Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:23

moora barbucha taky by se ten tábor moh pěkně protáhnout, jak by to postupně těch 80 dětí dostávalo jeden od druhého. Jasně, všichni to dostat nemusí, ale kdo to zaručí. Asi by tam museli být do té doby, dokud by všichni včetně personálu neměli 2 dobré testy? To by bylo jak ty lodě, které nechtěli pustit do přístavu.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:26

Kokoska 

Jo, moc to nevidim. Jako pro rodinnej provoz cajk, ale proveditelný to asi nebude.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:47

moonlight podle mě to nechytli na Slovensku nebo fakt velika smůla - třeba jedna rodina, která se s někým potkala na dýl. Tam je momentálně 390 aktivních případů. My mame 4,5 tisíce. Navíc jsou doposud v platnosti hygienická opatření, které jsme tady s velkou slávou zrušili. Víc si hlídají i příchozí z ciziny. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:51

Kokoska

Mluvím o karanténě, kdo onemocní je to jiný problém. 

Osobne si myslím, že to těch 80 děti určitě nedostane. navíc by se dali v klidu na ten týden rozdělit do skupinek, kde se potkávání omezí.  mohlo by to být dobrovolne, alespoň na pár dni. si představ, že nás doma jiné dítě, které se vypravuje na jinou letní akci a takto musis narychlo vymyslet, kde ho ubytovat nebo zůstane taky doma. A úplně zbytečně. 

Jinak pokud vytrasovali dítě po 10 nebo kolika dnech na táboře, to se hygiena taky 2x nepředvedla. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. července 2020 21:05

continuity řekla bych že ty karanténní (zdravé) děti prostě nařídili "izolovat doma" s tím že to ostatní nemají chytit.. což mi přijde že se na to každý vykašle/nemá podmínky držet jednoho člena rodiny extra

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 14. července 2020 21:19

viktorka_od splavu no stejně bych to čestné prohlášení o bezinfekcnosti nepodepisovala.

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 14. července 2020 22:02

continuity bezinfekčnost je obecně formulář na nic i za normálních okolností. Už se to diskutovalo i v minulosti, když ještě nikdo o žádném covidu neslyšel. Bez podpisu ovšem dítě na žádnou zotavovací akci nastoupit nemůže. Jak může rodič odpřísáhnout že jeho dítě nepřišlo za poslech 14 dni do styku s infekční chorobou? Jak to vůbec může vědět?

Příklad z naší školy...třída jela na školu v přírodě...cca týden před odjezdem se ve třídě vyskytly molusky což je též infekční onemocnění. Upozornila nás na to třídní učitelka. Formulář o bezinfekčnosti předali všichni. Bylo nám řečeno, že to nemáme řešit. Má to pak smysl?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. července 2020 07:39
Reakce na Karja:

continuity Ja nemit denne teplej poradnej obed, tak se div nerzbrecim. Nastesti o nedelich parazituji na rodicich.

​To musim rict nasim! Obcas, kdyz k nim prijdu o vikendu na obed, maj reci typu: no a kdybys mela mamzela a deti, tak sem taky budes chodit?... no, budu, Karja taky chodi

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. července 2020 07:53

Maky V bezinfekcnosti prohlasujes, ze si nejsi vedoma, ze dite prislo do styku atd., ne ze neprislo do styku...

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. července 2020 07:53

razorblade i s manželem a dětma! Maminka koupí větší hrnce a bude, ještě nějaký problém?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. července 2020 08:37

razorblade od té doby co mám děti jsem u našich na oběd častěji,než kdykoliv předtím

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. července 2020 08:51

Premyslim nad tim od vcera a asi bych nechtela, aby moje dite covid+ nebo s covid+ na tabore. Jasne, muzou byt bez priznaku, hrat si celou dobu v lese, ale taky se to muze projevit a pak bych mela dite radsi doma (i za cenu karanteny) a postarala bych se o peci nebo zajisteni lekare ja, ne vedouci tabora. My meli prubeh a karantenu v pohode, ale opravdu se mi ulevilo, kdyz jsme meli negativni testy a mohla sem si rict, uff je to za nami a uz se prubeh nemuze zhorsit. 

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 15. července 2020 08:55

razorblade No jejda!! To je normální! Když jsem byla single, chodila jsem k nim prakticky každý víkend, pokud jsem neléčila opici  S dětma teda jen na pozvání, ale taky často!!!

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. července 2020 09:10

Lamicka Ono to vůbec není reálné, udělat z tábora tábor morový. Jednak čistě technicky, organizačně. Kdo jim bude vozit i blbé nákupy nákupy třeba? Je nutné zabránit unterakci s nejbližší obcí. Plus tam může nastat jiný problém, nemoc, úraz. Nejspíš jsou na pronajatém pozemku, objektu. Kdo to zaplatí dál?

A hlavně, jsou tam asi i malé děti? Zavřeme je tam na týdny?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. července 2020 09:23

Sweet Potato no jasne, tohle vsechno taky, neni to jednoduche. Premyslela jsem o tom jako rodic, kteremu by nabidli, ze v pohode, tabor jede dal. Urcite bych odmitla.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. července 2020 09:28

Lamicka Já mám děti už větší, tak si nejsem úplně jistá, možná by mne ukecaly, že chtějí zůstat. Ale znamenalo by to být pořád nastartovaná vyrazit pro ně. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 15. července 2020 09:44

U nás ve školce má paní učitelka covid, me deti tam byly přesne dva dny od začátku července..teď jsme společně s kamarádkama a jejich dětma na chatě. Jsem z toho docela rozhozená. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. července 2020 09:51

tv Ach jo.

Offline Garfie
28628 příspěvků moje polička 15. července 2020 11:30

tv ach jo :-( Třeba to bude dobrý, teď už nic nenaděláš, držte se! 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 15. července 2020 11:56

tv drzim palce, at je to dobry. Neresila bych, uz to tak je, to neovlivnis. Co tak vim, tak na P6 jak to jelo v breznu, tak male deti byly ve skolach a skolkach negativni, i kdyz to mel rodic. My byli vyjimka, ale nas syn chyti vsechno.