Renusatko V nasi skole zkratili hodiny o pet, deset minut a chodi mezi hodinami ven, aby se deti nadychaly bez rousek. Skoda, ze to nelze delat vsude. Je to desny, protoze zrovna ty deti ,,nemuzou podvadet,, ala jdu do skladu, tak si to sundam....
Koronavirus
Renusatko myslela jsem, že řešíme roušky a respiratory ne atombordel. je spousta povolání, která v tom tu směnu musela trávit už před koronavirem. Aneb jinak, představa chirurga, který si ztazuje na roušku a proto si ji na operaci sundá, je dost neuvěřitelná.
whiskas limit je dva roky. Na jaře s rouškou syn pokaždé prvních pět vyváděl, že jsem to nezažila, poté samozřejmě měl roušku úplně mokrou a ještě si jí cucal.
Podle mě, ať má ve svém obchodě kdo chce jaká pravidla. Samozřejmě nemůžou být v rozporu se zákony. Ale třeba ve škole mi to přijde fakt jako blbost. Stejně si to ty děti předají třeba při obědě a zbytečně se v tom trápí několik hodin denně.
Karja u nás taky nějak chodí, asi jen na velkou přestávku a tv, ale aspoň něco.
whiskas On je ten limit od 3 let. I tak si myslím, že 15 minut mu neublíží.
Evaeva Ale ony si ta pravidla ty obchody nevymýšlí- jak si tu asi někdo myslí. Ta jsou prostě daná. Jde jen o to, jestli se na zákaznících vyžadují, nebo ne. U nás ano.
Renusatko tak já nevím, máma dělala celý život sálovou sestru, roušku mívala celý den, dřív ani nebyly jednorázové, měli hadrové, vázací, nosila si je domů a v neděli jich vyvářela hromadu na plotně, protože nechtěla ty škrobený z nemocniční prádelny. A nikdy si ani slovem na to nestěžovala, prostě to patřilo k její práci. A ani nikdy z toho žádný obtíže neměla.
Tím nechci říct, že to někdo nemůže blbě snášet, fakt jsme každej jinej.
Ale mně ta rouška taky tak moc nevadí, já jí nosím k tátovi pořád, kdykoliv tam jdu, takže každých 10 minut
Použiju za den tak tři kusy a nevyvářím, házím jen do pračky. Mám pořád mírnej kašel a posmrkávám, za normálního stavu bych to asi neřešila, ale teď pro jistotu, abych na něj něco neprskla. No a nakoupit dojdu s nasazením doma a příchodem zpět bez sundavání, aspoň mi nikde neupadne a není mi zima na hubu
jedině teda to mlžení brejlí a pak že blbě vidím na schody.
Ja si myslim,ze rouska na sale a kdekoliv jinde je rozdil. Myslim,ze posoudit to mohu,na operacni sal chodim pracovat. A moji kolegove maji stejny nazor. Na sale je klimatizace,stala teplota. Mimo operatera tam taky nikdo nema nejhorsi fyzickou zatez. A operateri se zapoti nekdy fest. Zato mit rousku 8 a vice hodin na rtg je zahul. Clovek porad chodi,polohuje,mluvi. To uz tu zminovala @Renusatko.
Jiná Realita A vidíš, když si přečteš tuhle diskusi, to je můj důvod, proč bych ještě neotvírala. Bylo mi tu za tu chvíli doporučeno, že mám jít dělat něco jiného,- protože bych chtěla jen dodržovat ta pravidla, která jsou daná- , že se vlastně vůbec nemám starat, jak to v krámě vypadá, protože každý je plnoletý a svéprávný. Tak asi tak.
Jennyfor continuityTen atombordel je jen oblečení, na obličeji mají ten stejný respirátor, co ostatní.
Já jsem dělala taky na sále. Ono se tam v té roušce tolik nemluví a ty hadrové byly jiné. Byl to i rozdíl, protože operační den přímo u operací jsem neměla každý den, mezi operacemi bylo volno a málokdy jsem v tom teda byla 8 hodin bez přestávky. Nejvíc času v tom strávili instrumentářky a doktoři. Po operačním dnu jsem měla migrénu často, ale proč bych to někomu vykládala. A už tenkrát si dost holek stěžovalo na to škrábání v krku. Moje spolužačka musela po dvou dnech na sále odejít, protože v roušce omdlévala, ale je jasné, že spoustě lidí to zase nevadí vůbec.
Já to nevydržím a je mi celkem jedno, co si o tom kdo myslí. Ještě ke všemu tomu bohužel nepřikládám ten význam jak vy, tak to je asi určitě též důvod, proč mi to vadí. Tak jak to nosíme my a pacienti, ale i lidi v obchodě, je to dost k ničemu. Těch malých dětí je mi ale líto, protože vím, jaké to je.
