Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:45

Karja

Kluk se sestrou, no dobře. Já bych teda takové dítě do školy neposílala ( navíc jim je 12-13, argumentem nemůže být ani práce rodiče, na tyto děti se už automaticky ošetřovacka nedává).

Ale v pondělí půjdou vsichni do školy, aby se donakazil i ten zbytek, který je možná zdravý? 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:48

wendulka To bude ono. V ockovani je informace pro tvorbu spike proteinu. Pri infekci se vytvori protilatky i proti jinym antigennim castem viru. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:50

Dobrou náladu dnes ztratil i Dušek. 

Je to v kýblu,“ řekl Dušek

Šéf ÚZIS Ladislav Dušek řekl na konferenci věnované patologii a personalizované medicíně v Olomouci: „Kapacity nemocnic v Jihomoravském kraji budou nevyhnutelně vyčerpány. Možná už o víkendu.“

Na dotaz, jak by zhodnotil aktuální covidovou situaci v Česku, odpověděl, že „je to v kýblu“.

Navíc jak se teď převáželi ti pacienti do Prahy, tak nemocnice prý celou noc sháněli 15 statečných, kteří se nechají dobrovolně transportovat až do daleké Prahy. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:51

wendulka Asi jo, protože termíny RBD a nukleo-cosi se tam vyskytly. Jsem si na to nevzpomněla rovnou, páč jak mi to nic neříkalo při studiu výsledků, tak mozek neusoudil, že by bylo dobré si to pamatovat, ale takto zpětně jsou mi ty termíny povědomé. Jen teda 599,- to tu danou osobu nestálo, to jediné mi nějak nesedí. Ale díky za odkaz, přepošlu dál, ať si přečtou.

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:55

Jestli měla sestra kontakt už prostě spolehlivě nevím. Už toto jsou takové informace od dítěte, nutně všelijak zkreslené.

Já vůbec nechápu, proč nemůže škola napsat jak to bylo. Kontakt, ale ne bezprostřední je moc hezký eufemizmus. Deti měly jít zítra ke tchýni, tak to jsem pochopitelně zrušila a za mě by to chtělo poslat příští týden celou třídu na PCR a uvidí se hned. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 06:45
Reakce na Sweet Potato:

Ad protilátky - prý rozlišují (v rozborech) protilátky, které jdou získat pouze proděláním, a které tak i očkováním?

​nevim, jestli to vysetruji standardne (spis ne), ale rozlisit to jde. Ja to na vysledku mam - protilatky po prodelani memoci, celkove protilatky, bunecmou imunitu a jeste jedno, to jsem ted zapomnela.

ale urcite je to potreba specifikovat pri zadavani do laborky (co vsechno se ma vysetrit) a urcite se od toho odviji cena

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 07:28

continuity Napsala jsem ti dlouhý příspěvek, který jsem si omylem smazala, tak podruhé to shrnu krátce. Situace se naprosto vymkla kontrole, nakažených žáků a studentů je moc, kdyby škola každé dítě dotrasovávala, tak nic jiného nedělá. Je to na hygienách s zodpovědných rodičích. Všichni rodiče se modlí, aby se nezavřeli školy, ale měli by taky chtít, aby se v nich učilo. Spočítej si, kolik má škola tříd, v každé je někdo, kdo to má, každý druhý má kontakt. To aby škola měla call centrum, kdyby se snažila každý kontakt řešit s hygienou, to už za tohohle stavu nejde. Takže to, že nejsou zavřené školy je zázrak a učitele je třeba obdivovat, že ještě učí. Vláda to totálně pos..ka.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 07:38

999 to same rika kamaradka, ktera uci. Pry treba den stravila obvolavanim rodicu, at deti 12+ dobrovolne neposilaji (uz si nepamatuju tu konkretni situaci). Prisla pulka deti a za dva dny sli zase do karanteny. Tak uz se nestara dej se vule... pry by nedelala nic jineho. 

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 07:48

Lamicka Takhle to teď bude všude. A nikdo se těm školám nemůže divit. Ve škole se má učit a ne trasovat.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 08:09

999 presne, my netrasujene. Viem, že hygiena sa pýta na kontakty dva dni pred príznakmi, čím sa už párkrát stalo, že trieda išla do karantény na 1-2 dni, kým poslali zápisnicu. Piataci, ktorých učím, boli teraz dvakrát po sebe v karanténe, lebo stihli byť v škole jeden deň medzi tým. Ja rodičom pred koncom karantény vždy píšem, že ich prosím, aby deti posielali pretestovane. A v zborovni máme pár kolegýň antivax, ktoré odmietajú vlastné deti testovať.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 08:35

999 a to jsem viděla návrh, že když hygieny nestíhají, mohli by mít pravomoc posílat do karantény i ředitelé.

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 08:37

Evaeva To by v tý škole brzo zůstali sami...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 08:45

999 no jo. Hlavně si nemyslím, že mají čas  ještě na něco takového. Ideální by bylo každé ráno všechny přetestovat a domů poslat jen ty pozitivní.

Online 999
19893 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:04

Evaeva To si teda taky nedovedu představit. Děti by každý den přišly o první hodinu nebo o její značnou část. Co by následovalo potom? Obvolávání rodičů, čekání, až to někdo zvedne, izolování dětí... Ještě by asi každé pozitivní dítě mělo být někde samo ve třídě, protože co když je jen falešně pozitivní. Jak rychle by si je rodiče vyzvedli? Čekali by všichni každý den s napětím v daný čas na telefonu a měli v záloze řešení, že jedou pro dítě do školy? Tohle vše by šlo možná v září, kdy byly velmi ojedinělé případy. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:04

Panenka moora Díky. Zaujalo mne to a zajímalo by mne, jestli se někdy zjistí, jak to s těma zatracenýma protilátkama je. Hlavně poinfekčníma. A reinfekcemi a tak.

wendulka Díky

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:11

999 ja už se jako rodič začínám modlit, aby ty školy konečně zavřeli.

Já chápu potřebu učit, ale letos máme hodně průkazná čísla, že pod kotel epidemie přikládají školy, zejména nenaockovane ročníky 6-11. Z extrému: školy zavřené jako první, jsme se dostali do druhého extrémního stavu, ze školy nezavreme ani kdyby čert na koze jezdil. 

Blbý je, že dnes je nálada taková, že dítě nechat doma dobrovolně ani nejde, minimálně hrozí přezkoušení. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:11

continuity To je ten rozpor mezi nařízením a zdravým rozumem. Ředitel před časem prosil, lidi, neposílejte do školy sourozence dětí, co čekají na výsledek testu nebo byly pozitivně testovány ve škole a hygiena se ještě neozvala. 

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:19

999 testovavalo se v pondělí a zas se začlo. procesy, co dělat, když má někdo pozitivní test, jsou dávno nastavené. jako můžeme si zas povykládal co všechno nejde, ale pak se nedivme, že špitály padají na hubu. Zrovna ty školy k tomu přispívají velmi.

Jsou země, kde se testuje každý den ráno. Je to podle mě přiměřená cena za to, ze školy zůstanou otevřené a bezpečné. Ale u nás se jede od začátku promořovací strategie, tak těd přišly na řadu děti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:21

999 v Německu (?) to tak dělají. To testování netrvá tak dlouho, zase by si nemusela trnout že půjdeš z jedné karantény do druhé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2021 09:24

continuity to by ale znamenalo zavřít první stupeň, takže zrovna ty děti, se kterými jsou doma rodiče a dist. výuku zvládají hůř. Třeba u ségry je naočkováno přes půlku třídy, možná i 75%, to mi přijde škoda zavřít takovou školu.