RoSa Kompoty s červama jsem viděla a taky jsem to nedávala. A celkově mi teda zavařený třešně moc nechutnaly, ale ta "voda" z toho třešňovýho kompotu, ta byla
.
Jídlo a vaření
Jsem se pobavila, ještě že u nás už je po třešních.
Dostala jsem jehněčí kýtu, nemáte někdo recept pro začátečníky?
Mohučanka jehneci je vynikajici.Recky recept,mooooc jednoduchy a dela se to samo.
J.kytu osolit,prospikovat cesnekem,oregano,citronovou stavu,plus rozkrajim pul citronu a dam i s kurou do pekace,oliv,olej a muze byt i platek masla.(nejlepe treba pres noc odlezet.)pecu cca 180/200st.hodinu a pul,dve hodiny.
mezitim pripravit brambory na ctvrtinky,osolit,oregano,citr,stavu a po tech cca 2hodinach pridat k masu.brambory se delaji priblizne hodinu.
RoSa No právě. brrr
Mohučanka Pořádně odblanit. Posolit a pokapat oliv. olejem (klidně ho i v "masírovat"). Nožem udělat do masa dírky a napíchat česnek a rozmarýn (nemusí být). Posypat česnekem a rozmarýnem. Trochu podlít vodou a šoupnout do trouby. Podávám s rýží, ale dobrá je i pečená zelenina (nakrájenou cuketu, papriku, lilek, brambory, česnek posolit, polít olivovým olejem, zamíchat a šoupnou do troby, ke konci přidat cherry rajčátka).
Mohučanka cuketka má recept na blogu, ale je to prakticky to, co píše brrr.pekla jsem na Velikonoce, byla výborná
Eee, chtela jsem jet v sobotu k rodicum na tresne. Zustanu doma. Je mi blbe, kompot uz nepozru, stejne mi nechutna. A to jsem cervy normalne jedla v zeleninove omacce a dobry. Ale musi to byt trochu koser taky a nebudes varit cerva v ovoci!
Dneska koupím radši jahody..
ja jsem letos uzmula cast tresni rodicum, ze jako marmeladu udelam ja, at to nedelaji vsechno sami a jak jsem je zacala vypeckovavat, tak jsem mela dilema, jestli ty s cervem jen vymyt, odplavit toho cerva a do marmelady dat nebo uplne vyhodit. Mela jsem pocit, ze tata vzdycky tu tresni jen tak vymachal, aby se zbavil cerva, ale mne se to jejich "kakani" eklovalo, takze jsem skoncila u toho, ze jsem mela znicene nehty z tresni a pritom jsem jich vetsinu vyhodila...
jak to delate u vas?
baltik jime tresne vyhradne syrovy:-) (a nekoukame dovnitr:P bych vlastne ani nevedela jak tu pecku vyndavat.. maminka delavala bublaninu s peckama, brr a ja ji delam vyhradne z merunek:-)
mam sice moc rada visne ale siroko daleko zadny strom:-( stejne bych si to snedla sama...
Dostala jsem dneska ráno misku višní od kolegyně (ještěže ne třešně
)
A jsou strašně vymakaný, pecky zůstávaj na stonku ![]()
Ounz já mám s chlebem poslední dobou hroznej problém s timingem, takže peču víceméně furt dokola osvědčenou klasiku - žitnej kvásek 12 hodin předem, zbytek pšenici, a pšenici teda míchám různou - hladkou/špaldu a tu červenou. Ale začala jsem teď překládat mokrou rukou ve vymazaný nádobě olejem a jde to jedna radost, ani nemusí bejt tak hydratovanej a oka udělá parádní.
Ale na ty pšeničný se chystám vždycky o víkendu, je to dobrá změna, i když já radši ty mírný kyseláče.
Prosimvás, o některých věcech dámy na veřejnosti nemluví! ![]()
A kdo tuhle debatu začne příští rok, toho si najdu a dostane sníst na posezení velkej kompot s PROTEJNAMA!
Díky moc za tipy na jehně! To bych mohla zvládnout.
Mohučanka ono si prave moc lidi mysli,ze je to tezke,ale prave vubec.Dokonce to zvladl i muj absolutne nevarici muz,kdyz sem byla v nemocnici.:-)
já mám na vypeckovávání třešní takovou ruční mašinku - vypadá to jak sešívačka zkřížená s děrovačkou
Mohučanka Takhle mám poznamený recept na jehněči ramínko, ale s kýtou je to stejné :-).
Jehněči ramínko, dírky, česnek, rozmarýn, sůl , opéct na oleji, pak trouba 170 stupňů, 3 hodiny přikryté + 1 odkryté, položit na cibuli
Matova omáčka: máta, voda, ocet, sůl, cukr
Hrášek
Brambory
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY