Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Miru
17016 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:13

continuity 

...no, já takhle dvakrát(!) připália kastrol... Jak jsem necítila, sedím u parfumanie, říkám si, ještě nemusím jít zamíchat a najednou se otočím a dým z plotny...

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:16

Miru já jsem zvyklá k těm potravinám čichat. Třeba ke krabici s mlékem. No tak jsem si u vaření kafe uvědomila, ze to asi taky nebude fungovat.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:17

continuity ja teda o cich neprisla, ale jidla co varim porad vubec neochutnavam. proste tam toho dam primerene, jak by rekla maminka

Offline Miru
17016 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:18

continuity 

...jo, z toho jsem byla nešťastná.! Jasné, necítila jsem svoje parfémy, ale NIC. Své blízké, jak voní, pachy v bytě, jídla, všechno prostě... Bylo to divný. A jsem moc ráda, že se mi čich vrátil!.

Tak moc přeju, ať Ti to netrvá dlouho

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:23

viktorka_od splavu děti mi před Vanocemi omylem donesly tu hrubou sůl, tak jsem ji nasypala do mlýnku, ale absolutně nemám odhad kolik.

Doteď jsem měla ty chute takové divné, furt neslane, pár zrnek a už jsem to cítila jako presolené. Tak si budou ochutnávat děti. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:26

continuity viktorka_od splavu Ta třetí noha by pomohla vyřešit celosvětově rozšířený problém lichych ponozek:)

Nabonzovaly jste samy sebe na Erousce? A je vůbec někdo, kdo ji ještě používá? 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:26

Miru díky, muž je bez čichu už týden. 

Je to teda divný, protože on byl u nás doma ten větrací. Teď mu je navíc ještě zima, takže věty typu, kvůli kterém jsme si vždy dělali srandu z mámy, mám teď doma:

M. bež si okamžitě dát ponožky, je mi z pohledu na tebe zima! 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:28

Mha tak já ještě pořád nemám pozitivní test. Za chvíli jdu volat zastupujícímu pediatrovi mých dětí, tak mi držte palce.

Hygiena furt ticho po pěšině. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:29

Haleluja, právě vstalo mladší dítě! Zásadním příznakem covid v naší sovi domacnosti je totálně rozhozený biorytmus. 

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:33

Mha

no vzhledem k tomu ze jsem nedostala zadny kod a ani mi neprisla zprava o kontaktu, i kdyz ten kod si zadal muz, tak jsem to asi po tydnu smazala.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:37

Tak nám prd, zastupující lékař je zbalenej a jde domů ( volala jsem minutu po začátku ordinacnich hodin z webu). Zítra tam bude už prý jejich doktorka, ať si zavolám zítra. Jsem do rozpálená do běla. První pozitivní test v rodině 21.12. a dodnes jsem pro všechny nesehnala ani žádanky.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:42

Mha Já! Kód mi poslali hned po výsledcích. A muži se to obratem zobrazilo v té jeho.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:43

continuity Uf. Vám je to teď o Vánocích asi celkem jedno, ale co kdyby to někdo potřeboval do práce.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:48

Sweet Potato jedno mi to není, protože karanténa se počítá od pozitivního testu. Tak pokud chci děti někdy vypustit ven, potřebovala bych ho mit co nejdřív. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:48

continuity viktorka_od splavu

Dneska mi došla SMS, že jsem pozitivní a za 2 hodiny zpráva, že se mám zadat do erousky. Ta mi samozřejmě hlásí, že nemám žádný rizikový kontakt za posledních 14 dní. Udělala jsem to, ale mám pocit, že ten systém je nefunkční a zbytečný. 

Pro jistotu jsem teď volala dětské doktorce, jestli a do kdy jsou děti (zdravé) v karanténe a dozvěděla jsem se, že mám povinnost je izolovat do doby testu, které mají absolvovat až za týden, pak přijdou výsledky a od té doby jim začne karantena.

Máte to jinak? 

Offline Mha
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:49

Sweet Potato Tak já to  jdu otestovat na svém muzi:) 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:49

continuity A jo sakra, vidíš, na to jsem zapomněla.

To bych si ho teda už dávno zaplatila, se skřípěním zubů.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:50

Mha nemám to nijak, jak píšu výše. Zatím jediný, kdo se se mnou bavil je sestra od my prakticky - na úrovni seďte doma a chovejte se jako u běžné virózy. Oficiálně je v karanténě jenom muž a ten jenom podle SMS zprávy. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:54

Sweet Potato kdyby měly příznaky asi to udělám, ale jim zatím nic není. Já hlavně každý den doufám, že už. A každý den mě někdo odpinkne. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:58

barbucha Vy máte v nemocnici vakcíny pro všechen zdravotní personál, že se může očkovat i administrativa? Jestli jsem teda pochopila správně, že děláš v kanceláři, ne s pacienty.