Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:11

Karja mam taky ten dojem :) 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:12

viktorka_od splavu To jsem zas čekala, tyhle knížecí rady. Oboje samozřejmě máme- nechce se dezinfikovat tak polovina lidí, že z toho maj popraskaný ruce a alergie a..... Ale pochopíš, že ta blbá prodavačka má vlastně tak trochu chránit i toho druhého zákazníka a dělat v tom obchodě pořádek, protože jak bylo řečeno, je za to zodpovědná. Ne každý zákazník má koule se ohradit k tomu, že mu někdo leze si sednout 10 cm od něj. 

Offline viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:12

ionicera ne, dle mého názoru se má každý (dospělý, svéprávný a schopný) chránit sám

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:14

Karja Pinot Noir Díky za radu, naštěstí je většina lidí ohleduplných a v pohodě. Sobci se najdou všude. 

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:14

Jsem na návštěvě a vzala jsem si do ruky tu Kubalovu knihu Pandemie. Už jsem na straně 269, je to fakt zajímavý a čtivý. Asi budu muset zase přijet, má to 640 stran :-).

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:16

viktorka_od splavu Ne každý je dospělý, schopný a svéprávný. 

Offline viktorka_od splavu
49439 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:17

ionicera to ale není tvá starost, to je starost těch, kteří je mají na starost

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:18

viktorka_od splavu Když jsou v mém obchodě, je moje starost, že tam nebude hlava na hlavě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:19

MaeGandal jo ty roušky pro malé děti mě taky dost štvou. Jednu dobu se mluvilo o tom, že tu hranici posunou, ale nějak to vyšumělo. Ve školce děti roušku mít nemusí, tak si myslím, že do šesti let by jí nemusely mít nikde. Já ji teda synovi dávám jen do uzavřených prostor, kam ho teda teď moc neberu. Sice mu už nevadí, ale nemyslím si, že je to pro něj zdravé mít jí i venku.

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:27

999 Já o ni napsala Ježíškovi

Offline 999
19895 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:32

Sweet Potato Je to dobře napsaný.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:36

Evaeva Mít venku roušku není zdravé pro nikoho, naštěstí to není žádná pevně daná povinnost.  

Já už zase vidím naopak to, že až to všichni sundají, tak už nebudou pomalu ani zvyklí na žádnou bakterii a vir a to bude asi teprve něco.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:38

Znám několik obchodů, které jsou otevřené, i když by být neměly. Jak to? Prodávají roušky..Ostatní zboží "vydávají".

Já byla minulý týden u kadeřnice. Kamarádky. Já doma pořád zavřená, ona doma pořád zavřená, nebezpečí nákazy 0.

Fakt nechápu, o co bezpečnější by měly být docházející kadeřnice bezpečnější, než když se přijde do salonu (pokud tam nepracuje deset kadeřnic současně).

V tom salonu je do rozhodně bezpečnější i hygieničtější, než dojít do (potenciálně covidové) domácnosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:39

Renusatko já ji taky venku nenosím. Ale když přijdu třeba na hřiště, kouknu se co většina a podle toho případně nasadím. Dětem jí ale nedám ani tam, ostatně jí většinou nemá žádné dítě.

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:41

Renusatko hlavně se už bude potreba rozhodnout jestli ty roušky způsobují, že se nesetkáváme s bakteriemi nebo nefungují a jsou semeništěm bakterií.

Zajímavé je, že mnoho lidí ve výrobě pracuje celé směny v respiratorech, chirurgové v tom operují a žádné negativni vlivy na zdraví se neřešili. Teď ma mít děcko 15 minut roušku v obchodě a všichni se z toho hroutí. 

Online Sweet Potato
40636 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:44

continuity Tak špatně ošetřovaná rouška jistě zdrojem bakterií být může. Ale jsou to tvé bakterie a tvůj problém. Proti tomu, abys prskala viry dál, asi trochu funguje i sebešpinavější.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:49

continuity Jsou semeništěm bakterií, ale těch na které jsi zvyklá, protože jsou to tvoje vydechnuté, z většiny. Nesetkáváš se s cizími.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 14:59

Evaeva Tak ale venku je snad nikdo na dětech nevyžaduje. Tady se mluvilo a max. čtvrt hodiny v obchodě. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 15:03
Reakce na continuity:

Zajímavé je, že mnoho lidí ve výrobě pracuje celé směny v respiratorech, chirurgové v tom operují a žádné negativni vlivy na zdraví se neřešili. Teď ma mít děcko 15 minut roušku v obchodě a všichni se z toho hroutí. 

K té druhé části. Neřešily se kde? V televizi? U vás doma? Protože u nás se teda řešily problémy s rouškama pořád. A moje kamarádky z nemocnice, které pracují v atombordelu, jak tomu říkáme, si stěžují pořád, ale asi ne hlasitě, protože by jim to k ničemu nebylo. Je vidět, že v tom těch 8 hodin nepracuješ, protože to bys tohle nikdy neřekla. Možná ne přímo na zdraví, ale když jsme to na jaře nosily celou pracovní dobu, tak polovině lidem tekla krev z nosu a polovinu bolelo v krku, skoro všechny bolela hlava, všichni máme olezlý pusy. Teď si to sundávám a dávám si to jen, když jdu k pacientovi blízko. Když odejde z ambulance, tak si to sundáváme všichni okamžitě a mezi sebou to v ambulancích nenosíme. Je to totiž strašný a já v tom opravdu nevydržím a nebudu lhát, že to v pohodě mám 8 hodin a nic se neděje. Do obchodu to určitě dítě vydrží, ale že v tom mají být ve škole celou dobu a nemůžou si to takhle sundávat, to jim opravdu nezavidím. Doporučuju si to jeden den doma vyzkoušet, nesundávat to a těch 8 hodin v tom odpracovat, uvařit, případně uklidit a vyvinout v tom činnost, ale možná by i stačilo v tom těch 8 hodin sedět a občas mluvit, aby ti ostatní rozumněli.

Offline whiskas
21131 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 15:55

ionicera Já taky nechápu, proč by dítě nevydrželo pár minut v obchodě v roušce (tuším, že věkový limit je 5 let?). Napadá mě, že třeba při lyžování jsou v těch kuklách přes obličej více než pár minut a nezdá se, že by je to zabilo.