Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:17

RoSa Kompoty s červama jsem viděla a taky jsem to nedávala. A celkově mi teda zavařený třešně moc nechutnaly, ale ta "voda" z toho třešňovýho kompotu, ta byla .

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:35
Reakce na RoSa:

brrr hlavně je tam nakakáno

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:39

Jsem se pobavila, ještě že u nás už je po třešních.

Dostala jsem jehněčí kýtu, nemáte někdo recept pro začátečníky? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:50

Mohučanka jehneci je vynikajici.Recky recept,mooooc jednoduchy a dela se to samo.

J.kytu osolit,prospikovat cesnekem,oregano,citronovou stavu,plus rozkrajim pul citronu a dam i s kurou do pekace,oliv,olej a muze byt i platek masla.(nejlepe treba pres noc odlezet.)pecu cca 180/200st.hodinu a pul,dve hodiny.

mezitim pripravit brambory na ctvrtinky,osolit,oregano,citr,stavu a po tech cca 2hodinach pridat k masu.brambory se delaji priblizne hodinu.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:50

RoSa No právě. brrr

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:54

Mohučanka Pořádně odblanit. Posolit a pokapat oliv. olejem (klidně ho i v "masírovat"). Nožem udělat do masa dírky a napíchat česnek a rozmarýn (nemusí být). Posypat česnekem a rozmarýnem. Trochu podlít vodou a šoupnout do trouby. Podávám s rýží, ale dobrá je i pečená zelenina (nakrájenou cuketu, papriku, lilek, brambory, česnek posolit, polít olivovým olejem, zamíchat a šoupnou do troby, ke konci přidat cherry rajčátka).

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:59

Mohučanka cuketka má recept na blogu, ale je to prakticky to, co píše brrr.pekla jsem na Velikonoce, byla výborná 

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 07. června 2018 22:59

barbucha , RoSa  Višně prostě jsou bezčervový a svůj názor měnit nebudu, sakra.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 07. června 2018 23:32

Eee, chtela jsem jet v sobotu k rodicum na tresne. Zustanu doma. Je mi blbe, kompot uz nepozru, stejne mi nechutna. A to jsem cervy normalne jedla v zeleninove omacce a dobry. Ale musi to byt trochu koser taky a nebudes varit cerva v ovoci!

Offline Dadoo
11715 příspěvků moje polička 08. června 2018 08:05

Dneska koupím radši jahody..

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 08. června 2018 08:43

ja jsem letos uzmula cast tresni rodicum, ze jako marmeladu udelam ja, at to nedelaji vsechno sami a jak jsem je zacala vypeckovavat, tak jsem mela dilema, jestli ty s cervem jen vymyt, odplavit toho cerva a do marmelady dat nebo uplne vyhodit. Mela jsem pocit, ze tata vzdycky tu tresni jen tak vymachal, aby se zbavil cerva, ale mne se to jejich "kakani" eklovalo, takze jsem skoncila u toho, ze jsem mela znicene nehty z tresni a pritom jsem jich vetsinu vyhodila...

jak to delate u vas?

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 08. června 2018 09:21

baltik jime tresne vyhradne syrovy:-) (a nekoukame dovnitr:P bych vlastne ani nevedela jak tu pecku vyndavat.. maminka delavala bublaninu s peckama, brr a ja ji delam vyhradne z merunek:-)

mam sice moc rada visne ale siroko daleko zadny strom:-( stejne bych si to snedla sama...

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 08. června 2018 09:44

Dostala jsem dneska ráno misku višní od kolegyně (ještěže ne třešně )

A jsou strašně vymakaný, pecky zůstávaj na stonku

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 08. června 2018 09:47

Ounz já mám s chlebem poslední dobou hroznej problém s timingem, takže peču víceméně furt dokola osvědčenou klasiku - žitnej kvásek 12 hodin předem, zbytek pšenici, a pšenici teda míchám různou - hladkou/špaldu a tu červenou. Ale začala jsem teď překládat mokrou rukou ve vymazaný nádobě olejem a jde to jedna radost, ani nemusí bejt tak hydratovanej a oka udělá parádní.

Ale na ty pšeničný se chystám vždycky o víkendu, je to dobrá změna, i když já radši ty mírný kyseláče.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 08. června 2018 09:52

Prosimvás, o některých věcech dámy na veřejnosti nemluví!  

A kdo tuhle debatu začne příští rok, toho si najdu a dostane sníst na posezení velkej kompot s PROTEJNAMA!

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 08. června 2018 09:55

Díky moc za tipy na jehně! To bych mohla zvládnout.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. června 2018 10:07

Mohučanka ono si prave moc lidi mysli,ze je to tezke,ale prave vubec.Dokonce to zvladl i muj absolutne nevarici muz,kdyz sem byla v nemocnici.:-)

Offline RoSa
10236 příspěvků moje polička 08. června 2018 10:48

baltik

já mám na vypeckovávání třešní takovou ruční mašinku - vypadá to jak sešívačka zkřížená s děrovačkou

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 08. června 2018 10:51

Mohučanka Takhle mám poznamený recept na jehněči ramínko, ale s kýtou je to stejné :-).

Jehněči ramínko, dírky, česnek, rozmarýn, sůl , opéct na oleji, pak trouba 170 stupňů, 3 hodiny přikryté + 1 odkryté, položit na cibuli

Matova omáčka: máta, voda, ocet, sůl, cukr

Hrášek

Brambory

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 08. června 2018 10:52

Mohučanka tady je ten Cuketka, kdyby bylo potřeba se kouknout názorně