Ounz Ha, bublaninu s višněma mám v troubě :-)
Jídlo a vaření
brrr ok, příště zkusim (já teď potřebovala využít to mlíko )
brrr no, višňová, hmmm ![]()
Ounz Tak to jo, já dávám do koprovky šlehačku, dělám podle Vaňka. A hlavně málo kopru, protože ho nemám ráda (ale koprovku jo).
Já to dělám i obráceně. Vývar zahustím moukou rozmíchanou v mléce. Dávám teda i šlehačku a je pravda, že s tím mlékem nikdy není tak hustá.
brrr já dala kopru tak středně, mohla bych i přitvrdit. Zkusim příště tu vývarovou..
Ounz ooo, tak uz vim, co si dame k veceri, snad bude kopr nekde cestou domu ke koupi ![]()
vypada to krasne!
Ounz Vytáhla jsem bublaninu z trouby a uvědomila jsem si, že jsem tam nedala mouku. Tak máme místo bublaniny omeletu. ![]()
brrr
prostě lepek v žádném případě. Jinak to naštve, práce, těšení a pak placka. Dá se to jíst?
brrr se mi stalo něco podobnýho, zapomněla jsem dát do pekárny při pečení chleba mouku, do tý doby by mě nenapadlo, že je něco takovýho vůbec možný :-)
brrr jonojo, clafoutis, to znám ![]()
Ounz Vařím ty koprové tlusté "šťopky" hned od začátku, až před dokončením je vytáhnu a přidám nakrájené jemné části. Dělám ze šlehačky a ředím mlíkem. A jíme to nejradši s krupicovým svítkem (já, moje máma a děti) nebo s vejcem a bramborem (tatínek). Manžel vůbec.
Kokoska tyjo se svítkem to neznám..novinka
Ounz To je jen taková krupicová buchta - na velký plech 40 dkg krupice, 4 vejce, mléko, sůl, trochu prášku do pečiva. Toho mléka přiměřeně, podle toho, jak saje krupice. Hustota asi jako na bublaninu, péct dozlatova.
Kokoska no já to znám jako zavářku do polévky, ke koprovce by mě to nenapadlo..ale koneckonců, proč ne
Ounz Taky děkuju za recept a bublanina s třešněma je nej! Dojímá mě ten talířek.Žes dělala koprajdu poprvé,mě nenapadlo, vypadá lákavě![]()
U nás se říkalo Kopračka - byla to polévka - něco jako kulajda. Vařené brambory ve vodě, zahuštěné amerikou (záklechtkou) a doplnit mlékem, smetanou, míchnout vejce, aby zůstaly cucky a cáry, a na závěr, do hotové, přidat nakrájený kopr a dokyselit. Ideálně přidávat lišky, nebo jakékoliv jiné houby. Ale lišky, to je moje dětství..
Jinak koprovka s bramborem vždy s vejcem a koprovka s knedlíkem vždy s masem. Hovězím, vařeným.
Jsem kopromilec, kopr v jakékoliv podobě a ke všemu, nejradši do salátů. Taky je fantastické jím zdobit chlebíčky místo petrželkou. ![]()
Kokoska To me nenapadlo, varit I ty stonky, chut je urcite silnejsi. Super tip, diky moc. Doufam, ze zitra na trhu kopr sezenu, hodim I neco do mrazaku.
Jinak jak se zde nadavalo na to darovane ovoce...no tak tri bedny tresni, bedna jahod a taska spenatu.... Na tresne jsem fakt nemela moral, to jsme rozdali, udelala jsem dren a spenat mam pripraveny ke spareni a zamrazeni. Ale jahody nemuzu ani citit, behem tri dnu jsem je mela snad I v polevce:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY