A ještě caponata.
Jídlo a vaření
Oni pak mají ještě takové ty "pidi", myslím po třech nebo po šesti? Tak možná ty...o těch jsem taky uvažovala. Ale zase mi to přijde na krájení malé a na jednu porci velké, ale neviděla jsem je v reálu.
Dala jdem si k obědu vlastní verzi tabouleh a teď si tu nadávám, protože ještě musím na dva úřady a ta cibule ze mě smrdí na 5 metrů...![]()

Proto je moje vlastni verze tabouleh prave bez cibule . ![]()
Když já ji tak miluju
.
Ja taky, ale kdyz si beru jidlo do terenu, tak ta cibule smrdi uz z kabelky
obcas to osulim jarni cibulkou. Ta nema takovy grady.
Chleba, vajíčková pomazánka a kuřecí salát..
Já doporučuji můj nejoblíbenější lilkový recept - Banjan Bourani. Tohle jídlo naprosto zbožňuju!
Až se mi ted pusa zkroutila.. a Pavlovovy psy bych z fleku trumfla

Pustila jsem si jako kulisu k obědu televizi a běží nějakej pořad o vaření. Čokoládovej dort z půl kila čokolády, půl kila másla, smetany (nezachytila jsem kolik) a osmi vajec. Žádná mouka. Navrch přijde ještě čokoládová poleva z čokolády, másla, mlíka a medu... Aaah, to chci ![]()
(Včera jsem měla k obědu polívku z červený čočky, celou zavařovačku a jako dezert čokoládovýho mikuláše s lentilkama...
)
nedá mi to přeci jen s jednou nevyžádanou radou... už mi to napadlo jaks psala ty častý stolice malýho atak... z vlastní zkušenosti bych doporučila pojídání sladkýho omezit.
Chystám se o víkendu na tenhle čokoládový koláč. Nějaké tipy, co se 4 plonkovýma žloutkama? ![]()
no to je dobry mne zas vzdy zbydou bilky. treba z tataraku, nebo mam rada zloutek jen tak hodit do horke cesnecky (nerozmichany, jako ztracene vejce).
Něco jako rakvičky Žloutkové cukroví
4 žloutky500 g moučkového cukru1/2 kávové lžičky amonia (cukrářské droždí, koupíte v obyčejné drogerii).Moučkový cukr na vál.
250 g cukru, amonium a žloutky třeme do husté pěny, pak do hmoty zapracujeme zbylý cukr, vznikne husté tužší těsto. Na vále posypaném cukrem rozvalujeme a vykrajujeme formičkami jednoduché tvary. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a vkládáme do trouby vyhřáté na 150°C, hned snížíme na 100-120°C a sušíme. Cukroví musí zůstat světle žluté. Správně upečené je uvnitř suché. Při pečení uniká z těsta čpavek z kypřidla, větrejte. V cukroví pak cítit není.
Můžeme proseknout a naplnit ušlehanou pravou šlehačkou. Pak je nutné rychle zkonzumovat. Nenaplněné uchováváme v chladnu a suchu.

Já vim, že to myslíš dobře, všechny ty kvalitní bílkoviny, dostatek vlákniny a todle všecko, ale nervy mám prostě jen jedny. Jím myslím normálně, vyváženě, tak nás snad kus mléčný čokolády nezabije.
nene, tak jsem to vůbec nemyslela. a určitě nezabije:-) jen že já jsem udělala tu chybu, a dítko bolelo bříško teď už zpětně vím z čeho, prostě přemíra sladkýho v mým břiše mu neudělala dobře v tom jeho (měl i moučnivku a takový ty věci, já o tom věděla kulový:-/ jinak já taky potřebovala dotankovat energii, hodně moc, a snědla jsem denně velkou čokoládu na vaření, rozehřátou v čaji:-) přičemž jsem normálně zhubla na předporodní váhu teda...
Tohle cukroví jde i bez amonia, děláme to v lehce tekutějším stavu do formiček na vánoce. Tzv. křehulky
Já na to neklikala :) a dá se to vydělit ![]()
zltky? vrazit ich do vajecneho konaku ; )) zltka, pol litra rumu/vodky/konaku, salko a mate vystarane...
Hm, že by byla česnečka? Nebo mi to připomnělo tohle. Tam patří celý vejce, ale s tím už bych se nějak smířila.
Dadoo Žloutkový cukroví si píšu, ale teď potřebuju spíš něco slanýho, jinak bych se cpala sladkým celej víkend. ![]()
catch To taky není marnej nápad. ![]()
Všem díky za tip.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY