711990 kdyz pisou kremovy syr, z ceho to delas? Philadelphia?
Jídlo a vaření
Kokoska paloucek, lucina nebo takovy to zerve v alobalu. Nebo Billa cream cheese
Mrakoplas a nestaci jen obyc, ozdobeny ovocem? Recept here, vysledek takovy:) jenom nedavam navrch tu vrstvu zakysanky.
Krása! Takový (nahoře sólo jahody) dělám synovi k narozeninám od jeho prvního roku. A měnit to nechce v zádném případě. :-) Jen teda téměř z dvojité dávky (větší průměr) a ne z Bebe sušenenek ale půl na půl z karamelizovaných lotusek + esíček.
domenica tohle jsou lotusky:) jeste rada pouzivam maslovy susenky z Lidlu, ty jsou chutove neutralnejsi:)
Já si říkala, že to na ty bebe sušenky nevypadá. :-)
domenica ani si moc nedokazu predstavit, ze by to z nich slo. Ja ten recept pouzivam na pomer ostatnich surovin a tohodle jsem si nikdy nevsimla:D
711990 mě by prosím tě zajímalo, jak se docílí toho tenkého okraje po obvodu dortu. Drží to jen uplacanim nebo se to něčím musí "podepřít"?
letolet drzi to uplacanim, ale je to takova tenka hranice v tom mnozstvi masla a susenek, aby to drzelo, ale zaroven tam toho masla nebylo moc a nevytejkalo pri peceni. Doted jsem to uplne nevychytala. Uplacavam to sklenickou, vcetne tech boku.
711990 díky. Já mám tu susenkovou směs vždy dost sypkou, dělám to jen od oka. Zkusím příště přesně podle nejakeho receptu, kde je k tomu i fotka s tím okrajem, líbí se mi to tak víc.
711990 Mám s tou sušenkovou směsí problémy - i když to zapékám, v konečném provedení mi přijde taková navlhlá, nekřupavá.
Hanka H no to je z principu, asi by to musel byt nepeceny dort, ale i tak...
letolet taky to delam od oka:D
Poprvé se mi urodily na loni zasazeném stromku kdoule, krásných velkých 20 kusu. Máte některá odzkoušené nějaké recepty, asi ideálně na marmeládu či kompot k zavaření (ne želé, to mi nechutná)?
Muslik Můj stromek dnes oslavil 10 let sklizní. Přivezla jsem 20 kilo, to co nespadlo za vichru a vešlo se mi do auta. Kompot je super, u nás teď vede, s marmeládou si úplně nerozumím, doporučuji cosi jako přesnídávku. Moje specialita je želé. Ale jinak doporučuji s nějakou menší upéct kuře, nebo pod vepřové kotlety, nebo do choucroute.
A tímto prohlašuji kdoulovou sezónu za zahájenou
Kdo je z Prahy a okolí, ráda část kdoulové úrody předám.
Muslik A kompot: Připravím si cukrový rozvar, pomalu svařím vodu, hnědý cukr, vanilkový lusk, badyán, lžíci rumu. Nechat zchladit na pokojovou teplotu.
Kdoule nakrájet na šestinky oloupat, odjadřit. Naložit do rozvaru a pomalu a dlouho zahřívat (nesmí být klokotem). Když jde kdoule propíchnout ostrým nožem, je hotovo, plnit do sklenic a nechat rychle zchladnout.
Hanka H jsem lempl, fouknu malou kdouli tak jak je (bez chlupů) do kuřete, doplním šalvějí spoustou česneku a nedoslazuji, ta kyselost mi vyhovuje.
711990 Inspirovala jsem se zmrzlinou od PURO, smetanová s mákem a pečenými švestkami. Tak dnešní cheesecake (teda pokus) je bílý s mákem a švestkovým moaré, na čokoládové sušence. Akorát zatím nemám odvahu na korpus i po stranách. To je pro mě vyšší dívčí ![]()
andulka01Pod maso to neoloupané jde, ale v džemu by to asi dost vadilo. Dvacet kilo je krásná úroda!
Dávám česnek a rozmarýn.
Hanka H Dvacet je co upotrebim. Na stromku bylo tak 60 kg odhadem. Kdoule plodí jako blázen.
A jo, džem je pracnej. Ostatně zpracování kdoule je řehole, ztupeny nože, rezaty nádobí, mozoly, vysušený ruce, spousty odpadu, šílený vaření. Obdivuji naše prabáby.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY