Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 09:25

Janulik03 

Tomu rozumim, taky jsem nahluchlá a teď je to fakt někdy těžký... ale jde o to, že bába trpí - v lepším případě - tuberou, a měla by spíš sedět doma, než se ještě vyklánět zpoza tý zábrany (která tímto tak nějak ztrácí smysl).

Už tam fakt nebudu chodit. Jestli teda není pozdě

Offline Korsičanka blogger
13498 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 09:42

trochu dlouhý ale dobrý http://www.osel.cz/11099-covid-19-a-selhani-managementu-rizik.html

​Jestli by tento článek neměl být poslán vládě, prezidentovi a do Poslanecké sněmovny???

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 09:44

Korsičanka víš, já mám takový pocit, že pokud to neznali doposud, nepochopili by to ani teď... 

13498 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:00

viktorka_od splavu Oni přece nejsou manažeři rizik, tudíž by se mohli poučit. I když mám pocit, že jsou tak zahledění do sebe, že máš bohužel pravdu

49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:04

Korsičanka to já taky nejsem, přesto jsem o tom alespoň už něco slyšela. člověk, který chce něco řídit, by se měl v oboru vzdělávat neustále, ale někteří jsou holt přesvědčení že to nepotřebují, přesně jak píšeš

13498 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:11

A přitom by bylo tak snadné následovat Koreu, vsadit prachy na výrobu testovacích sad a testovat a izolovat jen nakažené. JEN 75 mrtvých tam hovoří za vše!!!

Online Kokoska
35139 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:18

Korsičanka nejsem si jistá, jestli počet mrtvých úplně souvisí s množstvím testovaných. Myslíš, že je hodně netestovaných, kteří umřou na covid a nikdo to nezjistí?

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:21

Kokoska Vono taky asi trochu těžko rict, co je to umřít na covid, fakt asi spis umřít s covidem, ty čísla můžou bejt libovolný 

13498 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:22

Kokoska Není asi přímá souvislost, ale o to snad jde - neumřít, ne? Nemocí člověk prodělá za život spoustu, ale když žije dál, nemá takový strach a nepropadá panice, si myslím Na mě včera dopadla opět jarní alergie, ale vím, že ji přežiju, tak se nehroutím.

49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:24

Kokoska spíš bych řekla že když se odizolují ti pozitivní, tak se nemoc přestane šířit? pokud se jako u nás testují jen ti nemocní se silnými příznaky a ti ostatní to šíří pořád dál..

Online Kokoska
35139 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:25

Potrefenáhusa no právě. Mně celé ty statistiky přidou ne úplně vypovídající. Jednak je to všechno se zpožděním, než jsou k dispozici výsledky, jednak v počtu testovaných jsou i opakované testy stejných osob. Počty nakažených jsou jen ty zjištěné. Ale o tom všem už se mockrát mluvilo i psalo. Je to prostě vzorek populace se zjištěnou nákazou a jestli se v tomhle vzorku počet nově nakažených snižuje, je to sice fajn, ale nemusí to být úplně v souladu se skutečností.

Online Kokoska
35139 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:26

Korsičanka viktorka_od splavu neříkám, že testy jsou na nic. Je možné, že u někoho může být včasné rozpoznání nemoci fatální. Jen k těm statistikám nemám úplně kladný vztah, no.

49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:26

Potrefenáhusa jestli narážíš na včerejší výklady na novinkách nebo kde to bylo, že člověk co umřel na zánět srdce to byla vlastně úplná náhodička, že měl zároveň tu chřipečku, tak to je blbost. ten vir v některých (vzácných, samozřejmě) případech napadá srdce a tam je pak 50% úmrtnost.

49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:29

Kokoska já ke statistikám taky ne, spíš si myslím že pokud by se to dalo logisticky zvládnout, což u nás prostě nedá, tak testovat plošně a třídit nakažený od nenakažených by muselo fungovat. nicméně je to akademická debata..

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:29

viktorka_od splavu Ne, vůbec, já už nic nečtu.jen mi asi stejně jako kokosce přijdou ty statistiky spis k nicemu

s testováním souhlasím 

Online Kokoska
35139 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:30

viktorka_od splavu ještě k tomu testování - to by se muselo dělat fakt plošně a často opakovat. Což asi není v silách žádného státu. Dneska nemusíš najít žádného pozitivního a přitom už v sobě ten vir klidně může mít nevím kolik lidí, zítra by ti jich z testů vypadlo x. Ale znovu opakuju, smysl to určitě má, jen asi nejde úplně oddělit nakažené od zdravých.

13498 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:38

Kokoska 100% určitě ne, ale ve větším měřítku = při plošném testování by to určitě omezilo roznášení ve velkém a ono kýžené "promořování" by proběhlo víc v klidu.

Online Kokoska
35139 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:41

Korsičanka mám obavy, že po uvolnění současných omezení a "získávání kolektivní imunity" dojde k dost dramatické změně v číslech. Ale takhle to dál nejde, to je asi všem jasné.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 10:48

Kokoska Máš pravdu v tom, že můžou otestovat negativně někoho, kdo již vir má a ukáže se to později.
Ale nechápu, když nestíhají plošně testovat, proč nevyužijí hromadné testování. Udělat vyhodnocení několika vzorků dohromady, až v případě pozitivního nálezu je udělat znovu jednotlivě. Bylo to už x krát popsáno, ve světě to dělají (např. v Německu, v Británii), je to údajně mnohem levnější a efektivní. To by pro plošné testování pomohlo a zase by se o něco snížilo riziko, že tu pobíhají nakažení bez příznaků a měli by větší přehled o promořenosti. Mohli by takto otestovat i všechny seniory v domovech.
Člověk se dočte o samých excesech, o každým prdu, co se k tomu kdo vyjádří, o tom jak dlouho jedná vláda a co si k tomu dali k večeři, ale co reálně dělají v rámci testování, se neví nic. Maximálně tak, jak hygiena stále nestíhá a lidi čekají na výsledky x dní.

49431 příspěvků moje polička 09. dubna 2020 11:00

nonemy přesně