betsey Dekuji, tak to kdyžtak zkusím;-)
Jídlo a vaření
Vy jaksi zapomínáte, že žádný kurz české kuchyně dělat nechci!!! ![]()
Garfie nezapominame, ale nevadi nam to. Chceme si to uzit
Garfie Ty to jenom ještě nevíš.
Garfie teď třeba ne, ale za rok za dva se třeba už budeš nudit ![]()
Garfie Lidi to ale chtěj!
Garfie No ja bych s Rumunkama asi zemrela, pac majonezu nesnesu, jen ji citim, otaci se mi vnitrnosti vsemi smery.
Ale ten kurz udelej, my ti tu vymyslime menu.![]()
Ja hlasuju jako dezert domaci pribinacek.![]()
Karja ale ta chce domaci chleba!
Karja Manzel pry na erasmu uhranul Asiaty pecenym buckem!![]()
Vy jaksi zapomínáte, že žádný kurz české kuchyně dělat nechci!!!
Hele me se osvedcilo z tech jednodussich kure na paprice, rvou mi ruce a kazdej to chce umet. hi.
Luna To taky, davam to s kyselym zelim a obcas kdyz se vybicuju i vidensky knedlik, uspech zarucen. Svickova taky, tu nedelam casto. I kureci vyvar podle maminky s hodne mrkvi frci, hovezi jeste vic. O tyhle jidla si asi rikaji lidi nejvic. Plus teda aglio olio, to jsem za ty roky dovedla k dokonalosti, ale to neni cesky (skoda lol).
A zapomela jsem rizky a vidensky salat! To je stalice.
A jak tady frci ta africka s arasidovym malsem, tak tohle je nej arasidovy recept na omacku co jsem zatim zkousela, davam do toho kureci maso, je to vyborny na cemkoliv skoro, klidne ryzove nudle, zelenina atd, neomezeny moznosti.
Pinot Noir prosimte napis jak delas ty burty na pive. Slo by to i z polske tocene klobasy co tady maj? Mam chute na hospodsky jidla. Spis maso nez hemelin nakladanej, i kdyz teda....
0zero7 na sádle osmahnu cibuli nakrájenou na proužky (hodně cibule), o něco později přidám papriku nakrájenou na proužky, potom ty buřty (oloupané a nakrájené na širší šikmá kola) k tomu, zase trochu osmahnout, pak přidám sůl, pepř, chilli papričku, majoránku, a rajčatový protlak (jdou i rajčata v plechovce, nebo passata), drcený česnek, kapku worcesterské omáčky, med a vinný ocet, černé pivo. Tak 15 minut to vařím, pak tu šťávu ochutnám a případně něčím z jmenovaných dochucovadel ještě vytuním a pak to šoupnu do trouby na 20 minut, posledních pět bez poklice.
Hele, kdybych to nemuselé vést sama, tak bych to možná zvážila, třeba ty Rumunky byly dvě, to bylo fajn. Indickou vedla jedna ženská, ale profesionálka, má vlastní blog a živí se tím. Zítra jdu na čínskou, uvidím, jak to bude probíhat. Každopádně člověk chce udělat něco typicky českého, tady neobvyklého (takže padá třeba řízek, který je tu úplně běžný), aspoň tři chody, tak aby se to stihlo a dalo udělat ve školní kuchyni, bývá to tak pro deset lidí zhruba. A pochopitelně musí sehnat ingredience a ještě v nějaké normální ceně, protože na kurz za tisícovku se asi nikdo nepřihlásí. Plus k tomu nejsem bůhvíjaká kuchařka. Takže třeba škvarky určitě padají
.
0zero7 Jo, kuře na paprice by šlo, Luna pečený bůček asi taky (ale to je zrovna hodně asijská specialita, to bych musela podlít pivem!
)
Pinot Noir super! Moc Diky!
Dostala jsem od sousedů čajot, máte s ním někdo zkušenosti prosím? Vůbec nevím, jak to použít a na internetech jsou jen takové neurčité rady. Děkuju předem za případné tipy :)
bram zadej do googlu chayote recipes, je tam toho hodně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my