Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:10

Lama_z_Lana jo, taky jsem cetla, ze jednim z priznaku nebo pruvodnich jevu je nechutenstvi. Tak to mi teda muj covid nedopřál.

Offline Dadoo
11710 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 16:06

Tak mne nechutenství covid taky nedoprava.

Uz druhý týden se placam doma. Včera chvilku venku, posbíral jsem napadne větve a večer hned rozpálené tváře a 37,2.

Jsem strašně unavená a každá námaha, i mluvení, mě nutí k dusivemu kašli.  Sotva mluvím. 

Ale atg už negativní a kašel je víc k astmatu. 

Takže dneska mi dr přidal kodein a prednison. A rovnou jsem i nakoupila, už jsem byla uplne vyzrána.

A už zase ležím, utahana jak mrcha..

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 16:55

Kokoska no mne taky ne. Spis to ale pricitam tomu, ze "nemam do ceho pichnout" . Normlne se v pracovni totiz jen nasnidam, pak kafe, kafe, kafe, kafe a vecere. Ted ma clovek najednou moc casu na to zrani

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 16:58

Dadoo nojo, ty to mas jeste zkomplikovane. Tak snad uz se to bude lepsit. Ja jim celaskon a rybi tuk, kdyz jsem mela takovou tezkou zalehlou hlavu, tak jsem si 2x vzala modafen. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 19:36

Lama_z_Lana Manžel přišel o hlas. Jinak teda nic a po týdnu byl na hokeji a na kole.

Když to tady čtu, tak jsem ráda, že nás to ani jednou nijak nesemlelo, tak ať jste všichni brzy v pořádku.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 21:36

Takže stejná osoba, která mě odeslala v zimě na měsíční HO, abych tam nezavlekla něco od dětí, teď chodila týden uchrchlaná a marodná do práce, výsledek jsou 3 C+ osoby ze 13. Tihle nepostradatelní... 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 16:24

Dnes som aj s covidom bola prvýkrát naživo u doktorky, ale prebiehalo to rovnako ako po telefóne- ani na mňa nepozrela,  ja naivná som čakala,  že ma aspoň popocuva, spýtala sa, ako sa mám a od pondelka som praceschopna.  Neprišla som o čuch, chuť, hlas, hlad, akurát  preto som bola dlhšie doma, lebo po prvej vete som začala vždy hnusne kaslat,  čo je dosť komplikácia,  keď učím.  Ale aj to uz skoro prešlo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 16:29

LamickaNó a okomentovalas to? Taková pravá česká vracečka, trochu ironie, sarkasmu a hodně jedu.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:38

Kan ne, nemám už energii na boje ani malé bezvýznamné bitvy... úplně mě to prostředí vysává, musím si najít jinou práci. 

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:39

Kan pomohlo by to něčemu?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:43

Kan blbý teda je, že dcera té jedné pozitivní kolegyně to chytila taky a má horečky, to bych teda byla naštvaná a řešila to.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. dubna 2022 17:52

Kokoska Já bych si určitě minimálně ulevila. A kolegyně by měla téma na kuřárně o tom, jak jsem nemožně hrozná a víš jak, o kom se mluví, ten žije! Jinak to nechávám na jednotlivci.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 20:43

Od včera som oficiálne prasceschopna,  ale v skutočnosti som neschopná,  ešteže idú veľkonočné prázdniny,  tak snáď sa sám dokopy.  Dnes sa mi v ale zdalo, že mám aj teplotu.

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 21:58

letfenixa mne dneska skoncila karantena, ale taky to na 100% jeste neni. Skoro nic mi nebylo, ale to "skoro" nejak nechce zmizet. Obcas me boli hlava a dost rychle se unavim, i kdyz nedelam nic narocneho. Tak ti preju, at se to brzo da do poradku.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 22:01

Kokoska aj ja tebe

Mne TO začalo bolesťou hrdla, a teraz mám opäť bolesť hrdla, aj keď idú.  A spätné sa dozvedám,  že kolegovia alebo ich rodinni príslušníci boli pozitívni v priebehu mesiaca

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 22:09

letfenixa taky me bolelo v krku, spis teda jako palilo vzadu v nosohltanu. To jsem si delala antigenni test a byl negativni. Pozitivni PCR byl az kdyz uz to prestalo. A je pravda, ze nekdy predvcirem jsem to vecer slabe zase citila, ale zahnala jsem to neoanginem. Je to divna nemoc.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. dubna 2022 13:41

Včera a dnes Rakousko nekontroluje nic, přecházeli jsme teda Mitterretzbach, protože jsme chtěli vidět Hraniční stůl a zpátky pro jistotu, protože pokračujeme na Pavlov. Koronavirus neexistuje. :D

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 00:55

Tak nás už si covid taky našel. Oficiálně teda zatím jenom mamku, kterou zrovna zastihl se zánětem močového měchýře, takže skončila v nemocnici už podruhé během 24 hodin.

Nejspíš jsem si ho přivezla já jako nechtěný "suvenýr" z víkendu v Paříži ze zpáteční cesty z letiště CDG, kde už respirátory nejsou povinné a kde na mě jeden chlapec cizinec, stojící za mnou ve frontě před bezpečnostní kontrolou 10 minut ustavičně chrchlal, aniž by si dal ruku před pusu.

U mě se to projevilo jen jako obyčejná rýma, mnohem lehčí než ta, co jsem měla v prosinci, ke které se mi v úterý ráno přidal chrapot bez jakékoliv bolesti v krku, na což ale pomohl do druhého dne Coldrex Max Grip a islandský lišejník. 

Mamka se zdála od mého sobotního návratu v pohodě, jen trochu smrkala, až ve středu odpoledne na ni přišla slabost. Tak dostala první Panadol, pak druhý po osmé večer. Jenže když jsem ji v půl desáté změřila, teploměr ukázal 38 a najednou že chce do nemocnice a jestli může ještě jeden Panadol.

Tak jsem jí ho dala a zavolala rychlou. V sanitce už jí zdravotnice teplotu nenaměřila, nicméně jí odvezli.

Tam se jí včera ráno ulevilo, jen začala chraptit stejně jako já bez bolesti v krku, na testu ale vyšla negativní. Jen jí z odběrů vyšel ten zánět moč. měchýře a lehce snížená hodnota draslíku, na což jí dali atb a pilulky a povedlo se jí ukecat doktora, že mu podepsala papír, že se o ní dcery postarají. Sestry mi to vůbec neřekly, že to bylo na revers. Zjistila jsem to až včera večer. když jsem pořádně pročetla propouštěcí zprávu po tom, co ji odpoledne sanitka dovezla domů. V životě ještě nikdy nic takového neudělala, takže jsem z toho byla dost na mrtvici.

Ale tak furt jsem si říkala, že vyšla negativní, tak asi ode mě chytla jen virózu a vezmu si na ni ošetřovák a nějak to dáme.

Dnes ráno se nasnídala ještě normálně, mluvila se mnou, pak si šla lehnout. Tak jsem ji dala všechny léky, nechala odpočívat a vyrazila k obvodnímu a nakoupit. Jenže když jsem se po poledni vrátila, našla jsem ji polozhroucenou na wc, ještě víc rozpálenou než tu středu večer, neschopnou se ani posadit.

Tak jsem bez váhání volala rychlou znova. Zdravotnice jí naměřila 39,5.

No a odpoledne volám do nemocnice na oddělení znova, protože jsem měla strach, aby neprovedla stejnou koninu jako včera. Tak mi sestřička dala doktora a prý přestože včera vyšla negativní, dnes už je pozitivní

Tak se ségrou jdeme v pondělí na PCR.

Ségře není vůbec, vůbec, ale vůbec nic od mého návratu!!!

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 09:02

wendulka Ach ne, držím palce, ať je brzy lepší.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 30. dubna 2022 09:07

wendulka uff, držím palce, ať je maminka brzo v pořádku. 

Sestra to vubec nemusí chytit, ať je to rychle zas dobrý.