Takýto svetlý batát som asi ešte ani nevidela. Tie, čo som doteraz kúpila boli vždy pekné oranžové. Polievku som neskúšala, ale milujem ich pečené. A tiež v šaláte, buďto uvarené alebo upečené. Mňam, s balkánskym syrom sú super.
Jídlo a vaření
No to nevím, teda, ale je to zajímavý..že by hmm ![]()
Včera se mě manžel ptal, jestli budu vařit ještě nějaká normální jídla. Tak jsem koupila zelí. ![]()
viktorka_od splavu Dám batátům ještě šanci, jenom musím sehnat ty oranžové.
Byl upozorněn, že příště mu koupím pečivo v Albertu.
Oranžové batáty mají teď v Albertu. Já je většinou peču v troubě jako hranolky, protože to jedí i děti. Mám ráda i kaši.
Myslím, že nakonec to dopadlo ještě dobře. Na kůrce má malé bodlinky, což pobavilo děti. Máme prý ježečkový chléb.

Náhodou, v Albertu mají moc dobrý žitný placky (vypadá to jako miniaturní kulatý chleba). Ty si kupuju pokaždý, když tam vlezu.
Placky neznám, ale z pečiva z Alberta mě bolí vždycky břicho. Asi to dělají ta různá kypřidla.
Dík za tip.
Já myslím, že je v pohodě ![]()
Tak jsem koukala na ty koblihy a teda to je velkej hardkor..to je na celej víkend
no tak to ještě rozvážím, hlavně je potřeba naplánovat to tak, aby je měl kdo sníst ![]()
jo, to mi přijde právě jako taky hodně velkej problém, ty načasování všeobecně :-D
No, jako vona i ta vánočka a kringel je hraniční, ale TOTO ![]()
Včera se mě manžel ptal, jestli budu vařit ještě nějaká normální jídla. Tak jsem koupila zelí. ![]()
To mi připomnělo Eisnera: "Koupila jsem husu, tak nevím" ![]()
Já vím, co ze zelím. Knedlo vepřo zelo zvládám, jen zas bude brblat, že ho nadýmá.
Nesnáším to krouhání.
Moje olejová bábovka.

Z batatu jsou i super hranolky (ehm zdravejsi), nejlip s hot majonezou. Dobry jsou opeceny, jak uz tady padlo, a na ne trochu balsamico redukce. Jo a pro fajnsmekry, zapeceny mashed bataty (jakoze kase na hrubo) a na to zapict marshmellows, myslel ajsem ze teda potez koste, kdyz jsem to videla, ale je to dobry, kamosi servirovali k krocanovy.
Jo a jeste jsou super do sushi! Bud v tempure nebo jen opeceny. Jako vegetarienska verze mi to chutna moc. A upeceny s paprikou, k tomu jogurtovej dip s jarni cibulkou. Ke snidani opeceny nastrouhany nahrubo a nebo opeceny na kosticky k vajicku. Do kureci polivky s kari.
Krouhání je jedna z mejch oblíbenejch činností, fakt! Jak to pod tím nožem křupe... ![]()
Jenomže mně to lítá po celé lince a zelí je pak přilepené na všem. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY