toho onemocněla i uklízečka. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 19:57

Ano, nás v kadeřnictví taky čeká další stres.Respektive jsme v tom až po krk.Jsem očkovaná, všichni moji blízcí taky.Devadesát procent klientů též.A pak je tady těch deset procent.Dámy,s kterými mám , většinou,letitý vztah.Nejsou naočkovány z různých důvodů (většinou operují protilátkami).A já jim teď ty jejich předvánoční termíny musím zrušit.Všechny do jedné byly připraveny zaplatit si PCR testy.No je to těžké...

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:01
Reakce na Jitka77:

Isca dzizisketa Aktuálně ponouká další neočkovanou čerstvě nakaženou, ať na těch protilátkách trvá a nenechá se odbýt, speciálně v Motole prý může požadovat i bez žádanky od PL. 

​Protilátky ale nejsou, čemu na tom nerozumí? V momentě jak se o nich začalo mluvit, byly pryč!

K nám volaj mraky lidí a dožadujou se... přičemž jsou drzí jak štěnice páč vřískaj do telefonu co teď maj jako dělat?! Inu očkovat se, chtělo by se jim odpovědět...

Zajímavý, že protilátky (kdovíjaký, kdoví od koho ) by si do žíly vpravit nechali, ale vakcínu od mamonářský farmaceutický společnosti nikdy!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:07

barbucha to kdyby prisli na nadrazi po odjezdu vlaku, protoze se jim nechtelo vstavat, taky budou vriskat, ze chtej vypravit nahradni, protoze co ted jako maj delat? Boze...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:11

Tech protilatek je nedostatek celosvetove, nebo zas nekdo zapomnel objednat?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:12

Kokoska 

Přesně. To je snad naše specialita, takovejch debilů tupejch co tady máme

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:17
Reakce na Kokoska:

Tech protilatek je nedostatek celosvetove, nebo zas nekdo zapomnel objednat?

​Tak hlavně to neni žádnej všelék. Můžeš to dostat jen jako ambulantní pacient, to jest ne v poslednim tažení na kyslíku... a eště jen zkraje, žádný týdenní chození s covídkem... ani naopak jako prevenci. (takže bych řekla že pro většinu těch telefonistů je to stejně marný)

Proč nedostatek nevim. Resp. máme holt mraky těch nakaženejch, víc než se počítalo asi.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:25

Kokoska no, zachytila jsem nějakou zprávu, že se jich mohlo objednat víc. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:35

barbucha ja vim, ze to neni vhodny vzdy a pro vsechny, ale zas dost lidem by to asi pomohlo od prusvihu a "nemame, zeptejte se za tyden" asi neni ta dobra odpoved.

Evaeva neprekvapilo by me to.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:38

Nevíte někdo, jak je to s ne/testováním očkovaných v zahraničí?

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:38
Reakce na Kokoska:

barbucha ja vim, ze to neni vhodny vzdy a pro vsechny, ale zas dost lidem by to asi pomohlo od prusvihu a "nemame, zeptejte se za tyden" asi neni ta dobra odpoved.

​To není, anžto po týdnu je už pozdě Ale tak ksakru očkování běží už rok!

Pobavil mě značně jeden kapku popudlivější doktůrek... ale má pravdu!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:40

Evaeva Kokoska nepsalo se jeste v lete, ze jich lezi mraky skladem a nikdo je nechce, pac mame malo nemocnejch?:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:46

711990 jo noholt blbé načasování. Ale já jim zazlívám spíš to nezvládnuté očkování.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:46

Sweet Potato treba u nas v praci uz nekolik mesicu se ockovany musi testovat jednou tydne neockovany dvakrat tydne.Zapisuje se to,ale nikdo to nekontroluje.

A ockovany by mel mit test zdarma,ale kamaradce ho pred tydnem neudelaly kdyz nema priznaky.....

no a ted uz zas bude vsechno jinak.A jsem moc zvedava kdo bude kontrolovat testy v metru napriklad.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 20:56

Ale tyhle léky se mají dávat všem rizikovým, tedy i očkovaným, pokud jsou riziková skupina, ne? Takže pro mne o důvod víc testovat a trasování všechny.