Tak do konce roku cca 4 mil nakažených, to už vlastně bude celá populace promořená, ne?![]()
Koronavirus
Na Slovensku maji deti na 2.stupni rousku od prvniho dne a od prvniho pripadu ve skole vsechny deti.
nonemy Sweet Potato je to fakt pitomý, biti jsou na tom obě strany. Třeba v kancelářích většina lidí roušky taky nenosí, i když by měli. A my do toho nutíme děti. Navíc si nedělám iluze, že by to v těch školních kolektivech mělo nějaký velký efekt.
Sweet Potato nonemy Jako chce se mi z toho brečet, fakt. Kdyby to aspoň nechali na nějakým semaforu, doporučení nebo tak něco. Ty děcka je stejně neudrží v čistotě, už jsem tu líčila, jak pořádají závody, kdo dál doplivne roušku! Vždyť je to fakt pošahaný, včera jsem byla na koncertě + kině a v tom sále se v roušce skoro nedalo vydržet.
Mimochodem, u nás pořešili obědy rozpisem, to znamená, že moje šesťačka má každý den odpoledku, zbytný kroužky jsme kvůli tomu letos museli osekat....
Jen zajímavost k nesvolání krizového štábu:

moora Venkovní akce jsou zatím jen v "apelu". Nicméně možná zítra obvolám dvěstě klientů ať si přivezou vlastní židle :-)
Garfie Ta dcera, která není v karanténě, musí mít roušku už od pondělka. Zatím si nestěžuje, akorát prý spolužačka s naslouchadlem, zvyklá i odezírat, má dost problém.
Sweet Potato co co co co to je?
Sweet Potato asi tak![]()
Sweet Potato ano, učitelům a ředitelům, resp. učitelkám a ředitelkám, to tedy opravdu nezávidím. Stačí, co někteří rodiče a děti dokáží vymyslet i bez covidu. Stačí prohodil pár slov s kýmkoliv, co člověk, to názor a ve třídě je třicet dětí, kteří mají 60 rodičů, uf.
Evaeva Garfie mně taky! Sama v práci roušku nemám, nevydržela bych v ní celý den, a dělám ve velkém baráku, kde je x firem, na společných chodbách to nenosí skoro nikdo. Ale ty děti si vybrat nemůžou. Kdybych věřila, že to má nějaký smysl, ale nevěřím. To je tak postavený na hlavu. V tělocviku, kde jsou spojené dvě třídy, protože holky a kluci, lítají tam a funí a křičí se tam, se asi nenakazí, ale budou se trápit v rouškách ve třídách, kde sedí na svém místě a poslouchají.
Prostě nařízení, aby se vlk nažral a koza zůstala celá
Místo aby vymysleli něco smysluplného, tak to hodí na lidi, protože přece mladí jsou nezodpovědní a v létě se bavili, a odserou to děti. Se omlouvám, ale já už musím být sprostá, ale nějak to můj vztek nezmenšuje.
No a hezky to zase hodíme zpátky na ředitele, žejo. Pro rychlé zprávy chodím na IDnes, ale to už se fakt nedá!!! https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ucitelska-platforma-jasna-pravidla-koronavirus-epidemie-ucitel-skolstvi-rozstrel.A200917_101521_domaci_kane
Coto jako Kaderka proved za veletoč? Napíše otevřený dopis aby vzápětí vrazil ředitelům kudlu do zad? Přece ředitelé školy nejsou krizoví manažeři, už takhle zvládnout ten binčus je magořina.
Podle Kaderky však někteří ředitelé škol, kteří mají určité pravomoci při volbě opatření v jednotlivých školách, nechtějí přijmout odpovědnost za rozhodnutí. Raději by dostávali centrální opatření od vlády, která by platily pro všechny. „Velká část ředitelů nechce nést zodpovědnost,“ vysvětlil.
Sweet Potato Dcera si na jaře taky nestěžovala, ale stejně je mi jich líto. Hlavně když to třeba není úplně zapotřebí, na vesnických školách třeba a podobně. Chápu, že celoplošné nařízení je jednodušší.
nonemy ja s tebou souhlasim a musim rict ze nechapu jak jsou lidi takove blbe poslusne ovce...
nonemy Přesně, aby se vlk nažral. Strašný.
Liesel Jaký furt smysl prosim tě.
Jinak k šatnám, jídelnám... - to už je škola od školy, jak si to zařídí.
U nás například musí sedět ob místo. Ovšem fronty zatím nepořešili.
Já znám školu kde pořešili rozestupy ve frontě na oběd, ta se vine z jídelny přes chodbu na školní dvůr a tam se obtáčí kolem školního hřiště, ale na oběd si sedají studenti jeden vedle druhého. Nic jiného jim ani nezbývá, kdyby měli sedět ob místo tak se tam v rozumném čase nestihnou vystřídat. A navíc to s frontou venku je řešení jenom do teplého počasí.
Já mám pocit, že z tohoto průseru se můžou dostat už jen uzavřením škol. Tam ta hygiena prostě 100% dodržována nebude, není to v lidských silách.
ionicera Čekala jsem, školy vydrží aspoň do konce září, takhle to vypadá, že to zavřou po neděli a pak se bude opakovat scénář z jara: děcka doma= nuda, jdem do obchoďáku = zavřou se obchoďáky... a dál už to známe![]()
Jo a lidi si za to můžou sami!!!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY