Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:45

Jiná Realita No ona to nakonec Ramsayová, která by tam měla mít očkování pod palcem, dost důrazně nedoporučila, ale pak ještě dodala, že: Zkombinovat vakcíny od obou výrobců je možné jen v mimořádně výjimečných případech, kdy stejná vakcína není dostupná, nebo kdy se neví, jakou vakcínu daný pacient v první dávce dostal. Je nutné udělat vše pro to, aby lidé dostávali obě dávky stejné vakcíny, nicméně pokud to není možné, je lepší podat druhou dávku od jiného výrobce než nic.

Možná se pletu, ale přijde mi, že kombinace dvou různých vakcín se v testování před jejich uvedení na trh nejspíš moc nezkoušela, takže o té její poslední větě mám docela pochybnosti, přijde mi to jako hrátky s ohněm a bála bych se toho docela dost. Ale na druhou stranu nejsem odborník, třeba to je opravdu lepší než nic

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:05

MaeGandal Hmm,  prechodnej rok, tak to je vyborny! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:12

MaeGandal no len 

Francúzska spoločnosť Sanofi oznámila, že jej vakcína bude najskôr koncom roka 2021 po tom, čo klinické výsledky ukázali nízku účinnosť u starých ľudí. Nemecká CureVac začína len teraz tretiu fázu klinických štúdií a vakcína sa očakáva najskôr v lete.

Vakcína od americkej spoločnosti Johnson & Johnson by mohla byť najskôr v marci. 

K Astre su nejaké výčitky k štúdiám a schválenie tiež nebude hneď. Eú proste stavila na Astru a to sa teraz nejaví ako ideálne. Možno v dlhšom časovom horizonte to bude inak.

Ku kapacite Pfulizer a Moderny som už písala, bolo nám ponúknuté viac, odmietli sme, tak si ju asi rezervovali iné krajiny? Edit. Plus sme objednali v novembri, takže logicky dostaneme vakcíny neskôr ako krajina, ktorá podpísala kontrakt v lete. 

Ale ja ich nechcem kritizovať, nerozumiem sa problematike do potrebnej hĺbky, len je to skoda, no. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:23

Já teda vskočím do toho očkování a vrátím se k Číně. Jak jsem tu zmiňovala ten lockdown, pokud prý má někdo podezření na covid, nesmí k lékaři a test mu přijedou udělat domů....máme kontakty přímo na místě, je to prý dost šílené, daleko přísnější než na jaře. Známý bydlí na ubytovně přímo naprosti fabriky, žádal o povolení chodit do práce, napřed mu to zamítli, protože nebydlí přímo v areálu firmy, ale nakonec zaměstnavatel doložil, že cestou do práce opravdu jen přejde silnici a prý mu umožnili chodit do zaměstnání....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:25

Garfie a nejake hlubsi info mas?me treba hodne zajima,jak to cina udelala,ze ma tak malo pripadu.prestoze tam uz delali dle medii par dost velkych akci bez rousek.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:42

Mrakoplas tak samozřejmě, ale když se o tom začalo jednat, tak nikdo, ani ty firmy, netušil kdo dodá nejdříve funkční vakcínu. Mám pocit, že EU se snažila to co nejvíce roztáhnout. Jestli se nepletu, tak mají smlouvu se 6.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:44

Tak me napadlo,jak asi dopadne ta prelozena olympiada. To bude havarka. Prave jsem totiz cetla,jak tokio uvazuje o lockdownu. Za nejakych sest mesicu by tam meli jet na plne peckyjako pesimista si rikam,ze to se nemuze stihnout.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 21:52

Jiná Realita Ja myslim, ze proste zatajuji informace...Oficialne ted maji strasne maly narust, myslim kolem triceti pripadu denne, ale to jde uplne proti nasim informacim. Cinska pobocka firmy, kde pracuje muz je v oblasti, ktera je v prisnem lockdownu uz od 21.prosince....jak jsem psala, lidi nemuzou ani nakoupit, vubec nesmi z domu...

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:00

Jiná Realita Zrovna jsme o tom debatovali ve skupine expatu v Japonsku. Roste jim to ted strasne, ale porad maji mene nez 3000 denne, JP ma 126 milionu obyvatel...Tokyo ma aktualne cca 800 novych pripadu. Uz jsou uzavrene hranice (i pro cizince dlouhodobe zijici v JP), ten lockdown chteji podle me predevsim kvuli olympiade. Jinak minule mel pouze formu doporuceni, zadne uzavreni napr. skol nebylo narizeno. S olympiadou jsem dost na rozpacich, ale Japonci o ni htozne stoji, utopili v ni miliardy. Myslim, ze pokud bude, tak bez divaku, minimalne zahranicnich.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:01
Reakce na Evaeva:

Sweet Potato jsou to mikročipy

​Nanočipy

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:09

dynda jako my si mysleli, ze jsme jim predali nase nachlazeni, ale nakonec to bylo naopak a malem jsme to lapli my u nich. Oni se vratili z lazni 19, 20 jsme byli u nich na zahrade, cele odpoledne venku, a 23 uz tchan s teplotou. Myslel ze prochladl v tu nedeli, no a ono ne... Oba pozitivní

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:11

Prosperina to kombinování vakcín se myslím chtelo dokonce i testovat v rámci nejakych studii, ale spíš ty vektorové, víc se podobají tou technologii. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:14

Garfie ja nemyslim,ze by nebyla,asi nejak bude,ale prave pokud bude bez divaku,bez turistu,prijdou podle me o hrozne penize a prodelaji na tom gate.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:16

Jiná Realita nejvíc se vydělává na televizních právech. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:18
Reakce na Jiná Realita:

Garfie a nejake hlubsi info mas?me treba hodne zajima,jak to cina udelala,ze ma tak malo pripadu.prestoze tam uz delali dle medii par dost velkych akci bez rousek.

​I pokud nezatajuji informace tak Cina se dost izolovala. Ciziinci se tam temer nedostanou, domaci a ti, co se tam dostanou, musi na 14 dni do statni karanteny

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:20

continuity tak to snad zachrani. Sportovce treba do te doby naockuji,ale uz vidim,jak cela nejaka vyprava odstupuje,protoze meli covida v hotelu nebo v letadle :(

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:21

A666 mne je cinanu trochu lito,prijde mi,ze to tam prohloubi velkeho bratra.

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 22:30

Jiná Realita Jak pise continuity, nejvic stoji vysilaci prava. A bez divaku by mohla byt mozna jeste cennejsi, tezko rict. Jinak mezi sportovci uz se mluvi o povinnem ockovani, ale zatim jsou to asi spis nejake drby a nikdo nic nevi. Jo a jeste pred uzavrenim hranic byl do Japonska povinny test pred odletem i po priletu + dvoutydenni karantena.