Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:46

brrr rozumiem ti, ja napr. nechápem, že ten spôsob výuky bol ponechaný na učiteľoch (hovorím o našej škole), kamarátka má syna u nás na 1.stupni a triedna im posielala presne takto čísla strán a cvičení, nechcela žiadnu spätnú väzbu a keď sa jej opýtali, či to nechce kontrolovať, rodičom odpovedala, že ona im verí, že to s deťmi robia. Online hodiny mali z angličtiny, na tie sa jej syn tešil. Kamarátka chodila normálne do práce, takže sa so synom učila, keď sa z nej o pol 5 vrátila. 

Nejak som, naivne, čakala, že sa niečo ucelené vymyslí pre budúcnosť, počas prázdnin, a nič. Keď sme sa zišli v novom školskom roku, ponúkla som kolegyniam matematikarkam, že im ukážem prácu cez zoom. Tie dve, ktoré sú odo mňa mladšie, to nezaujímalo a tie dve ostatné, jedna už na dôchodku, druhá tesne pred ním, to síce zaujímalo, ale zas to vyhodnotili ako príliš náročné, lebo zoom je v angličtine. Takže ak by sme ostali doma, čo teda nečakám, zas pôjdu po starom.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:46

Jennyfor Chybělo jen závěrečné "volte nás". Protože předvolební projev to byl.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:49

Jennyfor jo, skoro slza mi ukapla na tom celem byla dobrá jen Pekarova, ktera ten vyblitek přesně komentovala

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:55

letfenixa to je tak smutný

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 20:56

Sweet Potato to neni pravda s tou křivkou, resp. nemusela by být. V první řadě: nárůst spojeny se začátkem školních docházky měl šanci se projevit možná minulý týden. Že se to špatně vyvíjí je vidět už od začátku září a to rozhodně není spojeno se školní dochazkou.

Další věc je, že kdyby děcka seděly ve škole, méně by se raizovalo sem a tam, takže by se část toho nárůstu mohl i vymazat. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:01
Reakce na Sweet Potato:

viktorka_od splavu Základní chyba imho byla nevrátit děti do škol třeba v květnu. 

​S tím velmi souhlasím a klidně je tam fakt nechat do půlky července. V Německu se učí celej červenec a nic se nedeje. Akorát v květnu, když jsme se o tom bavili celý učitelský sbor unisono brečel, jak jsou ty děti rizikové a oni ohrožení. Na dotaz jedné z maminek, co bude v září jinak, ostalo prekvapene ticho.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:01

viktorka_od splavu to byla reakce na "slysim rev ze sboroven". Tak si umim predstavit i rev z druhe strany. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:03

continuity Ten nářek šel z obou stran, úplně stejně kvíleli i rodiče, protože prarodiče, oslabená imunita a tak.

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:04

Kokoska no jenže skutečný politik se tomu řevu nepoddá. ale to se tu nevyskytuje. konstatuju, nenadělám nic

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:05

viktorka_od splavu Hele, já když jsem řediteli říkala, jak probíhá "online" výuka, tak se velice divil. Prý když se ptal, tak paní učitelky odkývaly, že výuka ok a vesele probíhá. Očividně si ji každý představoval jinak, no. Na druhou stranu, čekala bych, že si to líp ověří. Jeho žena jela fakt tu výuku, tak jak by měla být, na vyšším stupni podle všeho taky, tak jestli se nechal nějak ukolíbat... Protože u nás to byl fakt průšvih.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:06
Reakce na Kokoska:

barbucha vyuka o prazdninach? no ja uz slysim rev ze strany rodicu, ze od brezna suplovali ucitele a ani o prazdninach nemuzou mit pokoj a dat deti na tabor nebo jet na dovolenou.

​Prosimtě, s tou dovolenou to je argument jak od těch navedenejch domovnic, co dští síru a blesky na facebooku na ty rozežraný Čechy, co museli jet na dovolenou (zatímco samy seděj na prdeli) - a teď můžou za všechen ten mor. To snad nemáme zapotřebí, ne?

Snad by mělo rodičům záležet na tom, jestli se dítko naučí číst, psát a počítat. Mně by to mohlo bejt fuk, moje děti plynně četly a psaly už ve školce, a naučily se to samy (nejsem žádnej pedagog ani odborník na drezuru), a předpokládám že takovejch bude dost... ale ne všichni. Navíc nejde jen o ty dovednosti, ale o zvyk - že prostě musí ráno vstát a mazat do školy... já nevim, ale jedno pololetí prostě vypustili a kdovíjak to bude pokračovat... je velkej rozdíl když dítko nastoupí do první třídy v šesti letech, dychtíc po vzdělání - a když tam nastoupí jak třeba osmiletý. Pak se nudí, už ho to spíš votravuje... a když budou takhle znova a znova začínat (protože se škola/třída znova a znova zavře), tak to bude ztracený...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:09

ale v reálu tu máme přece průser který je potřeba řešit, všichni se zapřít, máknout, omezit se, zachránit životy a tak dále... aha bacha ono to prej není populární.. klídek, dovča, ono to nějak dopadne. no tak jo, jistěže dopadne. mě to teda fakt nijak zvláště neohrožuje, ani nelezu po stropě strachy, já jen nevěřícně čumím

​mluvis mi z duše. Musíme pro to udělat něco všichni, každý kousek, ale každý. Já chápu i to leto jako čas na vydechnutí, ale jedna věc je trochu si vydechnout a druhá otočit to k druhému extrému.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:10

viktorka_od splavu ono to mas tezky, spousta skol taky planuje na prazdniny udrzbu, kterou behem roku neni mozne provest, potrebujou vycerpat penize... rodice na dovolenou taky chteji a ucitele taky byvaji rodice. Chapu dulezitost vzdelani, ale neni to jen cernobile. Uprimne jsem rada, ze nemam dite skolou povinbe a je mi jich lito.

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:12
Reakce na brrr:

Prý když se ptal, tak paní učitelky odkývaly, že výuka ok a vesele probíhá

​já ani nevim jestli je to k smíchu nebo k pláči, to je prostě příznačný, no jak se říká bez přísného šéfa pracují jen mravenci

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:13

Kokoska no ona ta krize nebude až tak strašná, dokud je priorita jet na dovolenou.

Až budeme opravdu v prdeli, tak na dovolenou ani nevzdechneme. 

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:15

barbucha hele, jen kolik tady bylo prispevku "doufam, ze nezrusej tabor, doufam, ze dite pojede na tabor, doufam, ze na tu dovolenou pojedem, doufam, ze se uvidime s pribuznyma "... ty domovnice!

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:15

Kokoska furt se tu točíme na klasických připomínkách co samozřejmě za běžného provozu platí a já nic nenamítám realita je prostě taková. ale měli jsme tu na jaře výjimečný stav, zavřené firmy/provozy/školy/akce.. hrozba smrtícím virem... aktivní ženy šily podomácku roušky.. zachraňovaly se životy... ty vole a pak najednou hele máňo voni chcou do chorvatska tak joo, pustíme to šak vono do konca prázdnin ten bacil stejně vyzdechá no ni?

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:16

continuity asi to neni uplne priorita, ale vypadnout z toho blazince a stereotypu spoustu lidi drzi nad vodou.

49432 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:16

Kokoska já bych z toho s dovolením to uvidění se s příbuznýma vynechala. mluvila bys jinak kdyby tvoji rodiče byli pár km dál na východ za hranicí se slovenskem, že?

kdybys měla děti/vnoučata pár km na západ asi by se bez tebe a ty bez nich obešli, ale jistě by tě to hodně trápilo. tak to asi není na roveň té dovči kterou můžeš absolvovat kdekoliv

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 21. zaří 2020 21:22
Reakce na Kokoska:

barbucha hele, jen kolik tady bylo prispevku "doufam, ze nezrusej tabor, doufam, ze dite pojede na tabor, doufam, ze na tu dovolenou pojedem, doufam, ze se uvidime s pribuznyma "... ty domovnice!

​No jo, ale to nebylo s výhledem na další omezení výuky, nebo snad jo? Samozřejmě že každej doufá, že se zbaví haranta táborem/pojede někam z týhle prdele... ale snad to nejsou úvahy na úkor vzdělání dětí. To přece nebylo doteď postavený takhle.

Já jen říkám, že každej výpadek zejména u malejch školáků je hroznej, a mělo by se to vší silou nahradit, a ne jen čekat, kdy nastane výpadek další!