Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:24

Luna Co je jarni polevka? Ja to snad taky udelam, ty drozdovy!

Myrtila No to je super napad, ty jo proste rozvaris na cimprcampr a pak jeste mixujes? My mouku muzeme, ale kdyz ji zahustuji, prijde mi to druhy den takove uplne kasovite, hrozne huste proste po odlezeni.

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:38

Karja no jarni tomu rikam ja, v podstate jen osmahnes mrkev a cibulku, zalijes vodou nebo vyvarem, nakonec pridas hrasek a ja jsem do toho pokosila pul balkonu: petrzelova nat, pazitka a rericha. Je to pekne zeleny a drozdovy knedlicky v tom zavaris. To je cely a je to dobry.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:43

Luna Dobre, tak ja ty drozdovy zkusim. Myslim teda, ze jsem je kdysi tak pred 5 lety delala a sambo to nejedl. Ted si objednal jatrovy, tak na to mu ale kaslu:-D:-D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2020 13:59

Luna To vypadá dobře, jen drožďový knedlíčky do toho asi nerisknu. Vůbec nemám představu, jestli by to jedli. 

U nás dnes opět 3x štrůdl. Už mě to nebaví, tak jsem zapojila kluky, ať si to udělají sami a ono to šlo. 

K obědu losos a těstoviny se špenátovo-sýrovou omáčkou. Zítra plánuju "barevné" krůtí maso s rýží. Jde jen o krůtí s paprikou, červenou, oranžovou a žlutou a pórkem. U nás je to celkem oblíbené a vypadá to pěkně.

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:03

Karja Tu jarní můžeš udělat i s vaječnejma nokama, nemusiš drožďový (ale nalákaly mě, asi je zkusim) to je moje oblíbená polívka, dělam ji teda cekwj rok a s různou zeleninou :)

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:04

Ounz Me spis lakaj ty drozdovy,v kombinaci s nejakou jednoduchou polevkou to bude bezva. A mam dost petrzele;-)

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:07

Karja Jako taky mě to nalákalo :)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:21

Ounz podle jakého receptu jsi pekla ty simity? Od soboty na ně myslím neustále Asi to nebude zrovna nejlehčí věc pro člověka, co nikdy nepoužil droždí, co? :D Díky!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:36
Reakce na Karja:

continuity Taky ji davame do kompostu, letos teda po letech i dyni, deti to dost jedi a ja uz z toho taky umim vic varit. A jeste se pokousim o lilek, ale to mela vloni segra a mela presne jeden lilek:-D. Ono toto v ceskych podminkach moc nejde pry, asi to chce vic tepla.

​Jsem tu milion let pozadu. Na záhoně jde dobře roubovaný lilek, jednou jsme ho měli a nestíhali jsme to konzumovat, jak to zraje najednou. Po letech jsem ho sehnala znovu až letos, tak uvidíme, je mnohem tenčí, než tenkrát.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:39

dynda Ty jo, tak to asi nesezenu! Nestihat konzumovat bych to taky chtela!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:41

Karja 

U nás měli v zahradnictví roubovaný okurky a lilky. Ale před lety to byl stonek jak malej strom, tohle je jak sazenice prostě. Podám hlášení, až se to nějak vyvrbí.

Offline Magráta
8104 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:42

Luna recept si s dovolením vypůjčím :-) 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:57

Tulipe tyjo zadala sem to do google a zkusila jeden co mě zaujal. Je i recept na yt, docela podrobný..

https://www.unicornsinthekitchen.com/turkish-simit-recipe/

https://www.youtube.com/watch?v=Rcn7xAr5n0w

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 14:58

Tulipe Jinak na tom právě nic není, mouka voda sůl a droždí ( v mým případě kvas) a ta melasa a sezam. Nejlepší sou první den, tak kdyžtak poloviční dávka

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. května 2020 15:14

Ounz Dekuju, vypadá to vážně docela jednoduše. No tak já se pak pochlubím jdu koupit melasu :D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2020 15:20

Ounz určitě se ptám blbě, protože u nás se vaří většinou jen polévky s nudlema, ale jak děláš vaječné noky. To by místo těch drožďových asi snědli.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 04. května 2020 15:26

Tak já dnes konečně Shepherd's pie z jehněčího. Jedly to i děti, tak snad dobrý.

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 15:47

Tulipe tak ať se podaří

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. května 2020 15:51

Renusatko no, já to dělám tak, že kousek másla - od oka, tak 20g? A mouka 2 lžíce, zápražka a do toho vejce (nebo zbylé bílky se tak dají využít) trochu soli a míchat, až to začne tuhnout, kdyžtak přidat lžíci mouky..trochu tomu pomoc nasekáním vařekou na noky a zalít vývarem. Do toho zeleninu dle chuti, klidně mraženou, snítku libečku eště a vařit do změknutí zeleniny, tak do 20 min obvykle..? Dělam to od oka.. tohle sou tak 4 porce, dá se udělat víc. Tuhle byč polívku vařím fakt pořád, mám ji ráda. 

edit foto

vypadají asi takhle..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. května 2020 16:03

Ounz Děkuji, to by u nás mohli jíst a bude to zase něco jiného.