Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:20
Reakce na 999:

barbucha Plánuje, ale pořád můžeš ven max ve dvou :-(.

​V životě jsem vás neviděla a nevim, proč se na mě tlačíte!

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:40

Maminka jeste potrebovala udelat nejaky nakup, tak jsem byla testovat opatreni. Hlasim, ze v mensim obchode s potravinama kolem 10. absolutni klid, zadne fronty, v obchode podstatne min lidi nez v pondeli. Nikdo nic nehlidal a nekontroloval, jen mam pocit, ze ubrali par voziku a kosiku.

V Tescu taky klid, vevnitr ve vchode stala slecna a klikala do tabletu prichozi a odchazejici. Bylo tam taky jen par lidi, nevim, jak to bude za vetsiho provozu, az bude soucasne vstupovat i vychazet vic lidi. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:41

viktorka_od splavu to je celé nějaké zmatlane. Pletou dohromady antigenní testy a PCR. A pak způsob získávání vzorku výtěr z nosohltanu nebo "plivnuti". 

Já jsem za cokoliv, co vylepší testování. Myslím, že to lpění na nejlepší a nejpresnejsi možné metodě nás ještě bude stát dost  všeho

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 12:47

continuity no ty ceske rychlotesty jsou pcr ze slin, antigenni cinske nevim proc maji mit "prednost" doufam ze to je nejaky informacni sum, jak rikas

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 13:13

999 Díky za tip, vypadá to báječně .

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 13:17

Podpora pro jinárealita

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/liberecky-velkopekar-a-babisuv-poslanec-nova-pravidla-jsou-likvidacni-130025#dop_ab_variant=0&dop_req_id=UfNE4IvjHtw-202011181213&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 13:17

viktorka_od splavu sorry, jako ale tahle formulace je úplně scestná:

„U testů ze slin se nepodařilo prokázat, že by přesnost a kvalita testování byly na takové úrovni, aby se daly použít. Od toho se upustilo a jednoznačně se preferují antigenní testy.

to j asi jako "do chleba mléko nepatří, jednoznačně preferujeme vaření na plynu"

49434 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 14:01

moora já to nepsala:-)

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:26

Fakt je ten covid divný, jak tady zaznělo.

Já jsem pořád mezi lidmi, ještě na začátku října jsem měla spoustu pracovních schůzek. A covid jsem chytla, až jsem nikam nejezdila a seděla v kanceláři, kde je nás 5 lidí 8 hodin denně. Nakazil mě kolega, který ten den neměl žádné příznaky a neví, odkud to chytl. Ale nakazil jen mě. Druhý den volal, že je mu blbě, že zůstane doma a odpoledne měl pozitivní test. Mě se přiznaky projevily až třetí den, poctivě jsem byla v izolaci doma, v jednom baráku s manželem, který byl na home office. A on to nechytl nebo se to neprojevilo, přestože je podle tabulek rizikový a působení viru byl fakt vystavený dost.

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:39

moora no vzdyt jo takze takze ted nevíme, jestli:

- Blatný tomu nerozumí

- Blatný tomu rozumí a pisálek ho blbě citoval

- nerozumí tomu ani jeden

A už vůbec nevíme,co Blatný preferuje. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:47

continuity první a třetí možnost mě trochu znepokojuje..

49434 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 15:47

continuity vzhledem k tomu ze blatny uz jednou predvedl ze pocita hur nez ja - a to je co rict!;-)) tak by si mel davat bacha co vypusti z pusy.. jako chapu ze je zvykly pohovorit rozhodnym hlasem k uklidneni deti a rodicu jako autorita, ktera to ma pevne v rukach. nicmene ted nemluvi k detickam

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 16:52

A jedeeeem! Ve středu zavedeme, v pátek překopeme, panic forever. Hele mě už je snad líto i těch supermarketů... nakoupí počítadla, udělaj směny aby to za tři dny zase spláchli do ... https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/havlicek-obchody-oteviraci-doba-vlada-pes-koronavirus.A201118_154144_domaci_kop

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 16:56

andulka01 Ježiš, to je ale banda idiotov tam. To už sa fakt nedá ani krajšie nazvať.

49434 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:06

andulka01 vlada by mela zasahnout, aby se do obchodu dostaly maminky -  to by se srdicko ustrnulo, jakej je zlatej, debil

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:18

Tak nejak nezklamali, slavnostne zavedou novy system, ktery ma jasne dana kriteria a neubehne ani par dni aby se to zase neshazovalo

Njn, populisticka vlada je populisticka vlada

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:22

viktorka_od splavu ja sem se teda dneska posnazila a krome kocarku jsem mela i vozik! Ale nevsimla jsem si, ze by Lidl nejak omezoval jejich pocet. Bylo tam docela dost lidi.

Offline 74SLena
476 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:24

Můžu vám říct, že my už jdeme do práce a skoro tápeme v tom co vlastně teda platí .... , já potřebuju už naplánovat směny na prosinec a pes aby se v tom vyznal jak to bude. Já to už shrnula do hlášky starý Blažkový: .....  se vemete, .... se nevemete ..... , se vemete ....

Už je z toho fakt docela komedie, nebo Kocourkov

49434 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:31

74SLena jako fakt delaji co muzou, aby ten kocourkov udrzeli ve stavajicim zmatku

711990 hlavne vlada nic takovyho s vozikama nenarizovala probuh. ale jasne kazdej nas krucek nam vlada pekne zaridi a nalajnuje, to je jejich hlavni ukol..uplne vidim jak andrej tam zajede a vyridi to osobne, staci kdyz mu brnknes ze ti nutili vozejk.. eeh

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. listopadu 2020 17:35

A666 Tak dneska byl první den školy pro prvňáky a druháky. Jsem strašně zvědavá kdy to zase nějak rozkopnou.