Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 17:38

Mirka Jsem nás s dovolením převedla do správného vlákna.

S telecím šálem bohužel nemám žádnou zkušenost. Asi bych pekla trochu opatrněji, s dostatkem tekutiny. Ale fakt se omlouvám, moc neporadím. Máš teploměr na pečení?

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 18:43

andulka01 mám teploměr, ale nechtěla jsem péct v troubě a v tekutině. Myslela jsem jen v horkém vzduchu.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 21:55

Tak beru zpět. Ten mechac se nakonec vyvedl, to večerní světlo mu nedělalo moc dobře na barvu:-D. Byl hezkej vzhledově a všem dětem i moc chutnal, to je málokdy, že by všechny dojedly dort. Ale nemám žádnou pricetnou fotku, malamala byla z toho aktu hrozně roztrpčena, navíc na všech našich narozeninových fotkách ze všech oslav hraje prim synovec, kdyby na těch dortech nebyl počet svíček, každej si řekne, že je oslavenec. Jedine fotky bez něj jsou z prvních narozenin malémale, kdy jsme měli karanténu:-D. Jinak je to -synovec drží dort, synovec ujida jahody z dortu, synovec zapaluje svíčky.....on je takovej dominantní:-D:-D Treba na téhle fotce není, ale mohla by se jmenovat ,,synovec už sežral zajíčka, než se zmackla spoušť,,. Záhy zmizela i ta kočka, ale nikdo se nepřiznal. Malemale teď říkáme doma ,,Grande Paulo,, musíte uznat, že ta podoba nejen střihu vlasů, ale i oči, je dost znatelná. 

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:00

Karja malá je sladká a dort asi nebude ten, co jsi o něm psala. To je jak ty baby tady, co si je člověk z vlastního popisu představuje jak Obryně Stáni a pak daji fotku a jsou jak z prdu duch. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:01

Karja

povedl se ti a hodne stesti a zdravi holcicce.:-)

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:04

Tabea Jj jako dort se vyloupnul dobře a to to není jeho nejsvezejsi fotka. Ale ten večer to vypadalo fakt děsive. Hlavně výhoda toho mechace je, že když se to poskládá trochu nakřivo nebo to padá k jedny strane, tak to prostě vezmeš do rukou zase to usadís trochu jinak a vůbec se se nepozná, žes to měla v dlaních:-D 

Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:07

Karja to je fakt. Já ho taky dělala v menší a vyšší formě. Kvůli pozdní hodině jsem do nej cpala ne úplně vychlazenej lemon curd nastřídačku s mascarpone krémem. Zafixovala jsem ho spejlema a do rána dobrý.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:25

Pristáli mi v kuchyni (našťastie rozporcovane) dva vandle danielieho mäsa. Ja mäso varím minimálne, divinu som robila naposledy pred asi ôsmimi rokmi (bývalý mal otca poľovníka) a to vždy len na jeden spôsob -dusene na vine a sipkovom dzeme. Takže uvítam osvedčené a blbuvzdorne recepty, tuším Karja tu podobne nedávno riešila?

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:27

Mrakoplas Jj, nakonec jsem to nekoupila. Asi bych udělala ale zde doporučované řízky. Myslím, že děti divočinu upravenou na divoko většinou není;-(. To by bylo tak pro vás s mužem. A nebo guláš mi tu doporučovali. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:32

Karja Jestli ty trošku nepřeháníš, dort je ok a Nedvěda nevidím.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:34

Karja No mne sambo zahlásil, že kúpil a nedal mi na výber! Guláš v pláne je ale tým som so svojou predstavivosťou skončila :)) s reznami sa mi popravde nechce crcat, ja som kuchár z donútenia a veľmi slaby mäsožravec. Že to deti nebudú jesť mi je jedno, tie aj tak vymýšľajú pri všetkom, zas im nechcem prispôsobovať úplne všetko. 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:43

Kan Já to beru jako kompliment pro ni:-D, ale musím ji už udělat nějaký účes. A tady jsem ti našla jednu fotku a mimo jiné našla i tu, že Pavel zda se chodí na melír a to není stará fotka! A to ještě ten dvoubarevného, asi blond a medová, tak to frcelo tak ve 2005

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:50

Karja Prosimtě Nedvěd má krysí očíčka a švidrá a co ty vystouplé lícní kosti? A to tupé se mu kroutí. Můj ex šéf by ti řekl, že máš oči z Kašparovy krávy.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:54

Kan Já mám dvě dioptrie a brýle mám jen do auta, takže nic nevylučují. Ale ten účes mi ho připomíná, obličej ne, no musím jí nějak zastřihnout! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 22:58

Karja Já mám 1,5 do auta. Hele třeba se k tomu vyjádří i ostatní. Podle mého jí tím Nedvědem uděláš jen traumátko.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 23:05

Kan Myslíš, že už tomu rozumí?:-D:-D. Že třeba víc fandí Messimu a nebo vlastně má vůbec radši třeba hokej?:-DVsechno zvážím! 

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 23:16

Karja Nedvěd chodí na trvalou i na melír, aspoň to říkal v dokumentu, co jsem kdysi viděla... 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 23:44

Mrakoplas to hrozně závisí, z akých časti je to maso. Ale trošku závidím. 

Mne teda divina najviac chutí buď ako guláš alebo pečená na nejakom základe. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 00:56

continuity prídi, nabalim ti nech sa toho zbavim . Je tam všetko možné, stehno, karé, sviečková, rebrá, orezy na guláš. Len ja tu divinu neviem robiť, popravde mi ani až tak nevezie ale rada by som pre samba spravila niečo fakt dobré, chudák trochu trpí tým deťom priateľským varením. 

Edit. Som teda nesmierne vďačná za to rozporcovane, raz mi bývalý kolega doniesol celé stehno v kuse a to som musela posunúť ďalej, ja by som to nebola schopná ani odkostit :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 01:03

continuity a nejaký konkrétny recept nemáš? U nás sa mäso nikdy nepieklo, mama proste neuznáva niektoré jedlá. Jej najobľúbenejšie jedlo je vyprážaný karfiol a brokolica ale nerobí a neje to, lebo je to nezdravé :) Ja síce nevyprazam tiež ale kľudne si to občas dám. Pre ňu sú hranolky úplna esencia pekla.