Janulik03 kamarádka, co bydlí u brna, se jeden rok chodila i ptát na trhy, jestli nechtěj jejich rajčata zadarmo :-)
Jídlo a vaření
andulka01 ale ty vietnamský večerky to fakt dost mívaj, to se koukni někde u vás i
Já mam k obědu řapíkatej celer, tak jsem myslela, že si tady zaslintam a voni rajčata a koriandr, tak nic no...
Potrefenáhusa no u nás sa chodia sem tam spýtať susedia či nemáme sadenice. On kupi semienka a potom to všetko vyrastie ![]()
Loni jsem zkusila na balkóně keříčkový minirajčata, a dobrý byly! Ty ještě vyhřátý od sluníčka jsou nejlepší ![]()
Garfie lilek, oliv.olej a medvedi cesnek - 3 veci, ktere miluji. Skvela kombinace.Mnam, mam hlad...
Janulik03 já jsem loni koupila semena divokých rajčat, vyrostlo všechno a byla z toho celkem bohatá sklizeň celou sezonu, akorát teda to bylo jak trhat rybíz
Potrefenáhusa to verím, ale su chutné, že?
Janulik03 jsou moc
Janulik03 Potrefenáhusa Divoký rajčata mňam! Nepěstuju, nemámkde, ale na trhu loni byly a v podstatě jsme skoro jiný nekupovali. Ach jak se těším na sezónu, nemůžu se dočkat čerstvýho mokrýho česneku a nových brambor.
andulka01 a zelený hrášok rovno z pola a maliny a jahody,.......
Janulik03 kamarádka, co bydlí u brna, se jeden rok chodila i ptát na trhy, jestli nechtěj jejich rajčata zadarmo :-)
Protoze kdyz se rajcata urodi, tak se to neda ujist. Nasi jsou v polabi, je tam teplo a roste tam vsechno. Rajcat maji plnou zahradu a sklenik, protoze se boji, ze se neurodi. Urodi se vzdycky :) Mama pak vari kecup, dela calamady... stejne casto kyble rajcat leti slepicim :(
Janulik03 Jarní cibulka, raná mrkvička, chřest... Uááááá, jdu spát a probudím se v květnu :-)
Ale ne, přeháním, i ze zimních surovin se dá udělat super jídlo. V sobotu jsem měla řeřichové a hráškové klíčky, naložila jsem květák a brokolici, celerová remuláda ke steaku byla taky dost fajn. Na každé sezóně je něco dobrého.
andulka01 taká zimná zabíjačka ![]()
Mám před dovolenou, kde počítám, že přiberu jak vepřík, tak jsem si řekla, že od pondělí nic sladkýho. Takže je středa a já jsem se tak vytočila v práci, že jsem vletěla do první cukrárny a koupila si ale fakt obrovskej cheesecake. Bejt poblíž bar, dám si panáka. Hned je mi líp. Tolik k jídlu.
Janulik03 No tak to samozřejmě! ![]()
andulka01 např. svařák a teplá griotka
stes furt lepsi cheesecake nez vetrnik ![]()
Marbuša Hele já beru všechno :-) neodpírám si sezónní radosti žádného druhu :-)
Jinak s tou sezonou, ja uz mam rada i to zeleny jaro: medvedi cesnek, koprivy, pazitku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY