coralline https://www.kucharkaprodceru.cz/krehke-testo-kolac/
Jídlo a vaření
Taky doporučuju přečíst si Florentýnu, pak je vše kolem křehkého těsta jasné. Znám různé modifikace a vždycky se povede. