Mutziputzi Ak nakupuješ v bezobalovom obchode, tak si kúpiš len také množstvo aké spotrebuješ, len nie každému tento koncept vyhovuje.
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu mě by ani nenapadlo, že v sekaný nebo karbAnátku má bejt pečivo, to je ňákej recept z doby hladomoru, ni?
viktorka_od splavu Mňa raz pohostili hranatou pizzou z Lidlu, taká v priesvitnom sáčku. No nebolo to vôbec dobré, mne hlavne tieto zmrazené veci smrdia takým tým mrazákovým smradom a preto doma okrem ovocia a mäsa pre psov nič nemrazím.
paktofonika Tak tento koncept by mi určitě nevyhovoval a jim můj požadavek na gram prášku do pečiva asi taky ne![]()
paktofonika Tak třeba mně ten koncept bude vyhovovat, až budu mít bezobalový obchod někde aspoň relativně pod nosem. Ale koupit přesné množství, aby nebyly přebytky a zátoveň doma nic nechybělo, stejně nebudu umět.
paktofonika a fakt by mi tam navazili 25dkg polohrube, 15 dkg hladke a 10 cukru moucky, pul prasku do peciva, lzici kakaa? to se budu muset podivat, jestli je to nekde u nas![]()
viktorka_od splavu Zapomnělas na vysypání plechu nebo podsypání na vále.
Mutziputzi to je regulerni cz recept, nic netradicniho. stejne jako do balkanskych se dava ryza (to mi nechutna vubec)
Mutziputzi Sweet Potato viktorka_od splavu Ja som chodila do bezobalového ešte v minulom bydlisku a tam to šlo aj v menších množstvách, v Prahe som ešte v žiadnom nebola tak sa ospravedlňujem a nechcem tu šíriť neoverené informácie.
tak jeste 5 hrube ![]()
pecici papir
a nic nevalim, jsem nemotora:p
nee, jasneze bych z toho varit neumela, ale ja celkove neumim nakupovat, mne porad neco chybi a/nebo prebyva![]()
viktorka_od splavu to mám ráda, ale v paprikách, v karbanátku jsem to neviděla ani na Balkáně teda
Mutziputzi a co davaji do takovych tech valecku? (nejim, taky nechutna)
viktorka_od splavu netuším, já bych myslela jenom maso a koření
viktorka_od splavu vidis , na strudlu tvarohovu z lidlu by som zabudla.
Tu mam tiez v mrazaku a kludne dopeciem. A to peciem doma vsetko pecivo, chlieb aj vianocky. Ale su jedla, ktore su fajn aj z polotovaru a ja som ta posledna co by som sa miekomu smiala. Po svatbe som vedela rubat drevo a miesat beton, maltu a nshodit omietky, ale varit nie. Nic! Mama vynikajuca kucharka nemala ttpezlivost na mna v kuchyni, otec bol trpezlivy dost, tak som pomahala jemu. Podtupne som sa naucila varit, pokus- omyl, s detmi potom piect. Varit netvrdim ze ma bavi, skor je to povinnost, pecenie milujem.
viktorka_od splavu Zapomnělas na vysypání plechu nebo podsypání na vále.
ja musim mat doma zasoby. Obchod je tu jeden a tak daleko od nas, ze mozem ist radsej do mesta. Keby som mala zakazdym pred tym ako chcem nieco varit, piect nakupit, by ma porazilo. Som skrecok proste. Ale vzdy mozete ku mne hocikedy prist a nieco vam pripravim. ![]()
Aj neohlasene navstevy, nedavno tu prebehla niekde taka debata ze neotvoria neohlasenym, tak my otvorime, pohostime. ![]()
viktorka_od splavu Ty si to tam sama nasypeš, je to samoobsluha. Nakupuju tam ráda, nemám to daleko a vyhovuje mi sortiment. Navíc, u věcí, které neznám, si nasypu jen trochu, abych to ochutnala, naposledy konopné semínko loupané x neloupané :-).
viktorka_od splavu moje babička by do sekané nedala žemli ani omylem. Asi by to ani nekoupila hotové, protože "kdoví, co do toho namelou za zbytky a narvou to strouhankou, aby toho bylo víc." Kdyby jí byl někdo chtěl udělat radost, že má cukroví jako od cukráře, tak by se asi urazila, protože "tam do toho dávaj starý vejce a kuneról".
mitford sister nellielovett viktorka_od splavu Diky, ale furt to neni, co jsem potrebovala:-D. Jinak odbocka od mrkvoveho dortu, o vikendy budu delat repovy s cokoladovou polevou strihlou slivovici, uz jsem to tady asi jednou psala, je to vyborny!
999 Takže to funguje tak ako som písala? Nemusíš brať kilo ale kľudne len 50g? Mne sa to zdá super, chodíš niekde tuto blízko? :)
Mutziputzi Pohoda, já tomu v kuchyni taky moc nedám :-) jen mě to napadlo....
Sweet Potato
to je jako rodinný recept Phoebe. A co se teda perníčků týká, jistí to těsto z Ikea ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025