viktorka_od splavu já jsem taky v tom, že společenská domluva je nenechat to rozjet moc, at nepretizime špirály, ale postupne se imunizovat.
No tak to první jsme už nestihli, ale to běžný občan uvidí na vlastní oči priblizne za měsíc.
viktorka_od splavu já jsem taky v tom, že společenská domluva je nenechat to rozjet moc, at nepretizime špirály, ale postupne se imunizovat.
No tak to první jsme už nestihli, ale to běžný občan uvidí na vlastní oči priblizne za měsíc.
Dadoo Lepší ale 8 týdnů o různých prázdninách, hlavně letních, i když zase bez dětí chápu, že můžeš za lepší peníze vyrazit během roku.
V nemocnici sestry o letních prázdninách týden o jiných prázdninách podle rozložení věkové skupiny na oddělení
, aby se všichny vystřídaly. A víš už rok dopředu, kdy tu dovolenou máš, kolikrát nehrozí posunutí dovolené ani o den. Zažila jsem to dost dlouho a bylo to strašné. A předpokládám že to nebude jediné povlání. Manžel měl zase nařízených 14 dní a často se stalo, že se nám ty termíny třeba dva roky o letních prázdninách nesešly. A zase mimo prázdniny nám nepustili děti.
Sweet Potato Sice s hlavním sdělením/myšlenkou článku souhlasím, ale podané to není úplně šťastně. Např. toto považuji za stejně trapné, jako neustálé kritizování vlády jako jediného viníka celého koronaviru a zlehčování:
"Zatímco tady se vesele hodovalo bez roušek na Karlově mostě a dělala se u toho selfíčka, přímořské státy, totálně závislé na turistech, dál chodily v rouškách a nikdo z nich na nic nepindal. Stačilo si jen zapnout zprávy a poslouchat Francouze ze Saint-Tropez nebo Chorvaty z Bašky Vody, kteří s trochu vyčerpaným úsměvem, jenž se dal odhadnout pouze podle mhouření očí nad rouškou, ujišťují reportéra, že celý den v roušce je malá daň za to, aby k nim v klidu Němci a Britové na prázdniny přijeli"
Takovéto ukazování jak jsou Češi nejhorší a nejuremcanější a nejneposlušnější a nejméně ukáznění ze všech. Není to pravda. U nás taky ukazovali šoty, jak se všichni obchodníci s úsměvem na tváři přizpůsobují a zavádějí hygienická opatření a všechno zvládají, aby přitáhli zákazníky. Někdy to bylo až trapné, když třeba ukazovali fotbalový trénink a po každém dotyku hráče zábradlí, které přeskakovali, doběhl člověk s dezinfekcí a tyč přetřel. A na druhou stranu se téměř všude ve světě protestuje proti omezujícím vládním opatřením, ty demonstrace např. ve Francii, nebo Německu byly větší a vyhrocenější než u nás.
Nebo toto z článku:
"Touhle nastalou hysterií o konci světa vyvolaném vládou, která za to prý může, přičemž si za to můžeme akorát sami, když nás nenapadlo nic lepšího než lítat po Techtle Mechtle a vykřikovat, jak je rouška totalita, se dostaneme akorát tam, že konstantní popírači všeho, co Babiš vymyslí, a odborníci na vše, kteří se najednou zjevili pod každým kamenem, vytvoří na vládu takový tlak, že tu budeme s rouškami dalších deset let."
Svalování viny, že za všechno si můžou sami lidi, je na stejné úrovni jako to, že úplně za všechno může vláda.
A ještě si tu dovolím jednu vlastní zkušenost, které odpovídá tento článek, jak hygiena "funguje". Součástí mé práce je školení na ERP systém. Vždycky, ale fakt vždycky jsou nejhorší zákazníci státní podniky (kolegové mají zkušenost stejnou). Zní to asi blbě, určitě jsou výjimky, ale v praxi je ten rozdíl markantní. Nevím, čím to je, ale uživatelé (jednám věsměs s ženskýma v kanclu, účetní atak.) státních podniků jsou absolutně neochotní učit se nové věci, zkostnatělí, neochotní, neustále se hroutí, nesnesou sebemenší tlak. Možná je to pozůstatek komunismu, nevím. Strávila jsem s nimi často celé dny a v pracovní době kafrají, pomlouvají, ťukají jedním prstíkem, kafíčko, zákusečky... Nepište mi prosím, že paušalizuji, je mi jasné, že to tak není všude, ale je to daleko častější, než v komerční sféře a obávám se, že naše hygiena je podobný případ. Mám na mysli přístup k moderním technologiím a ochotě se učit nové věci, je mi jasné, že zavalení prací jsou teď maximálně, že nyní mají stresy, že mají podhodnocené stavy a že jsou málo zplacení (aby mě někdo nechytal za slovo).
nonemy Tenhle článek jsem taky četla, věřím zcela. I tvým postřehům o státních institucích. Kolem mne v poslední dobou několik lidí přešlo ze soukromého do státního, kazej normu.
Ten článek výše samozřejmě není dokonalý, odpovídá zdroji, ale i tak mne překvapilo, jak moc se s ním dá souhlasit.
Dadoo Ja te obdivuju, ze mas energii neco vysvetlovat, ja radsi mizim v takovych situacich.
Ja dekuju za to, ze me ta prace strasne bavi a to nemuze rict kazdej.![]()
Ještě jeden článek, dlouhý a nečtivý, o ne/řízení celé situace.
Odemčen zde:
https://twitter.com/karel_iv62/status/1307960660010119173?s=21
nonemy věřím tomu, moje zkušenost je zase taková, že kdykoliv jsme přijali do účtárny bývalou úřednici, nikdy nevydržela ani do konce zkušební doby. Vždycky odešly kvůli stresu a vysokému tempu, měly pocit, že jsou zavaleny prací a nestíhají. Přitom já nemám pocit, že by to bylo tak hrozné, jsem tam přes deset let a jinam se mi nechce.
nonemy nam tohle infiltrovalo do fungujici firmy a je to strasne, fakt utrpeni. driv jsem neverila, pochybovala co resi byvala kolegyne ktera presla na urad a lezla z toho po zdi, jsem si rikala ze prehani. ani nahodou:-/
Trochu OT, ale z mojí zkušenosti se tohle hodně liší napříč agendami. Taková ta nová témata - smart cities, inkluze, celkově eurofondy a hromada dalších, prostě tam, kde pracují víceméně noví mladí úředníci a je to bez nějaké delší historie, prostě relativně nové věci, tam to většinou funguje a šlape.
Ale takové ty agendy, kde se zaběhnuté postupy jen přemílají padesát let pořád dokola, tam to drhne často fest a prosadit tam nějakou změnu nebo zvýšení tempa je prakticky nemožný. Tam si člověk většinou vyslechne tu mantru - "takhle se to dělalo vždycky, a je to v souladu se zákonem, tak co jako chcete" (účtárna, personální, tvorba rozpočtu, vyplácení dávek a další a další).
(paušalizuju)
Zarinya Bohužel se nelze divit.
A666 ja hlavne doufam,ze to nebude na dlouho.![]()
jezis to mi uplne zkazilo den......
Sweet Potato a zase jsem blbe vtipkovala na toto tema pred par dny a mam to!
MP Meri nám podobnou zkušenost. Náš úřad vznikl před pár lety a zaměstnanci se stali jednak lidé z původního úřadu, jehož agendu ten nový úřad převzal a druhá cca polovina byli víceméně absolventi. A už od začátku byl vidět rozdíl mezi odděleníma ze "staré gardy " a těma nováčkama, kdy postupně se to dostalo do stavu, že původní dlouholetí úředníci odcházejí jako " nedocenění " , ale už nevidí že jsou schopní/ochotní odvést polovinu práce oproti lidem co nastoupili třeba rovnou po vš a makají s úplně jiným zápalem. Jen je škoda že naše práce se odvíjí od práce dalších úřadů plných těch zasloužilých úředníků a takže to stále vazne
nonemy mam ted pohled z druhe strany. Presla jsem ze soukro do statniho a on ty lidi utluce system. Ve chvili, kdy ti kazdy den chodi nekolik prikazu, system po tobe dupe, chodi ti narizeni a prikazy, jak co lze delat a nejde ustoupit ani o pid stranou,takze kazdy novy napad ti zarazi a treba i obyc objednavka za 100 Kc musi mit 6 podpisu, tak to proste lidi znechuti a prchnou, nebo rezignuji a drzi hubu a krok. Je to smutny. Takze se ani trochu nedivim, ze to s koronou dopadlo takhle blbe :(
Ja mam stesti na praci, mam co delat, bavi me to, kolegyne jsou skvele, ale byl to kruty naraz do zdi byrokracie.
Takze ted je mi jasne, ze jsem ve zkostnatelem uradu
ale ja se nedam!
Sairon Jo, to je přesný. A abych se oslím můstkem vrátila k tématu - nedělám si iluze, jaký typ lidí sedí běžně na hygieně. To je oblast, kde se nic novýho nestalo posledních třicet let, všechny postupy jsou dávno hotový, léty prověřený a jede se rutina. Covid do toho vletěl jak kulovej blesk a obávám se, že na reorganizaci molochu takový kategorie je půl roku fakt málo.
Lamicka Souhlasím. Před deseti lety jsem prvně nastoupila do státního, a byla to fakt změna. S nadsázkou - měla jsem pocit, že si sama můžu rozhodnout akorát jakou barvu šanonu použiju... No, zvykla jsem si.
Lamicka Je to tak, já utekla po půl roce. Taky kvůli příšerný zkušenosti s nadřízenou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.