Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 17. května 2020 09:51

Ja ty statistiky beru s rezervou, vzdycky si vzpomenu na to kure - soused snedl pecene kure, prejedl se a je mu zle. Ja nemam kure, mam hlad. Podle statistiky jsme kazdy snedl pulku kurete a je nam fajn.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:31

Zarinya To byl doktor v ČR nebo v Německu?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:38

Fiction v Nemecku.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:41

Zarinya Já jsem to tušila a překvapilo mě to, protože Německo je nám často dáváno za vzor. Ale asi selhání jednotlivce....

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:43

A666 Jihočeské testování a falešné závěry.....njn, myslím, že už jsme se tu shodly, že výsledky jakékoliv studie se dají překroutit....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:46
Reakce na Jiná Realita:

Tak pry mame cislo r zase jedna. A to jsme v podstate nic nerozvolnili a rousky porad nosime.

Nakonec to fakt bude tak,jak jsem psala uz pred tydny. Ostatni staty,bez rousek,ty,ktere neprijaly tak silna omezeni,budou klesajici i pres rozvolnovani. My budeme teprve stoupat na jejich uroven,protoze to tou populaci proste musi projit.lidi budou silet,vlada to zase zavre...a tak se v tom budeme placat porad dokola.

Dansko otevrelo skoly a nestalo se nic.

S tím Rkem vs. počtem nakažených, nemůže to být vliv lokálních ohnisek a případných "superpřenašečů? Třeba když doktor či jiný pracovník ve zdravotnictví nakazí 10 lidí.......

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. května 2020 11:50

Fiction no nevim jestli selhani jednotlivce.....muj praktik ordinoval v protiatomovem obleku prakticky na ulici donedavna

Jeho sestra tez pr.lekarka nechavala cekat treba 30lidi v miniprostoru bez oken a dovnitr kdd jsou velke prostory si poustela jen tri lidi,mne dokonce odmitly vzit,ze nejsem jejich pacient(muj doktor ten den neordinoval,zadny letak kdy zas bude)

jedine u meho zubare je svet v poradku.

je to tedy strasny,protoze si dovedu predstavit,ze slabsi povahy ci nekteri duchodci uz radsi nikam nepujdou....clovek ziska pocit,ze je otravuje,je prasivej,nakazlivej a na obtiz.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 17. května 2020 12:00

Zarinya V ČR to běžná praxe není, rozhodne ne teď v posledních týdnech, byla jsem za poslední měsíc u praktika, zubaře a na dvou specializovaných vysetrenich a všude už ordinujou normalne, akorat v respiratorech, hele i mne prohmatali a poslouchali, nikdo se mne neštítil!!!(nebo to aspoň na sobě nedali znát) 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. května 2020 12:43

Zarinya 

Musím říct, že já mám jinou zkušenost. Na Gastru jsem byla v době největší epidemie (kdy se rozjíždělo výrazně i u nás), doktorka měla teda respirátor a rukavice, sestry na recepci měly vyznačené zóny, kam už nesmíme, byla k dispozici dezinfekce a obecně vše smrdělo savem. To byl teda jen pohovor o problémech - ale doktorka seděla normálně za stolem, jen ruku mi nepodala...... Potom jsem tam šla po měsíci na ultrazvuk, to už jsem teda měla roušku, ale režim byl stejný a doktorka mě normálně vyšetřila. U ortopeda to samé, on i já jsme měli roušku (já bych teda nemusela, byli tam i pacienti bez roušky), on rukavice, jediný rozdíl oproti normálu bylo nepodání si rukou....... U praktika jsem byla naposledy v půlce března (před zavedením těch restriktivních opatření), tehdy neměl roušku ani on, ale na recepci byla dezinfekce pro pacienty.....

na fyzio jsem chodila po celou dobu, taky funguje normálně.....

Nevím, jestli je to tím, že všichni mí lékaři jsou fakt mladí......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. května 2020 12:46

Jo a 25.5. jdu normálně na magnetickou rezonanci, jsem zvědavá, jestli budu nucena mít roušku vevnitř v tunelu (ale čekám, že bych dostala od nich, protože s drátkem by to nebylo zrovna ideální :D )......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. května 2020 12:47
Reakce na Fiction:

A666 Jihočeské testování a falešné závěry.....njn, myslím, že už jsme se tu shodly, že výsledky jakékoliv studie se dají překroutit....

​Tady jde spíše o to, že ta studie je pravděpodobně dělaná s cílem prokázat, že nemoc prodělalo fakt v reálu více lidí a podle toho vybrali ten test........ A novináři ani hygienička v přímém rozhovoru nebyly schopní se na ty případné počty falešně pozitivnch vyptat....... Já se o tom dozvědla přes FB, když známý, co dělá ve výzkumu koronaviru, tuhle informaci sdílel.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:00

Tady jsem našla od známého co dělá na Covidu přesně to, co sjem si ymslela o výkyvech Rka:

S reprodukčním číslem těsně pod nebo nad 1 bychom měli jakýsi setrvalý stav, kdy různá regionální ohniska mohou způsobovat výkyvy. S počtem případů v nízkých desítkách nových nakažených dokáže vlnku vytvořit jedna super-spreadingová událost.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:00

Zarinya Já znova opakuji, že mě překvapuje, že jde o Německo. A nijak se k tomu nevyjadřuji,  protože žiju v ČR.

Jen k tomu, v čem je oblečen lékař.. má-li toho na sobě víc než je třeba....to je otázka proč? Třeba je sám chronicky nemocný nebo ví, že když se sám nakazí, roznesl by to po mnoha oslabených,..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:07

A666 tak ja mam jen od tri doktoru negativni zkusenost ....coz je dost maly vzorek,netvrdim ani si nemyslim,ze je to tak vsude,ale proste se to stat muze.. jak je videt a pak muzou byt slaby jedinci v ohrozeni.O sebe se nebojim....ja si to preberu,ale proste ne kazdy.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:14

Já jsem byla začátkem dubna u zubaře, který dělá hlavně zubní operace. Odhaloval mi implantát a pak udelal dva stehy. On i sestra měli obyč roušku. Předem jsem nahlásila, že musím vzít s sebou i děti, nebyl to problém. U vstupu byla desinfekce a v čekárně rozestupy mezi křesly. Po dvou týdnech jsem byla na vyndání stehů u mého zubaře. Ten téměř přerušil provoz, nebyla tam ani recepční ani sestry ani jiní pacienti. Dveře mi otevřel sám a na vyndání těch dvou stehů si došel obléknout respirátor, roušku, štít a operační plášť. Oba dva zubaři jsou v Bavorsku. Takže zřejmě záleží, jak to kdo pojme.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:29

A666 Tak vždyť se přece shodneme.....udělaná studie s cílem potvrdit, co potřebujeme

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. května 2020 13:46

Potrefenáhusa Já musím u vyšetření taky na pár cm k pacientovi a několikrát ho přepolohovat. Máme taky jen respirátor a musím říct, že celkem hodně otázek pacientovi dát musím a potom si s nima normálně povídám, pokud mají zájem. Doktorka už je neprohlíží ani na ně nesahá, zase je jí 72 a ten respirátor jí musí holky neustále připomínat, protože ho pořád sundává. Asi to ale není tak všude, protože se všichni díví, že u nás není žádná panika a že se tam všichni chovají celkem normálně. Sama jsem měla problém v začátku, kdy nebyly roušky a desinfekce, že spíš uškodíme těm lidem než sobě. Teď mám problém víceméně s podobnou věcí. Začínají nám už chodit ti nejstarší pacienti a tu roušku si sundávají, mají ji pod nosem nebo vůbec a pořád dokola vysvětlujeme, že pro ně (obzvlášť mezi lidma) je důležitá. 

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:00

Renusatko Tomu poslednimu odstavci nerozumim. Ta rouska pacientu je spis dulezita pro vas (zdravotnicky personal), ne? Dle toho puvodniho hesla o chraneni se navzajem... Nebo i nedolehajici provlhly hadrik opravdu poskytuje nositeli nejakou ochranu..?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2020 14:04

Pavlena já nejsem odborník, ale četla jsem nějaké statistiky, že i šátek trochu chrání nositele. Už nevím jestli to bylo 30 nebo 50%, ale nějaký význam to mělo. On ten vir je většinou na kapénce a ta je docela velká a pokud s někým mluvím, tak na mě prská zpříma a tolik nevadí, že to nedoléhá. Ale asi bude záležet na milionu dalších faktorů jako manipulace, teplota a tak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. května 2020 14:49

Pavlena Tak my máme respirátor, to znamená ochranu celkem dobrou a pořád jsme ještě dobrá věková skupina. Pacienti, kterým je 70-90 ohrožují jednak sebe, ale jednak i ty další, kteří příjdou po nic. Nějaká minimální ochrana tam je i pro ně a taky nic nevydechují a další po nich s rouškou má minimální šanci něco vdechnout. Přecejen se tam střídají dost rychle po sobě a pokud jeden něco vydechne, tak další po něm to chytne. Tak to myslím tak, že tou sundanou rouškou ohrožují spíš tu svoji věkovou skupinu všeobecně.