Alena_In a recept?:-)
Jídlo a vaření
Když mluvíte o té focaccie (prostě fokáče), máte někdo zkušenost s její přípravou bez droždí, jen s práškem do pečiva? Bude se to tomu aspon trochu podobat?
Alena_In máš krásnej ten pekáček na buchty - litinovej?
brrr viktorka_od splavu na oliv.oleji orestuju na drobno nakrajenou cuketu, papriku a salotku. Pridam uvarenou cernou cocku. Osolim, kdyz to trochu zchladne, tak pridam trochu balzamik.octa. Na to ten kozi syr. Je to moc dobre.
Cernou cocku delam treba i s kvetakem a dalsi restovanoz zeleninou s kari. Bud s vajickem nebo fetou.
Vilemina diky :)
Alena_In paradni ![]()
Lamicka aha cuketa! děkuju
viktorka_od splavu Na focacciu?
Půl kila hladké mouky se lžičkou soli, přidám kvásek z 1/2 kostičky droždí, 3 lžíce olivového oleje a vlažnou vodu 0,3 litru. Robot vypracuje hladké těsto, nechám v míse vytřené olivovým olejem vykynout aspoň na dvojnásobný objem. Pak na pomoučeném vále ještě jednou propracuji. Placku rukama vytvaruji až na plechu na pečicím papíru potřeném olivovým olejem, pocákám olivovým olejem, posypu hrubou mořskou solí a rukama to vmačkám do těsta. Peču na 200 stupňů cca 30 minut. Po vytažení okamžitě ještě jednou potřu olivovým olejem.
Ava knedliky :)

Alena_In bezva, díky
Když mluvíte o té focaccie (prostě fokáče), máte někdo zkušenost s její přípravou bez droždí, jen s práškem do pečiva? Bude se to tomu aspon trochu podobat?
Muslik Myslím, že bez droždí to nejde, těsto potřebuje dobře propracovat, musí se tam dělat bublinky a to podle mě jen s kypřícím práškem nepůjde.
RoSa Díky, jo, je to stará dobrá litina. Spolu s pekáčem s jenského skla můj nejpoužívanější.
Lamicka Díky. A taky díky za recept na čočkový salát, už vím, co bude zítra k večeři. ![]()
Zarinya Diky. To si dobre pamatuju.
Ja na sladka jidla moc nejsem, ale dochazi mi inspirace, takze se ptam deti a tam je vyber jasny.
Alena_In A s droždím v prášku?![]()
baltik dělám salát z pekingského zelí podle receptu od babičky. Zelí se nakrájí na tenké proužky(může se přidat jedna cibule nakrájená na jemno) a zalije se zálivkou z plnotučné hořčice 2 lžíce, moučkového cukru, soli, octa, oleje. Nechá se uležet (zelí by mělo být měkké).
Karja Aglio e olio s brokolici misto petrzele?? Ty mi nechod na oci jako! ![]()
Vilemina Sisoid je bozi, mnam.
Tady je to samy pecivo a sladky, to se neda jako!!!! Odolavam peceni chleba zrovna.
![]()
![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025