Co se tyce otevreni obchodu a sluzeb... Cekala jsem ted na muze, nez nakoupi, pred nasim maly albertem a tam i pri omezeni poctu osob s kosiky bylo narvano, u peciva a zeleniny se nadalo skoro projet. Jak to vypadalo v patek v globusu, kam jsem naivne jela na nakup v deset dopoledne, kdyz jsem na rodicaku a urcite tam nebude tolik lidi, si taky asi kazdy dovede predstavit. Plne parkoviste, lidi plno. Pocitadlo u vstupu ukazovalo 52% kapacity, ale u masa fronta na 15 minut, mezi pecivem a zeleninou taky plno lidi, snad vic, nez kdyz jsme tam za bezneho stavu jezdili s muzem na nakup v sobotu dopoledne. Takze za me to, ze se otevrou mensi kramky nebo sluzby, kde budou najednou treba dva lidi, je mensi zlo, nez kdyz se vsichni nazenou do hypermarketu, protoze pochybuju, ze si ty vanocni nakupy odpusti. Zvlast, kdyz u nas se uz ani neda objednat online do zasilkovny, maji plne kapacity a nebo jsou ty provozovny zavrene. Stacilo by dodrzovat rousky a rozestupy. A omezeni mobility? Byli jsme ted s muzem na prochazce s kocarem a potkavali jsme prumerne deseticlenne skupinky bez rousek, jak se prochazeji.
A do statistiky, mam ted z te navlhle rousky venku neprijemne omrzle tvare ![]()
Zuzuli no jo, já nejsem žádnej reprezentativní vzorek, já si teď žiju v takovým vákuu, jsem už tak nějak se vším smířená.
Ale u nás tedy - malý Albert, dezinfekce i rukavice k mání, málo lidí, oproti dřívějšku otevřené skoro všechny pokladny, takže bývám tak druhá ve frontě, žádná tlačenice, ale já tam nelezu v pátek a v sobotu a jiný dny spíš přes den než večer, kdy to dřív bývalo děs.
Pak tu máme Domácí potřeby, tam chodím očumovat, jestli už naskladnili polici, co mi furt slibujou a tam není nikdy ani noha. Dále Teta, tam během dne nikdy víc než 5 lidí. V Papírnictví výdejna zásilek, nikdo, paní u okýnka něco plete. Lékárna - dovnitř můžou dva, jeden k výdeji volných léků, druhý k okénku pro recepty. A venku se stojí v rozestupech, a zase, ještě nikdy tam nebylo víc jak 5 lidí přede mnou. No a pak jsem pečená vařená v květinářství, tam jsem taky sama.
A všichni mají roušky, nevídám nikoho bez. Je to teda možná taky tím, že je tu u toho stanice mhd, lidi s rouškou vylezou z busu a rovnou do obchodu, nechají si to už na puse.
A pak už vídám jen kurýry a Rohlík a ti mají taky roušky.
Takže z mého úzkého pohledu to vypadá, že všichni dodržují všechna nařízení a žádná revolta. Ale je jasný, že už o kilometr dál to může vypadat jinak.
A když jsem ještě nebyla na HO a jezdila do práce, tak jsem tu roušku měla vlastně celý den, protože cesta mhd a pak hned šup do baráku, kde to bylo taky povinný. Ale já nedělám žádnou těžkou fyzickou práci, jen čumím do pc, tak se dalo. A ani vlastně nemluvím, nejím, na to jedno kafe z automatu jsem si jí na chodbě sundala.
Spíš dokud ještě v říjnu bylo hezky, tak mi bylo pod tím hadrem cestou horko, a v létě v těch tramvajích a busech to nebylo nic moc teda taky, ale zas nic, co bych nedala.
Jennyfor ja ziju taky trochu v bubline, jsem doma s miminem a nikam moc nechodim. Mhd mi u nas prijde prazdnejsi, ale obchody jsou fakt plne. Jezdim nakupovat autem, vzdy beru vetsi nakup na vic dni, nekolik mlik, balik plen, sama, muz po praci nema sanci se do obchodu dostat, nase nejblizsi billa ma po pate fronty. Jezdim dopoledne ve vsedni den a lidl, globus i tesco byly dost plne. Na muj vkus az moc. Ale tezi z te velke plochy. Kamaradka na Barrandove chtela zajit nakoupit do jejich lidlu v jedenact dopoledne a byla tam pry takova fronta na kosiky, ze sla radeji domu. Pred jednou fungujici zasilkovnou vzdy stoji aspon ctyri lidi ve fronte na balicek. O narvane poste, kde jsem cekala hodinu a pul na doporuceny dopis, kdy se po 35 minutach, kdy jsem si rikala, ze to uz nevzdam, zastavila nase ciselna rada, ani nemluvim. Rousky maji vsichni, duchodci ovsem nejcasteji pod nosem, ruce si pri vstupu do obchodu a pri odchodu z nej desinfikuju obvykle sama, hlavne teda proto, ze mam male dote, kteremu porad davam dudlik do pusy a saham na nej, desinfikovala bych si je po nakupu neboncestou z mhd i bez kovidu. Rozestupy u pokladen neznam, porad mi nekdo dycha na zada. Takze mala provozovna, kam muze jeden clovek, mi prijde jako mnohem lepsi varianta, nez tohle.
