wendulka teda doufam, ze certifikat na druhou davku z cervna by mohl pomoct, ale jestli je to nepusti do systemu... no nic, ted potrebuju doklepat tu rymu a kaslik a pak to zkusim v ockocentru.
Koronavirus
Dítě mi dnes vyprávělo, jak zhruba vypadají testy ve škole. Antigenní plivací - Pepíček ho akorát pocákal vodou. PCR šťourací - Pepíček nešťoural a odevzdal. Pepíček se netají tím, že má falešné potvrzení o očkování.
Sweet Potato a učitele tam nemají? Nebo je testování tak intimní věc, že se každý šťoural sám za plentou?
continuity Mají. Ale těžko zvládne kontrolovat 25 dětí zároveň. To by musely předstupovat jedno podruhém.
(A vzhledem k tomu, co je Pepíček zač, stejně by to nějak ojebal)
Ještě je faj zdigitalizovat si certifikat a přidat si do walletu zde:
Nemám iphon, musím si stáhnout yourwallet, takže je to stejný jak s tečkou, zase něco natáhnout do mobilu.
olte Bohužel, druhá strana ti řekne, že jsou určitě staří, tlustí, nemocní... jim se to stát nemůže.![]()
jetomarnýjetomarnýjetomarný...
No je. Covid je přece jen nemoc starých a tlustých a každej je mladej a zdravej!
Kan A nestaci si z uzis stahnout certifikat a ulozit jako pdf? Asi je to ponekud de mode, ale mne zatim jo![]()
Sweet Potato No desny, ja jsem jich mela nastesti dnes na testovani jen 13. To se hlidat dalo. Spis jsem v soku, kolik mam neockovanych kolegu. Ja jsem si naivne myslela, ze jsme ockovani skoro vsichni.
Jo a mi neockovani rodice, 68 let, maji covid, no tak hlavne, ze nedostali tu rakovinu mozku, ktera jim po ockovani hrozila.
Tvl fakt uz...
barbucha Tak mladej a už tak blbej.
Luna Ach jo. Co k tomu jiného dodat.
Sweet Potato já se pod jedním článkem, jak v nemocnicích neví co dřív dočetla, že tam mají položený figuríny. To už mi fakt rozum nebere, to se nedá. A mysleli to vážně. Další evergreen je, že ti lidi by tam vůbec nemuseli ležet, že tam leží proto, že tím pádem na ně nemocnice dostává víc peněz od pojišťoven. To fakt nemá smysl, těm lidem něco vymlouvat.
mirajo Stačí, to víš, že stačí. Já jen jančím dopředu, protože tečku mám a zatím (ťuk-ťuk) svítí zeleně, ale mám hrůzu, že budu chtít do kavárny a budu mít nefunkční zgarb.
Sweet Potato jsou tam skoro sami muzi![]()
Jinak ja uz jsem z toho hrozne unavena. Jima me ouzkost. Kovid je hrozna nemoc, z toho kolem se mi chce brecet snad jeste vic. Dva roky a konec v nedohlednu. I tady se mi to pozdava uz dost prepjate, az mam z nekterych prispevku dojem, ze by leckdo mel problem sedet s neockovanym u jednoho stolu. Mi to prijde nejaky nevesely. Jako ja chapu, ze ockovani je dobra vec, je to ted postup de lege artis, ale vezmete si, jak se posunulo vnimani vakcin od astry, jansen ma udajne ucinnost asi tak mesic (to uz si muzu strikat do nosu virustop), presto se tim jeste nedavno vesele ockovalo. Nebo se tim jeste ockuje? Jestli jo, tak kredit ockovani pujde dolu jeste vic. Navrhovane preockovavani mRna po 6 mesicich taky nezni moc nadejne a kdo vi, co se dozvime za rok dva. @sweetpotato to neni vylev na tebe, jen je mi z toho posledni dobou nejak smutno, no.
Synka jsme ráno zaregistrovali na test na pátek, ale až teď večer přišla žádanka po vyplnění formuláře. Musím tu rezervaci nějak měnit? Nebo se to spojí v systému samo?
Gatita tak že bude Johnson celkem o ničem se mi zdálo hned na začátku a ono se tím zas heockovalo tak moc. Proč se tim ockovalo a ockuje: asi proto, že je fajn mít jednodavkovou vakcínu pro lidi, které na druhou dávku nijak nedostaneš - bezdomovci, antivax, různí závislí.
Ono to před tou hospitalizaci celkem chrání, samozřejmě ne úplně dokonalé, ale lepší než nic.
S neockovanym si klidně sednu, spíš řeším, jak se chová jinak. Dnes mě ti lidi v kanceláři dočista vytočili, protože co si tak matně pamatuji měli by mít buď respirátor nebo rozestup. My máme předimenzované kancly i bežně, natož v covidu, dva metry není vůbec problém, lze tam větrat oknem. Je to asi osm samostatných místnosti, denně je tam tak max deset lidí + recepční, tak jsme jim řekli, ať se moc nedruzej a nemusí ten respirátor mít. No a oni si spolu jdou zahrát fotbálek ![]()
Až onemocní, oni budou PN, ale řešit kapacity na projektech bude samozřejmě šéf. A to uz nemluvim o možnosti,že to někdo z nich odskáče hůř než dvěma týdny PN.
Jo a unavená jsem z toho taky, hlavně z té lidské ignorance a neochoty vidět věci tak, jak jsou.
A ještě si představ, jak jsou unavení zdravotníci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY