Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 16:15

Karja já do toho krému zatlačila višně, něco šťavnatého kyselého to chce.

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 19. prosince 2021 18:41

Dnes premiéra sviečková z pravej sviečkovice a karlovarský knedlík podľa Romana Paulusa a teda nebíčko v papuľke.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 18:57

Prosím máte tip co udělat jako "předkrm" na šťedrý večer? Pro 12 lidí, pak bude rybí polévka a salát s kaprem/ řízkem. Já mám za úkol dodat předkrmy. Jeden je jasný, to jsou grundle - ale nejí je všichni a část je vyžaduje. Budu mít za zadkem mimino a přes den nebudeme doma. Takže ideálně něco, co se dá připravit předem a jen dodělat, nebo podávat studené? Ideálně nějaké krevevety nebo mořské plody?

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 19:07

MPLee My máme jako předkrm švestkovou omáčku s vánočkou. Ta jde udělat předem, ale nevím, jestli by ji neznalí strávníci ocenili.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 19:12

brrr když on je tam požadavek na ty ryby nebo mořské plody, možná by prošli šneci, ale ti jsou vyprodaní (na Rohlíku, do obchodů s miminem teď odmítám). Být to na mě, nakrájím na tác sýry a uzeniny, uzeného lososa s tuňákem a mám vyřešeno. Ale to bohužel není dostatečné

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2021 19:25

MPLee tatarák z lososa?

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 20:44

MPLee gravad lax

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:04

MPLee Aspik s lososem a zeleninou, uděláš do báboviček den předem a čau.

Offline Garfie
28617 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:17

MPLee Já ti chtěla navrhnout staré dobré šunkové rolky se šlehačkou a křenem, třeba nějak vytuněné. :-) Pak jsem ještě dělávala sušenou švestku opečenou s nějakým pršutem. Napadla mě taky nějaká luxusní malá paštička, pokud domácí, tak udělat třeba do malých formiček (muffiny). Ale s mořskými plody mě teda nic moc nenapadá, leda ten gravlax nebo tatarák z lososa. Nebo bych jen frkla na pánev krevety s čenekem, bílým vínem...nevím jaký budeš mít prostor dělat něco teplého? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 21:44

MPLeeme toho napada dost,recke predkrmy jsou vyborne,ale nevim co z toho za ingredience je k dostani na rohliku.Ale treba grilovane papriky s cesnekem jsou vyborne,daji se jist teple i studene.(pecu na panvi v oleji,nemusi byt nutne gril.)

A nemaji treba uz hotovy chobotnicovy salat?

Offline notna
9526 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:29

Taky bych brala tip na předkrm, který se hodí k rybí polévce a k salátu s kaprem. Něco zeleninoveho nebo že sladkovodních ryb. Osvědčilo se mi carpaccio z červené řepy, ale to letos nechci. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:34

MPLee notna co můj oblíbený kapří salát?

Nijak úžasně nevypadá, ale je moc dobrý (pokud máte rádi ryby na kyselo).

Ideální pro zpracování zadní části kapra plné kostí.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:44

MPLee Ježíš, já mám babicovinu, ale tak ptáš se na vaření s dítětem. Rolky s uzeným lososem. Pomazes tortilu nějakým žervé, posypes čerstvým koprem, dáš toho lososa a zarolujes. Musí se to nechat čas odležet zabalené třeba v alobalu. Před podáváním to nakrajis na kolečka. Je to taková roladka a jak se to rozlezi, tak nejde poznat, že ta tortila je tortila,ale žes to třeba pekla:-D:-D. No a výborně se k tomu hodí podavat to na těch pecenejch paprikach. Nebo jsme jednou dělali slávky, kupodivu je to blbuvzdorny, ale to asi musís dělat před podáváním, což ten požadavek dítě a zrejme i cizí domácnost moc nesplňuje.  

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:46

Já udělala ten mechovej dort a je hrozně hnusnej, jako vzhledově. Je mi toho našeho dítěte líto, nestihnul ji přijít dárek, takže mám prázdnou truhlu na nářadí, které někde už čtrnáct dní visí a teď ještě tohle...Snad z toho nebude mít trauma.

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:48

Karja a jé, proč je hnusnej? Určitě přeháníš!

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:50

Pinot Noir No jako je vzhledově prostě osklivej. Já ho udělala vyšší a do menší formy, což se na ten mechac moc nehodí, spíš je hezky větší a nízký. Ty ozdoby co mám jsou prostě na tím taky hnusný...No nezbývá než doufat, že tomu pomůže denní světlo! 

Offline notna
9526 příspěvků moje polička 20. prosince 2021 23:57

Pinot Noir To by mohlo být dobré. A můžu to do sklenic nachystat dopředu. Jen tedy by měl muž kapra koupit už zítra.

A mám k tomu teda úplně blbý dotaz. Tenhle salát servírovaný ve skle by se měl jíst normální priborovou vidličkou? Mi k tomu projde velká. Může být dezertní?

Offline Tabea
8245 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 00:03

Karja nějaký jedlý třpytky, jednorožce a pod. už nestihneš obstarat?

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 00:12

notna dala bych asi dezertní, jsou to drobné kousky...

Jen ze zkušenosti: je třeba fakt krájet tu zeleninu, nikoliv strouhat, aby zůstala křupavá, ne rozblemcaná. A nikdy jsem nepřišla na to, co s tím citronem, co je v receptu . Takže ho tam nedávám.

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 21. prosince 2021 06:32

Tabea Nene, byla jsem ve dvou cukrárnách a je to před Vánoci zoufale vybrany.