Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 16:20

Sweet Potato kdyby ta varianta nevypadala na pěkný průser, tak se i pobavím. Nějak mi ty zprávy dnes neudělaly dobře. 

Online Candance
5635 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 16:30

continuity nepsala jsi nekde nedavno proc radsi ockovani nez protilatky? Nemuzu si vybavit duvod.

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 16:35

Candance hele nevím, dotaz zní přesně jak?

Online Candance
5635 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 16:40

continuity to ja prave nevim

Pamatuju si, ze jsi napsala, ze radsi ocko nez protilatky a nepamatuju si, cemu ten zaver predchazel a duvod proc ocko radsi (chapu proc ockovani, ale co neni s temi protilatkami tak uplne fajn,neco s imunitou?)

Vubec to nemuzu dohledat.

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 16:44

Několikrát jsem si zde stěžovala, že se promorujeme ve škole a nejsou žádné karantény. Už vím proč. Pozitivní antigenní testy, kterýma se testujeme v pondělí, nikoho nezajímá. Domu jde ono zachycené dítě, ve třídě se nic neděje.

Zaměstnanec s pozitivním antigenním testem- udělala si ho ve čtvrtek doma, nebylo jí dobře, dvě čárky. Hygienu to nezajímá, čeká se až na PCR test. Jenže! V rozumné době se nelze na PCR přihlásit, samozrejme je to tady zahlcené. Povedlo se za tři dny, až tedy v neděli a až v Ostravě! Je covid+, ale hygiena trasuje dva dny před PCR testem, což je pátek, kdy ona už samozřejmě v práci nebyla. V práci byla celý týden až do ctvrtka. Takže třída do karantény nejde. Můžete mi to vysvětlit?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 17:06

tv Mě teď trasovali dva dny od příznaků nikoliv od testu, takže někde to dělají lépe. Ty děti se schválně testují v pondělí, právě aby nemusela do karantény celá třída, tohle mi i celkem smysl dává.

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 17:17

Candance no já takto nevím. Ty protilátky nejsou moc vypovídající obecně, měří se různé věci několika různými skalami. To není žádný truc našich politiků,že je nechtějí uznávat. 

Spíš bych posuzovala ten další kontext kolem. Když měl někdo dvě dávky v létě a teď doma nemocné dítě, je to jiná situace než COVID loni o vánocích a od té doby nic. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 17:35
Reakce na Evaeva:

tv Mě teď trasovali dva dny od příznaků nikoliv od testu, takže někde to dělají lépe. Ty děti se schválně testují v pondělí, právě aby nemusela do karantény celá třída, tohle mi i celkem smysl dává.

​Ohledně toho pondělí ano, ale aby trasovali dva dny před PCR testem, vždyť to je nesmysl, ne? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 17:39

tv ano, ty děti. Kontakty moje a syna právě trasovali od našich příznaků, sice až v den, kdy končila karanténa, ale aspoň museli na test. Očividně to teda zase každá hygiena řeší podle sebe.

Online Karja
44901 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 17:47

olte ionicera Já si myslím, že tohle je otázka, o které bychom fakt neměli diskutovat. Ani snad uvazovat a prostě bejt rády, že jsme rády. Dneska nevíš, co bude zítra. Pamatujete, jak se tady kdysi to téma svedlo do jedné diskuze, ať se to nikde nepleveli, že je to okrajová záležitost, hysterie? Nevíš proste nikdy nic. Jak to je ,,a tak se nikdy nedavej ptát komu zvoní hrana. Zvoní tobě,,.  

Respektive dělejte si co chcete, ale nedělejte to:-D.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 18:42

Poslouchala jsem dnes v tramvaji nějakého starého pána. On si zjišťuje informace, o tom očkování. A to je jasný, že všichni ty, jak to hlídaj, nahoře doktoři, u nás i světový (patrně WHO) jsou přímo napojený na ten byznys, na ty firmy. A psal to i ten od S, já si vzpomenu, no od S... pak už vystupovali.

Smutné.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 18:54

Sweet Potato to je hodně smutné,to já poslouchala na regionální TV hejtmana Kubu, záběry z nemocnice,zval popírače kovidu ať přijdou o víkendu pomoct, že si sestřičky moc rády odpočinou a máme opět otevřené očkovací centrum a díky zkrácení odstupu mezi 2a3davkou se můžu prvního zaregistrovat .

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 18:57

Sweet Potato taky se smutný že si tihle lidi fakt umí najít ty správné informace

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 19:11

Pár ukázek z jedné diskuze se známými. Tiše jsem se odplížila.

https://frozenfrog.cz/data-z-csu-prehled-umrti-v-letech-2011-2021-podle-veku-po-tydnech/

-proto je to celé na palici, ale nechtějí přiznat že očkování tak nějak co se přenášení týče nefunguje

-však ve včerejšku bylo v nemocnici 524 lidí s indikovaným covidem a bez příznaků

-Četli jste ten článek, že Motol je nucen propouštět domů vyléčené pacienty, kteří nechtějí z nemocnice - nevěděla jsem, že nemocnice jsou hotelová zařízení

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 19:40

Ještě se vrátím k těm trhům. Pořád si myslím, že je lepší je nechat otevřené i když si občas někdo sundá roušku, protože furt jsou lidi venku na čerstvém vzduchu. Dneska jsem odpoledne byla na Chodově a to byl masakr. Hafo lidí, mládež hromadně roušky ledabyle pod nosem, nebo jen pověšené na jednom uchu. Dost lidí i bez roušek. Food zóna narvaná, lidí plno. Z tohoto pohledu vypadá vánoční trh na maloměstě jako zcela bezpečná zóna.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 19:57

bram Těžko říct. To, co jsem dnes viděla na tom Míráku, jsem v OC asi nikdy nezažila. Ano, můžeme spekulovat, že to bylo, protože last chance. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 20:46

Fakt už nemám slov.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 21:18

Sweet Potato tyjo a kde se clovek ma prihlasit o penize? Ja to doted jak blbec delala zadarmo

Online continuity
43559 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 21:26

Karja nene, já to vlákno zakládala kvůli tomu, že to bylo téma, které bylo najednou všude ( takže žádné okrajové) a některe holky tady to vyhazovalo z rovnováhy ( čemuž jsem dost rozuměla) a si od toho potřebovali odpočinout.

Nakonec to asi účel splnilo, občas to vyhřezne i jinde, ale na to jak všudepřítomné to ve společnosti je, mi to přijde ještě dobré, že se tady dá bavit i o něčem jiném.  

Online Karja
44901 příspěvků moje polička 26. listopadu 2021 21:38

continuity Jo, to máš asi pravdu, že jsi to zakládala výrazně později. Ale narážela jsem na ty začátky...jak se ,,přehánělo,, a to nemam nikomu za zlé, jako asi nikdo si to neuměl moc představit. Prostě bych ani teoreticky nenačínala žádný ,,cobykdyby,, byla umrtnost horší, nikdy nevíš, radši nad tím ani nepolemizovat