Kokoska To teda sakra doufám!
Koronavirus
Sweet Potato omezeny pocet lidi byl urcite,to defacto funguje od jara nepretrzite.
mne se tedy zavreny nedele jevi jako dobry napad.
Zarinya Mně by vůbec nevadilo, kdyby o nedělích bylo zavřeno pořád. Ale nevím, co s lidmi udělá ta změna. Před "zavíracími" státními svátky to místy vypadá, že má být zavřeno měsíc.
Sweet Potato to tady taky,ale proto vim,ze i do potravin byl omezeny pocet a stalo se venku.
Ginger
Jennyfor
Dusicky, z toho bych se taky... jak je rok dlouhej vsichni na hroby eh, kaslou... a jednou rocne tam naopak zase vsichni musej? A fakt jsou hrbitovy ted zakazany? Co si ty svickovy baby ted pocnou, tesily se na to celej bozi rok, kdy sedely doma na zadku a na hrbitov ani nepachly
Ale nerikejte mi, ze tam kazdej nosi cerstvy kytice. To je cechackove spis ukradnou ze sousedniho hrobu, dyk je to drahej spas!
toto je strasne sproste
Jiná Realita Hostýn
přeji vše dobré.
Karja mě lidi až tak nechybí, ale ten stereotyp mě taky ubíjí. Osobně bych teda byla radši, kdyby mi řekli, že teď 3 týdny mužů jen 500m, než když neznámo jak dlouho nemůžu dát syna do školičky nebo vzít někam do musea třeba (o tom on furt mluví, včera hlásil, že nemá rýmu, tak že někam mužem zajít)
barbucha s tim hrbitovem prosim nepausalizuj.
Jak jsem psala, znam spis mensi hrbitovy mimo Prahu, ale treba na tom, kde mame nejblizsi rodinu, jsou hroby z 90% opecovavane, chodi tam lidi prubezne. Kdykoli tam jdu, jsou tam lidi, a to i behem tydne, nejen o vikendech. Cerstvy kytky jsou tam vzdycky a na dusicky obzvlast, krome tech klasickych jsou vsude kvetinace s chryzantemama, fakt si to lidi udrzujou.
Tech 10% jsou hroby lidi, kteri uz zadnou rodinu nemaji, nebo ne v miste a opravdu tam nikdo nedojizdi. My teda vzdycky davame kytku na hrob i panovi, ktery bydlel s nasima v dome a ma uz jen nejakou praneter, ktera do mesta uz nejezdi. Na nasem hrobe je obcas kytka od jedne pani, ktera vi, ze rodice se tam bezne nedostanou, tak kdyz jde sama na hrbitov, koukne i k nam. Celorocne, nejen na dusicky.
![]()
jinx souhlasím. Navíc pro praktikujiciho katolíka je ta návštěva v tomto čase důležitá, jsou s ní spojené další kroky a vím, že třeba moje mamka by to velmi těžce nesla, kdyby tam nemohla jít. I když chodí tátovi na hrob nejmíň jednou týdně, spíš častěji.
Přečetla jsem si rozhovor s Vojtěchem. To vám je tak dojemné!
Karja ja tvoji stiznost chapu, mam to dost podobne. Nabit baterky je strasne dulezite.
jinx notna Já jsem to nejdřív pochopila tak, že "strašně sprosté" je krást kytky ze sousedních hrobů, ale teď koukám, že asi chápu špatně.
Jinak to se děje a je to pro mě vrcholně nepochopitelný, že si dám doma do okna muškát, kterej jsem ukradla na cizím hrobě?! Nebo památku zesnulých příbuzných uctím ukradeným pugétem... Babička mi vyprávěla o známé své kamarádky, která si ty aranže sama vyrábí, tzn. pozná si je. Jedna takhle zmizela a dotyčná paní si dala tu práci, obešla hřbitov (na malém městě) a fakt tu kytku našla někde v urnovém háji.
Prej ji tam nechala. Já bych na ni snad aspoň připíchla cedulku "Ukradeno u hrobu č. 674".
Aranel ne, pro me je priserna ta pausalizace, ze vsichni na to kaslou, svickovy baby toto a tamto a pak okridlene cechacci kradou. Strasne mentalni peklo toto.
Musím teda spravedlivě přiznat, že nám už taky květináč s chryzantémou jednou někdo ukrad. Kvůli tomu bych ale neřekla, že je to pravidlem.
jinx Jo, chápu a souhlasím.
Ze se i na hrbitove krade je bohuzel znama vec,presto si myslim,ze jsou to"snad" ojedinele pripady,ale pobavila me predstava kdyby byl v cesku zvyk jako je v Recku,ze nekdo dava svym blizkym na hrob cigarety.![]()
Jasne ze je to pausalizace, pricemz zdejsi osazenstvo jsem na mysli samozrejme nemela. Ale uz mi to vsechno tak leze na nervy, ze pro narod, kteryho vetsina dokaze volit ty neskutecny hovada - a opakovane - ktery nas zatahujou jedine do furt vetsich pruseru, nemam jedinou omluvu, jediny dobry slovo.
Milostpanova rodina zrusila hrob resp. takovy to vokno v urnovym haji, protoze bylo vykradany naprosto pravidelne. Pitomy umelohmotny vozdoby v cene dvou piv musej ty lidi krast, blbou svicku! ![]()
Aranel my mame hrob hned na kraji hrbitova u brany a driv byl zazrak, kdyz tam neco vydrzelo. Za poslednich pet deset let se to zlepsilo, zmizela nam jen jedna vaza a jedna ikeacka lucerna. Mati dodnes vzpomina, jak koupila kytici krasnej velkokvetejch chryzantem, rano je prinesla a odpoledne volala babicce a ptala se ji, co na ne rika... a babicka nevedela, ktera bije, protoze odpoledne uz tam nebyly. :D
Aranel tam ted uplne vybilili hrob babicky. Ale uplne do posledni svicky![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY