Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 17:43
Reakce na Karja:

Zarinya Jojo, jako člověka pak napadne večer x odpovědi, no budu vědět příští rok:-D. Sambo říkal, ze jsem měla odpovedet, že jsem to prodala na kšeft, že jak jsem doma, tak to da i dvacet plechu denně a už jsme toho přejedeny. 

ty řízky mají fakt jinou chuť, mně to chutná víc jak je to nakyslý a zkřehlý, muži zas tolik ne, ale nejlíp chutná to co nemusím vařit, to je jasný

jo a to vajíčko tam fakt není potřeba, vůbec, zbytečný patlání

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 20:29

viktorka_od splavu No mně právě asi nechutná jak je to měkký ale když je ten řízek takovej vypwcenejsi nebo jak to rict:-D. V pondělí dělám jen tak čtyři řízky tak udělám klasiku a zase si to porovnám:-D

Garfie andulka01 Jako to dynove máslo podle cuketky.....dneska jsem to jedla celej den i místo oběda. Jako Deluxe, teplý mi to teda chutnalo mnohem víc. Jen teda teď musím najít nějakej dobrej způsob jak to propašovat na nějakou jednohubku nebo chlebíček...asi rozpect bagetu, pak na to to máslo a pak to ještě posypu nějakým sýrem s modrou plísní? 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 18. prosince 2021 20:40

Kdo tady dělal ten mechovej dort s nemechovym vnitřkem? Řekněte mi jak, já to sama nevymyslim:-D. To vlastně budu muset péct zvlášť zelenej a zvlášť nějakej standardnj korpus že...

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 08:59

Zadělala jsem večer na chleba, zdálo se mi to nějak divné, zkontrolovala jsem, jestli jsem nesáhla po špatné mouce, ne, tak asi dobrý.

Ovšem ráno už to bylo jasné - nesáhla jsem po špatné, špatnou nasypali ve výrobě. V pytlíku s chlebovou žitnou je obyčejná pšeničná.

Když odeberu kvásek a hned ho přikrmím žitnou, zachráním ho?

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 09:05

Karja já. Mechovej na rozdrobení a nějakej další, no. Nevím, na co se ptáš vlastně. Ten dovnitř prostě podle toho, co máte rádi. My čokoholici zvolili hodně čokoládový tak trochu ve stylu brownies. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 09:08

Sweet Potato nedavno se tady na to někdo ptal a bylo mu řečeno, že se to už nezachrání... ale počkej, co ti řeknou pekařky místní ještě

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 09:30

Pinot Noir No tak jako tak musím dělat dva. Asi se na to vykašlu a udělám ten mechac;-) Nebyl zase tak špatny, možná ho promazu nějakým čokoládovým krémem, dám cerstvy špenát a jen trochu a bude to;-). 

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 09:47

Sweet Potato řekla bych, že jo, asi to bude chtít víc, než jednu fázi, ale mě už se to stalo taky. Kvasí to i slané a pšeničný kvasek se dělá stejně.

Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:14

Karja taky jsem to tak delala, proste jedna tenka placka spenatova na rozdrobeni a pak normalni piskotovy dort. Zkousela jsem nejdriv obarvit cast piskotoveho testa potravinarskym barvivem, ale asi jsem toho dala malo, vysla takova pastelove zelena, na travnik fotbaloveho hriste nepouzitelna. Tak jsem to dala dovnitr dortu a upekla tu spenatovou. Kdybych to byla neslibila vnukovi k narozkam, urcite bych se s tim netejrala

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:53

Kokoska No děti nemají moc rádi dorty, a nám dospělým je to asi jedno. Tak udělám ten špenátovy, přijde mi roztomilý. 

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 10:57

Sweet Potato prosím te, taky se mi to povedlo a zachránila jsem ho, po třech cyklech už byl jako za stara/za mlada- teď nevím  jdi do toho.

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 11:58

Karja Vítej v klubu závisláků!  Jíst se to dá prostě jakkoli, co tě napadne, ten tvůj návrh se mi líbí. Já ho mám někdy tužší, někdy tekutější, ale dělám to jen tak od oka, tak možná proto. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 12:05

Sweet Potato určitě ho zachráníš - také se mi stalo, že jsem omylem nakrmila žitný kvásek pšeničnou moukou. Potom se cca dva cykly trochu cukal, ale nakonec se ukáznil.

Karja Mecháč promazávám pod krém kyselou marmeládou - kdoulovou, meruňkovou, případně lemon curd, lžíci citronové šťávy dávám i do krému (dávám jenom jednu šlehačku a cca půlku tučného tvarohu na dvě mascarpone - je to míň tučné). Dost ho to pozvedne.

Právě se chystám ze stejného zdroje na mechovou roládu - už jsem ji pro velký úspěch dělala mnohokrát, také přidávám něco kyselého.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 12:48

Hanka H Jojo a myslíš, že ten mechac by snesl i nějaký čokoládový krém nebo se do něj hodí prostě ten originální jen?

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 12:52

Karja mně přijde, že ten mecháč chce něco chuťově výraznýho, ostřejšího. Jak píše Hanka H , lemon curd a neco mléčného. Čokoládový krém bude určitě v pohodě, ale bála bych se, že to bude celkem fádní. A barevně je světlý krém asi hezčí...

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 13:06

Tabea Tak jo, peču na všechno. Ten klasickej mechac už jsem jednou dělala,šlo to dobře. Prostě to dítě narozené před Vánoci bude chudák do té doby než to samo pozná, domácí jednoduchej dort, dárky kraviny, co každýmu zbydou.....

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 13:09

Sweet Potato jestlis dělala jen rozkvas, nemělas už uhnětený těsto, tak normálně lžíci kvasu nakrm žitem a vodou a máš zas žitnej. Dá se libovolně přecházet mezi moukama, pokud chceš péct jemnný pšeničný těsto, pak musíš jet víč krmicích cyklů, ale zpátky na žito je to fuk. (Těch víc cyklů na pšenici se jede kvůli eliminaci žitný kyselosti). Ne každej má doma víc různejch kvasů zároveň, prostě přejíždíš tam a zpátky, není to problém.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 13:19

Ounz Díky. Mně přijde, že pšeničný se moc nedá schovávat, tak jsem mu radši hned šoupla porci žita.

Teď mi kyne pšeničný, kdo ví, jak dopadne, ta mouka mi ještě navíc, přišla celkem hrubá. Špatná Mlynářova volba.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 14:11

Karja Tak čokoládový krém mecháč určitě snese, ale k tomu špenátu se mi víc hodí mascarpone a něco kyselého.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 15:42

Sweet Potato já ten pšeničný taky dlouhodobě neudržím, odsadím si vždycky dle potřeby. A ty máš mouku z rohlíku? Taky jsem tam teď nakoupila, musím dát pozor