Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 16:55
Reakce na nika:

katkas ano, přesně, vše se žene do extrému.i  s tím divadylkem kolem čipů a podobných nesmyslu.

​tak ale to je v tomto případě čistá nadsázka... nemusí to být tvůj druh humoru, tak to prostě přeskoč...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:02

cinkja Já nevím, jestli ti na tohle někdo odpoví, protože si myslím, že moc lidí po covidu ve studii nebylo. Mimoto třeba u nás v práci mají lidi po prodělání, takovým nijak závážným, protilátky zatím i po půl roce. Spousta lidí to ani neví, že to měli. Teoreticky by to vadit nemělo, jenže to jsou třeba ty otázky kolem očkování, které se liší. Po pročtení stránek na SÚKLu, stránkách ministerstva a výrobců, se o tom nic moc nedozvíš a některé informace jsou tam i rozdílné. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:04

cinkja no, tohle me taky zajima, ale odpoved jsem zatim nenasla. Cetla jsem, ze snad nejlepsi odpoved na ockovani je po tech 90 dnech a idealne to znasobi ochranu. Ockovat do inkubacni doby pry je riziko (jake presne nevim). Ale obavam se, ze az se zacne masove ockovat, tak tech, co budou naockovani do bezpriznakoveho prubehu, urcite dost bude, ale zda je to mozno (resp.bude zajem) nejak podchytit, tezko rict. Po ockovani muze mit clovek lehke priznaky (teplota, unava), takze uz nikdo nerozklicuje, zda to je z ocka, nebo zda dobehla inkubacni doba. 
kdyz teda mame ty tuny antidennich testu, tak si dost myslim, ze by se lidi pred ockovanim meli testovat. Ale jsem laik, vedci to vi nejlip...

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:05

nika Divadýlko? Prostě se snažíme z toho zatracenéjo srabu, ve kterém všichni jsme, nezbláznit. A sranda vždycky pomahá.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:20

tak já dnes uvolněná z karantény a s tátou už to taky vypadá, že to bere lepší směr,  ťukám,  ťukám a ještě jednou děkuju za podporu tady. syn to ode mě chytil, už je ok,  jen musí být v karanténě do neděle. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:27

continuity taky kolik bude vakcin k dispozici obecně  a mimo Prahu a Brna obzvlášť. Nejak to i ted vázne

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:31

černá káva tak teď to není nějaký Pragocentrismus, ale tyto první vakcíny se musí mrazit. Bud za nima někam dojedeš nebo pak nezbývá než počkat na ty vektorove. 

Offline černá káva
2136 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 17:56

continuity Uvidíme. Ja to, alespoň zatim, beru jsk to přichází. Nijak se k tomu neupínám.

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 18:11

Achich ouvej, vzhledem k situaci na pracovišti se obávám, že mě dřív než očkování zdravotníků dostihne samotná infekce. Brzy budem na 50% personálu, co to prodělal nebo prodělává. Naštěstí jen jeden středně vážný průběh. V kontaktu jsem byla ve středu, bojím se, že jsem měla minimálně sundaný respirátor, když jsem popíjela. Nechci si ani představit lehnout s horečkami, 2 malými dětmi a mužem ve službách v našem mrňavým bytě. Spokla jsem si dvojnásobek Dčka, co jinak užívám, seberu dětem ještě nějaký probiotika a dám se na modlení.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 18:21

ještě větší blbci, než by mě kdy napadlo

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:11

nika nebylas to ty, kdo se tady kvůli koroně a zavření všeho utápěl v depresi? Tak tady mame očkování, což je jediné řešení, jinak nevím, co s tím. Máš jiný nápad? Já se naočkovat nechám, abych mohla normálně fungovat s nemocnými rodiči. A v práci. Šest hodin s rouškou zvládám, ale dalsi roky si to neumím představit.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:22

OliveOyl Třeba se vzájemně nakazí. Budiž jim přáno. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:40

marieu nevím teda jak vitamin D, ale na covida se poměrně hodně nadějně z přírodní léčby mluví o glycyrrhizinu (obsahuje ho lékořice) a zinku. 

mám doma dva, kteří jsou vysoce rizikoví a současně pro ně není možné ani uvažovat o očkování, ani ničem, takže se tím zrovna zaobírám.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:52

Tak mně je očkování jedno. Když pro mě bude, dobrý, když ne, tak co se dá dělat. Ale ségra se k tomu dost upnula a teď jsme se dost nasmály, když s neteří přišly na to, že jediné, jak se k očkování co nejrychleji dostat, je, že se k tomu prožerou. Někde četly, že s BMI indexem nad 35 jseš hodně riikový a budeš mít přednost. :-) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:56

Jiná Realita To mám stejně. Mamka anafylaktický šok po tetanovce a obrovské alergie na všechna antibiotika. Taťka bere léky, kde se zatím uvádí opatrnost s očkováním a jeho kardiolog mu to nedoporučil, tak nevím. Až něco objevíš, tak dej vědět. Oni teda oba to berou tak nějak hodně volně, ale nějaká podpora by se jim třeba hodila.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:57
Reakce na cinkja:

​Moc děkuji . Mně jde o to, jestli těch 90 dnů se počítá proto, že je po prodělání tato lhůta považovaná za určitou ochranu nebo v souvislosti s očkováním by mohla být spíše rizikem.

​Jsem si celkem jistá, že je to díky (očekávaný a očekávatelný) ochraně, měla bys mít protilátky. Akorát teď eště nikdo přesně neví, jak dlouho ty protilátky vydržej - někdo bere tři měsíce, někdo šest, začíná se mluvit o ještě delší době... tak to takhle střelili od boku jakože na jistotu. 

Riziko v tom snad neni žádný, i kdybys šla dřív... nakonec třeba po očkování na chřipku (kdy těch virů pár dostaneš ergo seš krátkodobě oslabená) můžeš jít na koronáč po 14 dnech.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 19:58

ionicera Ségra mě pobavila, ale myslím, že pokud nebude problém s dodávkou vakcín, tak se na ně dostane i bez tloustnutí.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:01

Renusatko lékořicí mezitím nic nepokazíš. má i jiné blahodárné účinky. určitě to jako žádná bylina není na dlouhodobé požívání, ale minimálně třeba ten měsíc v době největšího covidího rozmachu to zaškodit nemůže.

tuť je na to třeba nějaké učené pojednání. čistý glycyrrhizin tedy jaksi neseženu :) tak jsem pořídila aspoň alkoholový extrakt.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:06

Jiná Realita Renusatko 

Déčko je výborný kvůli odolnosti na nejrůznější mory, doporučuje deset z deseti lékařů

Jinak ten isoprinosine byste (pro rodiče) nezkusily? Zeptejte se ošetřujících doktůrků... je výbornej nejen k léčbě, když už to nedejbože někdo chytne, ale bere se i na podporu imunity, to pak stačí jeden denně. Kontraindikace jsem nezkoumala ani nekonzultovala, to byste musely fakt probrat na příslušnejch místech.

Řekla bych, že ten mě udržel ve zdraví doteď, protože jindy jsem náchylná chytit úplně všechno, virózy xkrát do roka... a teď přes celkem nedbalou opatrnost a práci v morovým domě jsem zůstala v cajku...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. prosince 2020 20:08

barbucha Renusatko 

já jim na podporu celkové imunity dávám betaglukany a inositol+ip6 (inositol hexafosfát). ne kvůli covidu, ale kvůli rakovině, dost se to doporučuje a taky je na to hafo studií.