Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:00
Reakce na Lamicka:

Sweet Potato tak mně vynadala kamarádka v dubnu 2019, že jsem jí neřekla, že máme covid, že to chtěla chytit. To mi snad přijde ještě horší, tehdy nevěděl nikdo nic. Od té doby naše vztahy ochladly, ne z mé strany.

​sharing is caring

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:07

711990 kdo by cekal, ze s podzimem to muze stoupnout, ze?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:10

Kokoska presne, takova zrada

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:31
Reakce na Sweet Potato:

Nevíte někdo, jak je to s ne/testováním očkovaných v zahraničí?

​Doteď (od léta?) musel zaměstnavatel nabídnout neočkovaným zaměstnancům 2x týdne samotest. Nesměl se ale ptát, kdo je očkovaný.  Dneska jsem četla, že nově bude zaměstnavatel muset nabídnout dva samotesty týdně všem zaměstnancům. 
Po blízkém kontaktu očkovaného (vyleceneho min 28dni, max 6m) s pozitivním nemusí očkovaný do karantény ani na test. 14 dní od kontaktu se má sledovat, pokud by měl příznaky, okamžitě se musí izolovat a na PCR test. 
Antigen testy v testcentrech (lékárnách, ...) jsou teď zadarmo pro všechny. 
Bavorsko, pravidla pro standard zaměstnance. Domovy důchodců a medicínská zařízení mají jiná pravidla. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:39

Tabea pises,ze zadarmo pro vsechny,ale ma to nejaky limit?Muze si ho neockovany nechat delat kazdy den?to snad ne.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:52

Tabea no jo, jsem sobec

Nikdy bych nikoho umyslne nenakazila, ani jinou nemoci (napr. ty zminene nestovice) a taky v dubnu 2020 se pozitivitou lidi uplne nechlubili... Rekla jsem to nejblizsim a napsala jsem to sem, protoze mi to lezlo na mozek a potrebovala jsem to sdilet. Pripadali jsme si trochu jako exoti. Tehdy bylo covid+ asi 300 lidi a na nasi osobni hygienicku jsem mela mobil. 

Edit. 2020, nikoli 2019, opraveno

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 21:58
Reakce na Zarinya:

Tabea pises,ze zadarmo pro vsechny,ale ma to nejaky limit?Muze si ho neockovany nechat delat kazdy den?to snad ne.

​očkovaný nebo neočkovaný nehraje u antigenu roli. Spolková vláda rozhodla, že každý má nárok na minimálně jeden test týdně, maximum ale nestanovuje. Tady

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 22:03

Lamicka vy jste to měli už v dubnu 2019?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 22:05

Lamicka V dubnu 19 o covidu věděli někde v laboratoři. Jestli tys to tady roznesla

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 22:33

Rakúsko zavádza od pondelka plošný lockdown pre neočkovanýcha aj očkovaných a od februára 2022 povinné očkovanie. A majú recht.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 23:01

RoSa Renusatko

Uz mi z toho fakt hrabe. Jasne, 2020. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 23:07

Lamicka ja už občas nevím, který rok je teď,natož kdy to celé začalo.

Ale já si letopočty nepamatuji, dokonce ani ty, které jsem zažila. 

Kdy jsem se přestěhovala do Prahy si vždy znova dopocitavam podle roku narození starší dcery. 

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 19. listopadu 2021 23:12

Máme předběžnou zprávu ze školky, že dítě ze třídy je pozitivní a čekají na potvrzení. Mám tedy čekat zprávu z hygieny? O víkendu nebo až v pondělí? Dítě tedy bude nejspíš v karanténě, druhé může v pondělí do školy? My do práce? Co na to Jan Tleskač? Samé otázky...

Offline slniecko admin
19648 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 00:04

Len si uľavím, nemá to žiadnu informačnú hodnotu - 

mne dnes nedali tretiu dávku, lebo nemajú prepojené systémy s tým, kde som mala predošlé dve dávky a navrch ma mali registrovanú len pod menom za slobodna (vydatá som vyše 20 rokov, to ani tá poliklinika ešte nestála . )

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 06:13
Reakce na milacka:

Rakúsko zavádza od pondelka plošný lockdown pre neočkovanýcha aj očkovaných a od februára 2022 povinné očkovanie. A majú recht.

​taky myslim,hlavne to povinne ockovani.Ja bych ho byvala zavedla povinne hned a vsude,tyhle natlaky (ze neockovany nebude smet do.....dopln si sam)se mi i jako ockovane hrozne prici.

Ale dostalo me ve zpravach, ptali se tam slovaku pracujicich v Rakousku,ze ockovat se nenechaji a vubec se jim to nelibi.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 06:33

22 936 rekord prekonan

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 07:52

Garfie tak přesně stejný případ znám taky. Kamarádky ségra, její dítě přišlo vyděšeně tě školy, že jim učitelka vyprávěla, co všechno se jim stane, když se budou očkovat. A dítě doma brečel, že všichni umřou, protože jsou očkování.

Mám kolegyni, neskutečnou arogantní krávu. Očkovat se nebude, protože k tomu má své důvody, které nesdeluje. Nosit roušky ani Respirator taktéž nebude, protože do toho nikomu nic není a ona má ty své důvody. 

Donedávna se očkovat nepotřebovala, protože je prý absolutně zdravá a nebojí se. Teď někomu zmiňovala, že ji to doktor zakázal. 

Tak kdyby to pravda byla, nosila by aspoň ten respirator. Ale to nebude. Taky odbojna hrdinka

Ředitelka prý nemá páky, jak proti ní zakročit. 

Ředitelka nám řekla, ať ji roušku všichni pořád připomínáme. Ona odpovídá : děkuji za upozornění, já vím. 

Ale těžko vyžadovat od žáků něco, co sabotuje sám učitel.

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:12

JankaM Školkové dítě půjde nejspíš do karantény, záleží na tom, kdy byl kontakt s pozitivně testovaným dítětem. Trasuje se ještě dva dny zpět. Hygiena sdělí školce datum, kdy se mohou děti vrátit zpět, školka předá tuto informaci rodičům. Na kontakty rizikových kontaktů se žádná opatření nevztahují.

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:13

Dadoo to je teda super pro okolí

Jak nemá ředitelka páky? U nás dělal zezačátku jeden kolega vlny a rozhodl se, že bude nosit síťku od cibule jako roušku. Na varování nedbal, tak dostal od personálního písemný varování (nebo jak se to jmenuje. Dvě varování a čau.). Pak si to celkem rychle rozmyslel. Proč to nejde u vás?

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 20. listopadu 2021 08:20

Tabea upřímně, nevím. Taky to nechápu.

Podle mě by měla dostat výtku, pro porušení.. pracovních povinností? Nebo čeho?

Fakt nevím.

Ale věřit se mi tomu nejak nechce.

Ale zase vím, že ředitelka není měkoň.

Takže fakt nevím