continuity Máš je moc pěkné, mi se vždycky povede dobré, ale velmi nevzhledné cosi
Jídlo a vaření
continuity tak zrovna na tohle jsem měla odpoledne chuť:)
continuity prosím, dala bys recept? Děkuju předem.
tina https://www.koreni.cz/recepty/skoricovi-sneci-kanelbullar
Sůl nedavam k mléku a droždí, ale do mouky. Rozhodně to těsto po pečlivém mísení není lepive, jak pisou, mouky jsem včera dala na ty dolní hranici a stačilo to. Do těsta nedávám kardamon, protože z něj peču ještě ty české buchty.
Hotovo! Maly, vetsi, svetlejsi i vypecenejsi:) Myslim, ze se po nich ale jen zaprasi;)

tina oo, safra všechny mi tu děláte se šnekama chutě..nebejt v práci, už taky kynu
(ty šneky!)
Ounz Když jsme u toho kynutí a tady taková odbornice, když kunu v lednici, a to těsto má pak takový ten alkoholový oder, vyhodit že? Jakože takovy zkvašený, nebo jak to popsat, alkoholový je asi nejlepší popis. A je to tím, že je to tam dlouho nebo že mám třeba příliš droždí na málo mouky nebo tak?
Karja no odbornice..ale teda alkoholovýho oderu jsem se ješte nedobrala, nevím jak moc silnej myslíš. Ale obecně stačí na tohle lednicový kynutí málo droždí a čím dýl to tam chceš nechat, tím míň..pěkně to má popsaný maškrtnica u letní snídaňové briošky na blogu, to těsto používam na všechny možny sladký koláče, babky a šneky..většinou peču ale hned druhej den, nikdy jsem to tam neměla mic dlouho. A taky záleží na kolik máš nastavenou lednici? A ještě taky, jestli to fakt to těsto tak zaváňa, nebo je to jen po otevření krabice a pak to vyvětrá? A když do toho dloubneš prstem, co těsto udělá?
Karja alkoholovy testo je hodne prokvaseny, ale upec to a uvidis:)
Ounz Nevyvetra to vůbec, zrovna včera jsem to zkoušela a pak radši vyhodila. Jj já právě to dělám podle té maskrtnice, ale já tak jako měřím všechno od oka právě. Dloubnuti nekdy zkusím.
711990 A co na tím mám vidět? Já už to takhle dvakrát upekla, když to zavánělo jen trochu a ničeho jsem to nedobrala. Jakoby by to mělo být hnusne? Nebo jaké?
Karja no jestli vykyne a jestli bude dobry, v 90% pripadu totiz bude ok
711990 Tak jo. Jakoby blbě nám po tom nebude je, když to projde troubou? Jenom to bude případně hnusny. Já jsem to i dost googlila, ale moc jsem se ničeho nedobrala:-D
Karja ne, vubec. Nekdy to je jen tim, ze je to zavreny v krabici a ten alkohol je produkt kvasinek. Nekdy je to tim, ze uz tam kyne ten 3., 4. den a uz neni dost cukru - zvlast pokud treba nedavas plnou davku podle receptu anebo das vic drozdi. Ale kdyz vykyne, tak vetsinou je to uplne normalni.
Karja alkohol je normální produkt toho kvašení bez přístupu vzduchu, zrovna teď jsem to četla muži (který žil v domnění, že kvasinky jsou bakterie). Někdy se tam můžou vyskytnout bakterie, které vyrábí ocet, tak třeba to ti vadí Ale jedovatý to není ani v tom případě, prostě vznikne ocet.
Maximálně to nebude k jídlu..
711990 continuity No tak jsme dneska mohly mít loupáky na výlet no! Sakra:-D. Já teď hodně dělám podle té maskrtnice, se mi to líbí, máš těsto v lednici a děláš si kdy chceš jak chceš;-).
Dneska jsem byla na kurzu rumunské kuchyně a byla to paráda, daleko lepší než indická minule, dokonce ani nikdo neplakal.
Dělali jsmw beef salad, což je v podstatě bramborový salát, do kterého se přidá vařené maso. kyselou kuřecí polévku s česnekem. Na tu jsem se moc těšila, ale nakonec mě vlastně moc nenadchla, ale myslím, že to bylo spíš trochou improvizace nad ingrediencemi. Výborné ale byly závitky ze zelí a moučník, tvarohová buchta, z domácí verze tvarohu, to mě dost nadchlo, protože se tady nedá sehnat.

Garfie ten moučník vypada super..těsto je jaký? Listový nebo takový to tenky yufka nebo jak?
Ounz Yufka je filo? Myslím, že to bylo spíš filo těsto než listový, ale každopádně tohle bylo ze supermarketu, v Japonsku se s těstem nedělají ani Rumunky. :-) V receptu je "dough sheets bought in store". :-)
Jinak to teda vůbec bylo vtipný, třeba byly Japonky u vytržení z toho, že se používá celé kuře-a ptaly se, kde ho koupit. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my