brrr Já s tebou souhlasím. Jako učitelce mi to taky nepřijde fér, že někomu stačilo posílat čísla stránek a dostával zaplaceno stejně jako ti, co dělali maximum. A nejhorší na tom je, že se to bohužel projevilo na dětech. A ty rozdíly, co jsou mezi nimi teď, se ještě prohloubí...
Koronavirus
viktorka_od splavu u nás na gymplu byly v nějakých předpisech spodní a horní teplotní hranice, po jejichž dosažení už nelze učit. Jeden rok se šetřilo na topení a někdo si stěžoval a opravdu tu třídu pak poslali domů;)
Jedno voko nezůstane suchý. Promluvil tatíček spasitel. "Potě nám s tim pomoc!"
Evaeva to se u nás jednou taky stalo, když došlo uhlí, tak jsme na gymplu tehdy šli jeden den dom po druhé hodině (12C) ale ta horní hranice vedra je taková že to snad ani nejde přesáhnout, pokud se teda neposnažíš (stačí zatahovat žaluzie aj opatření proti vedru co děláš i doma). nehledě na to, že dnes přenosná klimatizace když už není na vestavěnou stojí pár korun.
A vy myslíte, že kdyby škola byla v červenci, že by se koronáč nešířil?
viktorka_od splavu to bylo spíš pro zasmání. Za nás už se uhlím netopilo,cale ten rok před tím se spotřebovalo moc toaleťáku a bylo potřeba někde ušetřit:) Ono by to určitě nějak vymyslet šlo, taky se dá učit venku ve stínu, že jo.
barbucha vyuka o prazdninach? no ja uz slysim rev ze strany rodicu, ze od brezna suplovali ucitele a ani o prazdninach nemuzou mit pokoj a dat deti na tabor nebo jet na dovolenou.
Sweet Potato počkej počkej, teď jsme se bavily o tom, že děcka zameškala hrozně moc učení a bude jim to chybět, o to víc jestli se školy znovu zavřou. a že měli (učitelé/ředitelé/zřizovatelé/ministerstvo...) udělat co nejvíc pro to, aby se v situaci epidemie a hrůzy vůkol mali žáčkové aspoň cosi naučili, s vypětím veškerých možných sil, neb to je naše budoucnost, jak se říká:P
Evaeva uhlím se pořád ještě někde topí.
viktorka_od splavu No to chápu. Ale prostě myslím, že ta křivka by byla podobná, akorát dřív.
Kokoska To taky.
viktorka_od splavu jako jo, ta teplárna skutečně topí uhlím. Spíš jsem to myslela tak, že už nebyly žádné uhelné prázdniny, škole uhlí taky dojít nemohlo.
barbucha vyuka o prazdninach? no ja uz slysim rev ze strany rodicu, ze od brezna suplovali ucitele a ani o prazdninach nemuzou mit pokoj a dat deti na tabor nebo jet na dovolenou.
prober se. teda ne ty, ale tohle je přesně to uvažování co nechápu. jasně, bureš se musí řídit hlasem lidu jak mu jeho mediální imagemakeři poradí, ale v reálu tu máme přece průser který je potřeba řešit, všichni se zapřít, máknout, omezit se, zachránit životy a tak dále... aha bacha ono to prej není populární.. klídek, dovča, ono to nějak dopadne. no tak jo, jistěže dopadne. mě to teda fakt nijak zvláště neohrožuje, ani nelezu po stropě strachy, já jen nevěřícně čumím
Jedno voko nezůstane suchý. Promluvil tatíček spasitel. "Potě nám s tim pomoc!"
Ja jsem nenabrala sílu na to koukat. Řekl nějaké fakta? Alespoň jedno fakto? Nebo jenom obvykle emocionální výlevy?
continuity Apeloval, prosil, pojďme chránit bezbranné a slabé a poděkoval jmenovitě každému povolání - tedy např lekařům, sestřičkám, medikům, ošetřovatelkám, prostě mlel a mlel, však je jeden z nás. Hnus fialovej
Sweet Potato to máš samozřejmě pravdu, ale tady primárně nejde o křivku, ale o vzdělávání. s tím, že to rozhodnutí co padlo na jaře (vys.. se na to) rozhodně nebylo kvůli křivce, ale kvůli prázdninám (vyveď mě z omylu, jestli můžeš)
Jennyfor prchal uz je podle me taky zraly na sebevrazdu, celkem nechapu ze to s buresem jeste hraje![]()
continuity Strašný. Hrál na city, musíme se semknout. Pražáci nenosili roušky. Vojtěcha vychoval. Uštvala ho politika a média. Je před námi spousta práce, call centrum, sebetrasování...Už jednou jsme zvítězili.
Oči poulil jsk když má zácpu, ruce mu ssi přilepili ke stolu, aby s nima zas nešermová, dikce "velmi přirozená"
![]()
viktorka_od splavu Základní chyba imho byla nevrátit děti do škol třeba v květnu.
continuity Strašný. Hrál na city, musíme se semknout. Pražáci nenosili roušky. Vojtěcha vychoval. Uštvala ho politika a média. Je před námi spousta práce, call centrum, sebetrasování...Už jednou jsme zvítězili.
Oči poulil jsk když má zácpu, ruce mu ssi přilepili ke stolu, aby s nima zas nešermová, dikce "velmi přirozená"
To je naprosto přesný
plus teda ten vychovanej Vojtěch od kolíbky. Sám si ho vybral, má čuch na lidi
Sweet Potato no jasně, ale ta chyba nespočívá imho v načasování, ale v tom "osobním nastavení" - nevím jak to líp popsat, prostě lidi byli imho připravení - aspoň já jo a jistě i další a o to líp ti mediálně ovlivnitelní - něco obětovat a nějak víc se vynasnažit ty následky hasit / udělat si náskok jestli to svinstvo bude pokračovat. jenže jsme dostali signál složit ruce do klína a užívat si dovolené, premianti evropy, jsme to zmákli a lehárko. to je to zlo které já kritizuju a co mě opravdu štve. samozřejmě že jsem nevěděla a (skoro) nikdo nevěděl jak se to bude vyvíjet dál, nicméně to bezstarostné lehárko by si/nám ti nahoře dovolovat neměli, ti by měli předvídat, mít záložní plány, starat se, apelovat, jít příkladem... /vím ideál, nesplnitelný, chtít to ale můžu viďže:-/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY