EvaevaA to jsem někde tvrdila- že děti nemají jít do školy, abychom mohli otevřít o týden dřív? Toho si nejsem vědomá. Dovolila jsem si jen napsat, že se tu řeší obchody, ale mnohem rizikovější situace je ve školách. Je mi jedno, jestli děti půjdou do školy teď nebo po vánocích. A vlastně by mi vůbec nevadilo, kdyby se i otevřelo po vánocích.- ale to je jen můj úhel pohledu. Máme e shop, který šlape dobře. Ale naprosto chápu ty, kteří potřebují otevřít. Naštěstí nezáleží na mně, jak to bude. Jen jsem napsala svůj názor.
Koronavirus
ionicera no vidíš, tak si nech jen e-shop a máš to vyřešený![]()
viktorka_od splavu Jééžiš, rada od Viktorky mi chyběla! Sice nevím, co mám vyřešený, ale určitě máš pravdu.
ionicera rádo se stalo!:D
Jennyfor pojedeme další kolo, pokud se po rozvolneni nezlepsi se testování a morálka, co zatím nevypada. Co neni stejne, jsou výchozí podminky - ty špitály nebyly plne, teď jsou a ten exponenciální narust nebude přibývat k té priblizne nule, ale k tomu, co tam je teď. A na to se bojím, že už nemáme.
Pravdu díš.
Přiznám se, že se cítím jak v září, kdy člověk viděl průser ještě než nastal a pak jen bezpomcně sledoval, jak se to opravdu děje.......
continuity jestli by třeba nepomohlo motivovat lidi tím, že bychom my co to máme prokazatelně už za sebou a tudíž se nemůžeme ani nakazit, ani nikoho nakazit, měli nějaké úlevy:-) jako mně osobně to nedělá nějaké potíže, protože nikam nemusím, tak dodržuju co mám a šoupu nohama - ale aspoň vím, že klidně můžu za rodiči apod. ale kdyby lidé, kteří se teď testům vyhýbají a nemoc roznáší věděli, že pokud se dají otestovat a nemoc se u nich prokáže, tak po uplynutí izolace už mají vystaráno řekněme na ty tři měsíce a můžou všechno... hmm![]()
jako to že nemusí do karantény opakovaně, to lidi kteří stejně žádnou nikdy nedodržovali nijak neohromí žejo..
continuity jestli by třeba nepomohlo motivovat lidi tím, že bychom my co to máme prokazatelně už za sebou a tudíž se nemůžeme ani nakazit, ani nikoho nakazit
Jak to víš? ![]()
Už je naprosto jasný, že to nemůžeš dostat podruhý? A že nemůžeš přenést lehkou nálož, která tě už třeba osobně neohrozí, ale druhýho v horší kondici totálně položí?
Já si myslim že z toho neni cesta ven a budeme si fakt muset zvyknout a přizpůsobit se, a jedinou naději vidim ne v zavřenejch obchodech (školách
) nebo rouškách, ale v tom očkování = jako - jak tvrdím furt - jsme se vypořádali i s jinejma chorobama.
barbucha https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/ruskou-vakcinu-sputnik-v-by-mohli-vyrabet-i-madari-40343604#dop_ab_variant=0&dop_req_id=KE1t6K5z4EM-202011282029&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Už se to chystá!
barbucha no vzhledem k tomu, ze oficialne skutecne do te karanteny nemusim a ma se ta to, ze se nakazit 3 mesice nemuzu, tak ano. a protilatek mam dost. znovu to chytit urcite muzu, ale ne ted
viktorka_od splavu Byla jsi na těch odběrch na protilátky? Blbé právě je, že nikdy u téhle nemoci nemáš jistotu. A jak píšeš...má se za to, ale nikde není nic 100%. Kamarádka z nemocnice s celkem těžkým průběhem a nemá skoro žádné protilátky. Má 1, hranice je 0,8 a do těch myslím 1,1 je to nejistý výsledek. Z rehabky kolegyně se zápalem plic má přes 9,0.
Má se za to... to je roztomilý ![]()
continuity
Pravdu díš.
Přiznám se, že se cítím jak v září, kdy člověk viděl průser ještě než nastal a pak jen bezpomcně sledoval, jak se to opravdu děje.......
Jo, mám to stejně, jen bohužel obohacené o ty aktuální zkušenosti s průběhem nemoci. V září jsme na oddělení měli úplně jiné spektrum pacientů - takové ty očekávatelné oběti korony. Teď aktuálně stejné zkušenosti jako na tom twitteru, to už jsem tu ostatně psala, leží tu i mladší lidé, kolega z ambulance, opravdu těžké, komplikované stonání, dlouhý průběh, hodně úmrtí,...apod. Nové příjmy stále jsou... a my se možná chystáme uvolňovat ..
Fiction A vy máte názor jako barbucha- počkat do očkování? Nebo jak z toho ven. Já se v tom melu. Je mi nesmírně líto zdravotníků, musí to být hrozné, zas na druhou stranu asi nejde mít pořád všechno uzavřené.
A666 upřímně: já už jsem trochu okorala, ať si lidi dělaj,co chtěj. Už nemám v sobě takovou tu odpovědnost, že já vím a oni ne. Viděli to už všichni, resp. kdo chtěl, uviděl a kdo nevidí ani teď, není mu pomoci.
viktorka_od splavu Byla jsi na těch odběrch na protilátky? Blbé právě je, že nikdy u téhle nemoci nemáš jistotu. A jak píšeš...má se za to, ale nikde není nic 100%. Kamarádka z nemocnice s celkem těžkým průběhem a nemá skoro žádné protilátky. Má 1, hranice je 0,8 a do těch myslím 1,1 je to nejistý výsledek. Z rehabky kolegyně se zápalem plic má přes 9,0.
Tahle čísla mi nic neříkají, naše laboratoř má úplně jiné referenční hodnoty, pokud mluvíš o IgG, (vlastně ani nepíšeš jednotky).
U nás si pro zajímavost stanovovali hladinu /jen IgG/ protilátek kolegové, co nemoc prodělali a je tam opravdu kvantitativní korelace mezi těmi, co měli mírný a těžký průběh.
continuity Souhlasím. Ale jak z toho ven?
ionicera už to tu píšu asi po stopadesáté. Dostat to na počty, které jsme schopni utrasovat a trasovat a testovat až do zemdleni. Pomohlo by i plošné testování, nebo alespoň důkladne testování rizikových míst, kam ja počítám i školy.
K ničemu z toho není vůle, takže prostě pojedeme třetí kolo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY