Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 18:19

Triss RoSa já si právě říkám, jak moc odůvodněně se tu kolektivně rozčilujeme. Taky jsem to vždycky považovala za bulvár, kde si kdokoli vymyslí nebo přibarví skoro cokoli.

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 19:31

OliveOyl Když on ten první odkaz vede na novinky.cz, které za úplný novinářský odpad zase nepovažuju.

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:19

Jiná Realita rukavice mi tak jako "pomahaji" v tom, že si v klidu sahnu na madlo u vozíku nebo na scanner,  který předtím ohmatalo x lidi. Vyhodilm je, když nalozim nákup do auta.  Ale vzhledem k tomu,  že sahnu před tím na klíčky, na tašky,  na kabelku, tak je to celý úplně o ničem.  Ale stejně je nosím .

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:22

Kora manzel vozi vozik v rukavicich a ja beru potraviny bez rukavic.

Offline Kora
příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:24

Zarinya sakra, abych si kvůli pandemii pořídila manžela

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:25

Zarinya u nás se nedoporučuje chodit na nákup ve víc lidech a v některých zemích je to myslím vysloveně zakázaný:-)

Kora

Offline zora
9 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:26

A nejsou ty rukavice proto, abyste vy nenakazili okolí saháním na vozíky, potraviny atd.? 

Jen se ptám...

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:30

Kora ale jen po dobu nouzového stavu 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:30

Zarinya Když jdeme dva, taky to máme rozděleno, jeden vozík, druhý zboží. Když jdu sama, taky mám rukavice. Kdyby nic jiného, nehrabu si v nich do obličeje. Sundám je, když vrátím košík.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:32

zora Rozhodně. Pokud bere nebalené pečivo, natáhnu si přes svoji rukavici ještě tu jejich nebo sáček.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 20:33

Kora

viktorka_od splavu no,nam to nikdo nezakazuje.

Offline barbucha blogger
36078 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:05

Pokladní v našem Albertovi má roušku a rukavice, ale chrchlala mocně už před tejdnem a dneska (ta samá) zase, jak tuberák v posledním tažení Tak nevim, kdo by se měl před kým víc chránit

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:06

viktorka_od splavu My taky chodíme dva...já neřídím, takže tahat nákup pro 4 dospělý na 3 dny odmítám. Poslat manžela, tak tam bude bloudit dvě hodiny a přiveze mi půlku a ještě mi během nákupu bude 10x volat. Takhle tam vběhneme a za 10 minut jsme venku, když mu dám půl seznamu a jsem tam. 

MP Meri Já jsem vlastně včera v práci měla podobný pocit. Takový ten strach co bude, jak to budu dělat, jak to půjde, co pacienti, kde všude se vyhnout nebezpečí. Najednou přijdeš, zjistíš, že rukavice jsou úplně zbytečné, protože stejně pořád saháš na věci čisté a "špinavé" a rukavice jsou víceméně na ....Naštěstí jsme dostali alespoň ten základní respirátor, dá se v tom úplně v pohodě ta směna zvládnout. Pacientky mají úplně stejný strach, jak my, takže se taky snaží. Jsou milé, rychlé, připravené, vlastně lepší než normálně. Je hezky, takže okna dokořád, občas to sundám, nadýchám se. Máme taky ultrazvukový sterilizátor, takže se tam při odchodu dají všechny mobili, klíče, hodinky, propisky a ty respirátory hodíš si je do těch těsnících sáčků a odcházíš.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:07

barbucha u nas je v kazdem kramu pred kasou obri plexisklo.

Offline Magráta
8140 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:09

Zarinya v našem DM např mají kolem kasy ještě vykládany bedny takže se nemůžeš přiblížit ani kdybys chtěla:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:10

Magráta jo to taky,tam co se driv zajizdelo s vozikem.

Offline barbucha blogger
36078 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:11

Zarinya 

Jo, to u nás taky - ale to by se ta (zjevně ke všemu i nahluchlá) pokladní nesměla naklánět imrvére mimo něj: 

- Dvěstěvosumdesát korun.

- Kartou, prosím.

- Cože? (krk se prodlužuje... hlava se vysouvá zpoza skla) Chrrrr... echm...kuck kuck! Aha, chrrr... tak přiložte kartu. Prsk!

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:12

Magráta To asi mají všude. Včera mi pokladní vysvětlovala, že to převzali z Německa (Rakouska?)

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:14

Zarinya tak ty potraviny, ale chodí kolem ty pokladní.

No jakkoliv, nastydlý občan dnes nemá na veřejnosti co pohledávat. To bych považovala za podstatnější než nějaké plexisklo a rukavice. 

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 08. dubna 2020 21:19

barbucha asi bych tam ten nákup nechala a zbaběle prchla