Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 27. února 2018 13:41

viktorka_od splavu Ne, ze syrových. Fakt nekecám.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 27. února 2018 13:43

andulka01 Já to nikdy nedělala, o jídle strašně ráda čtu a debatuju, ale vlastně žádná velká kuchařka nejsem :-) Pokud se dobře pamatuju, tak je to jak říkáš, na plotnu se položí zelný list, na to se naleje těsto. Neobrací se, jen se pak ten list sundá. Placky pak mají i takovou speciální nasládlou chuť právě od toho listu. Máma je dělává i v troubě, ale to tak nějak není ono :-). Jestli chceš experimentovat, tak se jí příště můžu zeptat, jak přesně na to. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2018 14:27

Naštěstí mi tohle téma vůbec nevadí, hledám tady pořád inspiraci a něco si vypisuju. Nestačím vždycky koukat kolik varicí na jedno jídlo je. Třeba i na bramboráky a to bych si myslela, že nejdou udělat jinak. 

Krupičnou kaši jsem dnes uvařila synovi. Je nemocný, tak se mi ta debata hodila. Jediné mléko, které do něj dostanu. 

Offline Janulik03
20388 příspěvků moje polička 27. února 2018 14:31

Bože, nemalo to viznieť, že mi toto téma vadí. Práve naopak. Inak by som ho, samozrejme, ignorovala. Ale podnecuje vo mne veľa chutí a túžob. A inšpiruje. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2018 14:51

Janulik03 To nebylo na nikoho konkrétně. Víc lidí sem psalo, že sem nemají chodit, tak to beru s nadsázkou. V posledních dnech jsem nic z toho vařit nemusela, i když mám ráda kaši, škvarky i bramboráky.

Úplně to znám z parfémových témat..že tam lezu a potom musím něco nutně zkoušet. 

Offline Janulik03
20388 příspěvků moje polička 27. února 2018 14:54
Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 27. února 2018 14:59

Renusatko Víš jaký úspěch jsme měli s krupicí v Japonsku, jako s dětským moučníkem? Malí Japonečci byli nadšení! Nic podobného neznají. Já ji dětem moc nedělám, ale fakt je, že tam mi často zachraňovala život, naučila jsem se obměňovat i ji, třeba přidáním kokosového mléka...:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2018 15:06

Garfie Náš mladej nejí vůbec nic mléčného a nic zeleného...od mala nám tvrdí, že to má divnou chuť. Nedávno jsem četla článek, že vědci objevili, že někteří lidé jsou schopni mimo sladkého, hořkého, kyselého a slaného, rozeznat chuť vápníku. Prošla jsem vše co mladej jí a nejí a vyhýbá se všemu, v čem je víc vápníku. Kaše je jediné jídlo (tak 2x za rok), kde to prý přerazí kakao

Že to zachutná v Japonsku bych si teda nemyslela. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 27. února 2018 15:18

Renusatko Já tomu věřím, chuť vápníku je výrazná, jako malá jsem odlupovala a jedla omítku 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 27. února 2018 16:30

Garfie ja taky  ochutnala bys to dneska? treba jen ze zvedavosti? 

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 27. února 2018 16:48

Garfie Chápu dobře, že už jste zpět?

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 27. února 2018 17:17

Bledule Teda, také placky, z klasického cesta na zemiakové placky, ale nasucho pečené na platni, robí moja mama, ale nie s cukrom (to počujem prvýkrát...). Najlepšie sú len tak samotné alebo potreté maslom

A také placky ako spraví ona ja nikdy neurobím, varím na elektrickom sporáku a ona na plyne, tak by to mohlo byť tým. Alebo tým, že také ako od maminky ja neuvarím

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:25

Lamicka Asi ne.... možná kdyby byla nějak zajímavě upravená a ochucená....

Sweet Potato Ano, úplně čerstvě, zatím jsem v módu: vybaluju, sháním cvičky, nestíhám, všem se ukláním....

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:46

Garfie Tož vítej doma!

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:49

carries nie, je to problem, ze na panvici to bez oleja neupecies a to je problem.

inak je to bezna vec, lokse sa tiez mozu aj nasladko je to dobre, ved to je podobne ako palacinky, zemiaky su neutralna chut.   

Offline continuity
43659 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:49

Garfie uspesnou aklimatizaci. hlavne at to dobre zvladnou deti pri nastupu do skoly.

Offline 999
19909 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:50

Moje babička dělala bramborový placky se sirobem. Tu chuť už asi nikdy nezažiju, protože je pekla nasucho na plátech kamen a sirob vařila několik dní...( je to redukce cukrové řepy).

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 27. února 2018 18:56

continuity lokše jdou upéct v pohodě i na indukci

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 27. února 2018 19:04

continuity carries Já je pekla před čtrnácti dny na pánvi bez tuku. Pomazala jsem je teda po upečení výpekem kachny s vodou, a byly přílohou ke kachně:-D. No a jako druhej den, no to je vynikající, kam se hrabou knedlíky. Věřim ale, že na plátech kamen by byly rozhodně lepší, tak jakože správně připálené. Já to od babičky nebo maminky nikdy neměla, jen v restauraci a nevim, jak to tam pečou.

Offline viktorka_od splavu
49474 příspěvků moje polička 27. února 2018 19:07

Karja výpek kachny z vodou, co to je?:-O ty o kousek vejš sou pěkně kachním sádlem mazaný:D

na kamnech je všechno lepší. teda rozhodně na těch ve kterých se topí dřevem. všechno to voní