Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:35

JankaM spoji se to samo

Gatita uprimne, sousedka je neockovana, chodily jsme spolu vencit deti, ale ted mi to neprijde rozumny, kdyz se ockovat nechce. Nechci zbytecne riskovat, no. Nevidim v tom polarizaci, jen snahu predejit komplikacim. A na preockovani po 6m je spatne co? Vzdyt spousta vakcin ma vic davek, boostery jsou bezny, proc to u covidu lidi tak drazdi? Ja fakt jsem rada, ze muzu na treti davku, protoze uplne eticky spravny by bylo nejdriv naockovat alespon dvema davkama lidi v rozvojovych zemich....

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:37

Gatita Vnimam to podobne. O vakcine JJ jsem dnes cetla, ze jeji ucinnost po 6 mesicich je sice 13%, ale pred smrti snad? chrani ze 70%, tak je to dobra vakcina. Tak nejak nevim.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:47

711990 Já jsem se teď dozvěděla o par svých neočkovaných kamaradkach, ale vídat se s nima budu samozrejme dál. Spíš je nechápu, ale snažím se o tom nepřemýšlet. Ale třeba ségra mě, a i sebe teda, dostala, že jezdila s jednou velkou partou občas na víkend a teď se ukázalo, když rušili nějake ubytování, že z těch 6 rodin není v tom páru očkovaný nikdo!!!!! Jako ji je tohle nějak jedno, ale prej fakt cumela a nezmohla se na slovo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:54

Karja to je teda drsny....jinak ja se bojim, prijde mi to jako zbytecny riziko. Ne kvuli mne, ale kvuli Tondovi nebo treba kvuli tchanovi, kterymu se protilatky nevytvorily. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:54

Gatita Já ti rozumím. Tak strašně rozpolcená společnost snad nikdy nebyla. Je to už strašně dlouhé, konce nevidět, bezmoc, strach - a lidé se proti tomu, aby je to úplně nesemlelo, brání různě. Únikem, popíráním, agresí, útokem, hledáním viníků...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:54

711990 já s neočkovaným se klidně vídat budu. Ale bohužel se s tím často pojí i to, že kašle na úplně všechno, respirátory, testy, příznaky,... To by mi teda vadilo. Když se někdo nechce očkovat protože má třeba dost protilátek nebo že zdravotních důvodů, ale jinak se chová rozumně, tak s tím nemám problém. Ale vlastně ve svém okolí o nikom neočkovaném nevím.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:56

Evaeva to jde podle toho Prokopová průzkumu ruka v ruce. Neočkovaní mají obecně nižší compliance s pravidly. Zajímavé,že to vyčítají ten naočkoványm. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:56

711990 Jo, tak já to beru pragmaticky, že velkamala chodí do školky, mám školou povinné synovce a neteře, které vídám několikrát týdně a mámu, která to beztak zas lapne jako první v práci. Jako neříkám, že půjdu na nějaký aktivace mejdlo, ale kafe si k nim vypit půjdu. Ale treba dvě jsou jako moje dobre přítelkyně, nekamarádim se s nima, protože nemám s kým nebo jak to napsat. 

Edit: Dočítám a jako ony nejsou přesvědčené o vakcinaci z těch zdravotních důvodu, ne že společenského tlaku. Jedna kojí, tak ji to nějak vadí, a druhá je pod vlivem rodiny, tam jsou zdravotníci, co jim  ta vakcína moc nevoní. Jinak nic neřeší, nechodí na demonstrace a nesdílejí videa:-D. To by mi samozřejmě vadilo:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:57

continuity ano, vím. Ale u osobních kontaktů to můžeš posuzovat individuálně. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:57

Evaeva no to je presne ono. Je to casto spojeny s urcitym pristupem k veci, ktery mi neni sympaticky. Navic ted uz se ani zadarmo testovat nemuzou, zejo. Proste ted mam mod takovej, ze se snazim udelat maximum pro to, abysme prezili ve zdravi.

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 20:58

Luna Ach jo. :-( Můj strejda, šedesátník a odmítač očkování (a testování) je taky pozitivní. Dokonce tak vyměkl, že šel minulý týden poprvé na test. Není na tom moc dobře, sestřenice mu dnes vezla oxymetr. 

Torrah O těch figurínách to znám, i s fotkou coby důkaz. A já dnes četla někde sdílený text (zkopírovaný, bez odkazu na autora), jak nějaký zdravotník chtěl pomoct v brněnské nemocnici, odkud byla v tv nějaká děsivá reportáž-a v nemocnici mu řekli, že pomoc nepotřebují, že jsou úplně v pohodě a nic se neděje-má i zvukový záznam rozhovoru!!!  A lidi to normálně sdílí, pod tím komentáře, nikdo se nepídí ani po autorovi, ani po nahrávce....

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:00

Já pořád nechápu, proč už se neočkují i malé děti? Já už bych mohla na 3 a děcka nic? U nich  to jako nezmutuje, nebo co?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:01

711990 já to vidím víc jako karja, starší je ve školce, takže nějaká procházka už je jednoAle přes takový ten hodně laxní přístup bych se taky nepřenesla, skoro si i myslím, že by ta setkání stejně skončila neporozuměním. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:01

Karja chapu. Moje situace je trochu jina, i jak mam jen jedno neskolkovy dite. I tak ma furt nejakou rymu nebo kasel...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:03

Kan čeká se na schválení EMA, to by mělo být v řádu týdnů. Bez toho si to nikdo moc nelajsne, protože přebírá odpovědnost za případné komplikace. Ale v tv nějaký pediatr říkal, že jedenáctileté děti se už prý očkují celkem běžně, ale co je na tom pravdy, nevím.

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:04

711990 Jo, no jasný. To já se taky přece jen společensky clonim, ale už ani nevím jestli kvůli covidu nebo těm dětským bacilum!:-D Prostě už mám nějake červené světlo, co se mi rozblika, jakmile to vyhodnotím na větší riziko bacilu:-D

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:08

Karja haha presne. Pri kazdym detskym zakaslani mam chut utect. Vubec nevim, jak zvladnu nastup do skolky. To ani nema smysl se vracet do prace:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:12

711990 hele beze srandy, nemá! Jestli půjde Tonda v září, fakt bych počítala s nástupem až po vánocích, jestli budeš mít tu možnost.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:15

do neveselé statistiky: extchánovci, oba přes 80, neočkovaní.  Od exmanžela se na očkování přesvědčit nenechali. Poslouchali raději přítelkyni jeho bratra, kterou nemohu nazvat jinak než ezo<->

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 21:18

Evaeva jo, mam v planu leden, doufam ze mi to povolej