Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 21:46

Karja Popravdě já jsem v tom jako rodič děti nacházela velkou útěchu,že děti jsou v podstatě v bezpečí. A jisto jistě jsem nebyla jediná. 

Takže jo, kdyby to bylo horší, tak si myslím, že to dopadne jinak. Ale meditovať o tom nemá smysl.  

Offline continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 21:53

Jinak dnes ráno přišel email s textem, že děti byly v kontaktu s pozitivní osobou, ale ne bezprostředním,takže nemusí do karantény. 

Od dcery je jsem zjistila,že to byl spolužák,který sedí hned za ní. Rodiče ho poslali v pondělí do školy, aby se tam otestoval, protože měl sestru s příznaky, která šla na PCR. (test negativní, takže tam seděl celý den), pak už měla pozitivní test i ségra, takže ho teda nechali doma. Test ze středy nebo čtvrtka je pozitivní.

Všichni jsou v pohodě, hygiena nekoná, učitele si to pro sebe vyhodnotili, že se nic neděje. Mě asi trefí šlak. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:07

continuity dopředu ty viry vůbec nelítajto je logika, fakt

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:08

Karja máš pravdu. Ono to platí skoro vždycky, neřešit co by, kdyby.

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:10
Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:13

continuity Tvl, to nevymyslíš. Ségra má příznaky, jde na PCR, tak pošlem bráchu do školy, ať se otestuje zadarmo tam a nemusíme shánět termín.

Dobře nám tak, fakt že jo...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:30

continuity žluťásek kamaradka ma ted dite v karantene, protoze rodice poslali do skoly ditko cekajici na PCR po kontaktu s c+. Takze jedna sobeckost/blbost (tezko rict) poslala do karanteny 25 deti. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:33

Ad protilátky - prý rozlišují (v rozborech) protilátky, které jdou získat pouze proděláním, a které tak i očkováním?

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:34

žluťásek no, já dneska zažila dost podobnou perlu - dítě jako kontakt ve škole poslané na PCR, matka nám píše včera sms, že negativní .OK. Dneska sjíždím Uzis a dávám si dohromady výsledky testů, u kterých nemáme od rodičů výsledek - a tam u toho dítěte svítí - pozitivní. Tak nám to nedá a voláme matce co a jak, tak prý byli na testu v pondělí a výsledek dlouho trval - více než 48h, tak šli ve středu odpoledne ještě jednou a ten je negativní a prý jim volal nějaký pán, prý asi z hygieny a že na ten pozitivní výsledek mají zapomenout a řídit se tím negativním, takže dítě už dneska z vesela sedí ve škole a sourozenci nápodobně

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:36

Sweet Potato já byla na protilátkách někdy v létě a žádnou takovou zmínku v tom protokolu nemám. Je tam jen jedna řádka s naměřenou hodnotou a pak ta mez. Bylo to krátce po mém očkování.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 22:44

Sweet Potato To teda nevím, minimálně jsem o tom neslyšela. Všichni dostaneme výsledky stejné bez rozlišení. I holky, které mají oboje protilátky. Možná nějaký extra super rozbor. 

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:07
Reakce na žluťásek:

continuity Tvl, to nevymyslíš. Ségra má příznaky, jde na PCR, tak pošlem bráchu do školy, ať se otestuje zadarmo tam a nemusíme shánět termín.

No hele ale podsud vnimam ten krok v podstatě správně. Přece když má jedno dítě příznaky (tj.asi kašle smrka jako většina dětí polovinu podzimu), tak ho pošlu na PCR, brácha nemá žádný příznaky, vezmu-li v úvahu, ze nepisou ani o kontaktu, tak jde přece do školy. Přece nejde aby když jeden člen rodiny má příznaky nachlazení, aby s ním byla doma celá rodina než tomu stonavemu vyjde negativní test. To by treba rodiny se čtyřma dětma asi fakt seděly doma na zadku furt. To vyhodnoceni dál ze strany školy už teda vnímám jako dost divoký. Ale nemyslím si, že zrovna jednání takovýchto rodičů nás odesilá tam kde jsme.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:22

Sweet Potato Ano, pokud jsem to správně pochopila, tak minimálně v některých případech ano. Osoba, kterou mám na mysli, byla na odběru na začátku týdne, výsledky mají 4 řádky a byli jsme z toho trochu zmatení. Ale po studiu poznámek pod výsledky mám za to, že ty první tři řádky (typy protilátek?) se dají získat očkováním nebo proděláním, ale ten čtvrtý jen proděláním. Jestli to je typem testu, laborkou, co to zpracovává, nebo je to teď nějaký nový všeobecně platný způsob určování, to netuším. Ještě upřesním,  že to byl "obyč" odběr za ty cca 400,-, žádný speciální rozbor žádaný nebyl.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:24
Reakce na žluťásek:

​to je ale podle pokynu spravne. Ja bych to neudelala, ale dokud neni sestra potvrzena, tak bracha v kontaktu nebyl. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:32

Karja Candance já jsem nějak automaticky vyhodnotila, že sestra byla v kontaktu s covid+ a má příznaky, v tom případě bych stáhla bráchu ze školy taky, pravidla nepravidla. 

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:38

žluťásek

Ja pochopila, ze mela priznaky a cekala, ze mela kontakt ne. 

No kazdopadne - dcera byla pozitivni, muz byl pozitivni a druha dcera to nedostala. Po 2 tydnech kontaktu a 2 PCR testech a x antigenech. Nechapu to. Dcery jsem od sebe nedistancovala 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:39
Reakce na Panenka:

Sweet Potato Ano, pokud jsem to správně pochopila, tak minimálně v některých případech ano. Osoba, kterou mám na mysli, byla na odběru na začátku týdne, výsledky mají 4 řádky a byli jsme z toho trochu zmatení. Ale po studiu poznámek pod výsledky mám za to, že ty první tři řádky (typy protilátek?) se dají získat očkováním nebo proděláním, ale ten čtvrtý jen proděláním. Jestli to je typem testu, laborkou, co to zpracovává, nebo je to teď nějaký nový všeobecně platný způsob určování, to netuším. Ještě upřesním,  že to byl "obyč" odběr za ty cca 400,-, žádný speciální rozbor žádaný nebyl.

​Není to tenhle? 

https://www.eshop-synlab.cz/protilatky-igg-blot-proti-covid-19/?utm_source=synlab&utm_medium=odkaz&utm_campaign=covidstranka

Offline Karja
44901 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:40

žluťásek Já vycházím z toho, co tam je napsanyho a tam nic o kontaktu není, s ním je to samozřejmě jiný, to bych je nechala oba. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:42

Candance v rodině totéž, jedno dítě a jeden rodič pozitivní, druhej rodič očkovanej nechytil, malej sourozenec, samozřejmě neockovanej, taky se nenakazil. Obě jsou to malý děti, nemožný je izolovat, normálně spolu byly 2 týdny v kuse doma v bytě. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 23:43

Karja není, máš pravdu, vyhodnotila jsem si to tak pro sebe