Pridavam fotku dopoledniho globusu, fronta u pultu s masem. V te chvili uz za mnou stali dalsi lide, ja byla si tak v polovine fronty. Takze chapu @catherinne a @jinarealita , ze je ty omezeni tak stvou.

Dávám si pomelo
a k tomu louskám ty statistiky.
A podle všeho jsme teď v číslech, jako asi v půlce října, těsně, než počty c+ naskákaly přes desítku. I ty procenta z testovaných jsou plus mínus stejná, jako týden před uzavřením obchodů a hospod. Jen počet hospitalizovaných a tězkých průběhů a mrtvých je vyšší, ale to je jasný, to ještě bude dobíhat.
Tak aby se za po týdnu s tím vánočním šílenstvím nejelo za stejných výchozích podmínek další kolo.
Zuzuli Já jsem včera přišla domů s úplně oroseným a lehce namrzlým lemem čepice, jak si funím ten vlhkej vzduch zpod roušky nějakou škvírou kolem nosu nahoru. Za prvé nevim, jestli je to spíš vtipný nebo nechutný, a za druhé se netěším, až bude doopravdy mrznout, se mi budou tvořit nad čelem krápníčky!
já mám v práci roušku tak 7-8hodin a nevadi mi,na jaře hlavně látkovou,to mi některé skládané ,,lezly,, do pusy pri mluvení a měla jsem je vlhké,tak jsem je měnila,, teď jednorazivky nebo respirátor,je to lepší, mluvím hodně.fyzicky náročnou práci vyloženě nemám, pracuji na poště, takže částečně sedím u pc, částečně mezitím vydavam dopisy , balíky, takže pohybu mám dost a během dne nanosim spoustu kil.Rouska mi nevadí , mám po sundání mastné tváře a bradu, kolegyně ma zase pleť spíš vysusenou.Prestože mam astma a špatně se mi dýchá, rouška to naštěstí nezhoršuje.
ionicera já netvrdím, že si ty pravidla vymýšlí obchody. Ale když jsem v květnu šla koupit synovi boty, do obchodu pustili jen jednu rodinu, přestože v tu dobu žádná taková pravidla neplatila.. Neřekla jsem ani popel, syn měl samozřejmě roušku, kdyby po mě chtěli, abych si oblékla ten atombordel, udělám to. Nebo můžu jít jinam, že jo. Ale chtít po dětech, aby nechodili do školy, aby mohly obchody otevřít o týden dřív mi přijde ujeté. Čímž nezpochybňuji tíživou situaci všech se zavřenými provozovnami.
Karoleena jo! A k tomu jsem měla úplně mokrý řasy, taky se těším na mráz.
Zuzuli Jo, to je děs, to bych to asi vzdala, kdyby to šlo.
ale jak píšu, už mám na starosti jen tátu a kočku, práci z domu, jídlo mi z valný části vozí Rohlík a na omezený pohyb už jsem si v poslední době musela zvyknout stejně.
Ale fakt nevím, jak bych to dávala v době, kdy jsem měla malý dítě, práci, kde se HO nedal, kdy jsem byla zvyklá na sociální kontakty, nějaká ta hospoda, kávička, víno, kino, divadlo, koncerty pořád, návštěvy se známými... asi by mne tady v tom malým bytě kleplo, a ještě řešit k tomu školu s děckem. A ty vánoce, teď bych už stresovala, kde seženu ty desítky dárků.
Teď poslední roky se mi okruh pro obdarovávání dost zůžil, dodržujeme každému jednu věc a tu ať si nejlépe vybere sám, ať nekupujeme blbosti. Překvapení jen pro děti. Takže i tohle je už bez stresu. Nepeču, peče dcera.
Takže já jsem asi nějak na dobu koronavirovou adaptovaná a nemám o nic větší problémy, než za dob minulých.
Ale fakt si to umím představit, jaký to teď musí být, pro osvč, pro ty matky s dětmi, pro zaměstnance krachujících firem, pro umělce, lidi ve službách, jako není to pro nikoho žádná prdel a konce to nemá. A to nemluvím o těch službách na ÁRU. Jestli tohle nějak přežijeme, dočkáme se vakcíny a nějaké "normálnosti bytí", tak stejně ty dozvuky budou na dlouho a ordinace psychiatrů a psychologů budou plný.
Tady píše bazilis, jaká je momentálně situace u nich na Covid ARO, v komentářích jsou i další vyjádření doktorů:
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY