marieu zdravotníci si zjevně dokážou sehnat nesehnatelný Isoprinosine - viz barbucha, takže bych se na tvém místě nacpala tím. a muže taky. btw kdybys ty byla nemocná tak by snad do služby nechodil![]()
Koronavirus
To určitě neuškodí. Ale místo drahejch přípravků by asi stačily obyčejný pivovarský kvasnice v tomhle případě ![]()
barbucha Jiná Realita vidíš a já zas slyšela (od lékaře jedné blízké onkologické pacientky), že Béčka rozhodně ne, páč podporují růst buněk. všech..
barbucha pan profesor větvička by s tebou asi nesouhlasil! :) ale kvasnice matka občas jí taky.
a ten isoprinosine rozhodně neseženu, ani kdybych chtěla, to je těžká podpultovka. nebo aspoň byla, když jsem se o to snažila.
marieu zdravotníci si zjevně dokážou sehnat nesehnatelný Isoprinosine - viz barbucha, takže bych se na tvém místě nacpala tím. a muže taky. btw kdybys ty byla nemocná tak by snad do služby nechodil
Ale prd nesehnatelnej. U vás neni Dr. Max například? Normálně si udělej rezervaci po internetu (musíš mít už ale recept) a vono ti to vyhodí lékárnu, kde ho zrovna mají. Zarezervuj a vyzvedni, a cajk!
Musely jsme teda napoprvé přes celou Prahu, ale dalo se! I naše lékárna ho mívá a samozřejmě zaměstnanci daj něco stranou... ale ten Dr. Max byl rychlejší!
Seženeš, viz co píšu Viktorce.
viktorka_od splavu jj, právě proto jí kvasnice ani b komplex ani nic takového moc nedávám. někdy ale musí, protože současně má trigeminální neuralgii :/ a proto béčka potřebuje, navíc jí kyselinu alfalipoovou a pár věcí, které vytlačují některé minerály apod., takže čas od času musí doplnit.
viktorka_od splavu vyvážit všechny vědomosti, co ano a co ne, a co s čím, je při rakovině fakt pekelná práce, zejména v případě komplikací, které vyžadují nasazení nějakých vedlejšoúčinkových kalibrů :/
to je i u železa, při rakovině se nedoporučuje, ale když současně máš chemo, a máš poškozenou krvetvorbu, tak ho nějak dostat do těla musíš, i když víš, že nejvíc se na něj těší ty tumor buňky.
barbucha tjo ten dr. max jsem neznala, ty rezervace, dík! jen teda.. když mám recept který má omezenou platnost a budu čekat třeba 14 dní? víš jak tohle funguje?
barbucha já taky, díky, podívám se na to.
Jiná Realita jo, to mi je jasný. máš můj obdiv
Já na to taky přišla náhodou... taky by stačilo dovolat se na jejich centrálu, tam mi řekli kde přesně ho aktuálně mají (typicky 2-3 balení a támhle jedno poslední
). 14 dní to netrvá, musel by bejt velkej výpadek, vono jak tě to nasměruje tak jen tam, kde ho fakt zrovna mají.
Jo a lepší je si ho nechat napsat vod imunologa jako zadarmo - praktickej ti ho taky napsat může, ale ten jedině s doplatkem (celkem vysokým).
Jo ještě Benu má myslím podobnej systém a tvářilo se slibně...
viktorka_od splavu hmmm, u nás tohle rozhodně neproláklo. Asi venkov. Manžel vyfasoval služby navíc, má dvě nemocné kolegyně a jejich šéfová dokonce zaskakovala v rámci špitálu v úplně jiném provozu. Myslím, že to bude velký špatný, stran další vlny. Na podzim se začínalo s nepatrnými počty hospitalizovaných a plnou kapacitou nemocnic, což teď např u nás určitě není a počty pozitivních testů opět stoupají... ale to bych omílala pořád dokola...
marieu tak to já nemyslím že by si vzal jen tak volníčko.. že by asi byl v karanténě? nebo už je to tak špatný že zas nepla? držím palce ať jste v pořádku, ono je silně pravděpodobný, i kdybys to nedejbože chytla, že ti nic moc nebude, o děti se postaráš, to bych se nebála
(jinak abych nebyla až tak moc pozitivní, tak brno hlásí nezvykle vysoké množství pohřbů..)
viktorka_od splavu moje kolegyně jen o pár let starší prodělala poměrně dost těžkou covidovou pneumonku s horečkami, několik dnů použila wc jen 1x denně, na víc jí ledviny nevyprodukovaly. Rozhodně byla na hospitalizaci, ale prostě se rozhodla (nechápu) to vodmarodit doma... vzhledem k relativnímu nedostatku personálu může podle tý vyhlášky MZ teoreticky chodit do práce i bezpříznakový covid+ personál s adekvatními ochrannými prostředky, takže čert ví, jak by to dopadlo. Naposledy jsem měla 3 dny horečky před lety s nějakou gastroenteritidou a bylo to teda peklo s dětma sama doma... takže zítra sháním isoprinpsine...
Jiná Realita Děkuji a prostuduju.
barbucha D my bereme už nějaký rok všichni. Mladší dítě nejí nic s vápníkem, takže dostal vysokou dávku vápníku a D vitamínu. Je to asi tři roky a od té doby nebyl skoro nemocnej a když ano, tak opravdu hodně mírně. Do té doby kolikrát i celou zimu strašný kašle, průdušky a nachlazení. Já teda nemocná nebývám, ale hned loni na začátku covidu nám v práci všem rozdali D po kilech
.
Když tu tak čtu o vitamínu D, prosím, nevíte, jaká je rozumná dávka Vigantolu? Z endokrinologie mám doporučeno 8 kapek 1 týdně, kvůli nedostatku v krvi. Ale netuším, kolik se může brát jako prevence na imunitu, abych se zase naopak nepředávkovala. Děkuji.
Paris pokud nás změřené hladiny a dávku na míru, držela bych se toho.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY