Sweet Potato Sdělují i pozitivitu přes sms
Koronavirus
Klara Aha, tak asi jak kde.
Jsem četla, že je to prej nastavením systému. Že je nastaveno pozitivní u každého a až když je test negativní, systém to přepíše. Když test neabsolvujete, odešle se po nějakém čase ten pozitivní výsledek. Prej. Co je na tom pravdy nevím.
žluťásek jo tak to je ale moc vtipný :)) To se pak ale může stát, že v tom fofru zapomínají nebo nestíhají přepisovat vzorovou zprávu a máme tu pak mnohem víc pozitivních než skutečně je :))
buble asi jo :-)
žluťásek Mno, třeba to časem potvrdím. Taky jsme jeden test neabsolvovsli a nepřišla jsem na to, jak v tomhle odb.místě rezervaci zrušit.
Sweet Potato myslim ted v nejakem rozhovoru s vojtechem zaznelo, ze soucasti zmen v postupu hygieny bylo prave to posilani sms, jelikoz to nestihali obtelefonovavat prenesli tu povinnost nalaborky, ktere ale netelefonuji, nybrz musi do 48h po testu poslat sms nebo mail. ale nic o tom, ze by defaultne bylo pozitivni![]()
viktorka_od splavu A jo vlastně, to jsem četla, že bude tahle změna. Jen jsem nevěděla, jestli už.
Sweet Potato ta zmena je tady pár dní a ten hoax chodí určite dele. Slyšela jsem to tolikrát anonymne z tolika ruznych stran a ani jednou to nebyl žádný ověřený zdroj nebo alespoň zdroj se jménemnebo novinovy clanek, že to téměř určitě bude kačice. Navíc se tím zdůvodňuje, proč je číslo pozitivních irelevantní, co je vždy podezřelé.
Ty boty, čo se dějí i opakovaně (a že ich je dost), jsou většinou popsané jinak a hlavně jsou v tom pribehu odchylky.
continuity
Vždycky to je znám někoho, kdo říkal...
Sweet Potato přesně taķ, vždy to je nějaký známý známého. Nikdy to není z první ruky, na druhou stranu lidi, které hygiena hnala na test po 8-10 dnech v karanténě znám osobně už dva.
dokonce jsem minulý týden zjistila, že proflakla černá sanitka má původ v dezinformacich někde v Jižní Americe, kde se takto přesvědčovali ti hodní mistni obyvatelstvo, že jim zlí kapitalisté kradou děti na orgány.
Zlidovělo to do městského folklóru až pak.

continuity Mysím včera nebo kdy to bylo na Primě v televizních novinách, tak to asi úplně vymyšlené nebude. Já znám osobně jednu, které přišel výsledek negativní a na test taky nešla. Měla to mít kvůli zájezdu, který zrušili na poslední chvíli. Dokonce se i omluvila a termín zrušila a test večer negativní.
Renusatko tak chodí automaticky pozitivní nebo negativní?
Že se může stat chyba, to nerozporuji, špatně zadané číslo, přehozené data. To všechno se může byt. Ale obecně by to mělo být na úrovni statistické chyby. Pokud je to častější, tak je to systémová věc, ale stále si nemyslím, že je to úmysl zkreslit data.
Edit: ještě mě napadlo: co na to řekli odpovědní? Proč se to stává? Že to bylo v novinách ještě nic neznamená, že to je pravda, nicméně, je to určitě cesta jak se k pravdě dobrat. Čekala bych nějaké smysluplné vysvětlení lidi z hygieny nebo MZ.
viktorka_od splavu Četla, stížnost na systém. Imho to, že příliš nefunguje neznamená, že by se nedalo zařídit co člověk potřebuje - s příbuznýma se zjevně o tom bavili, že se ideálně nemá chodit ven když máš doma nakaženýho už asi taky každej svéprávnej člověk ví
Ano, zařídit se to dá, ale nejsou jednotná pravidla hry. Karanténu dodržujeme, ale od kdy se vlastně počítá? 1. den s jasnými příznaky, den odběru, den kdy dorazily výsledky? Praktická žádanku vypíše (snad i neschopenku), až mi zavolá hygiena. To není problém, posílá se elektronicky, na kterémkoli odběrovém místě si dohledají. Termín mám také rezervovaný ( snad jsem trefila datum), jen kdybych nestrávila den telefonáty a čekala dle pokynu, až se mi ozve hygiena, tak by mi ta karanténa taky mohla mezitím skončit.
Končím s nářky, nadávat na systém nám taky nepomůže, musíme se posnažit samy, dámy děkuji za reakce.
continuity Tak možná ta moje známá byla statistická chyba, to netuším
. Jen jsem u toho byla, když jí volali, že je negativní.
Taková perlička: říkal mi muž, že kolegovo známý dostal e-žádanku na test a když viděl tu frontu tak šel domů a večer mu přišla sms že je pozitivní...
Moc by mě zajímalo, jestli je tohle pravda. Tradovalo se to už v létě u horníků.
A dnešní Čaulidi jste zaregistrovaly? Bureš zítra večer promluví k národu. Asi je čas na velký nákup.
Sweet Potato presne to same me napadlo :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY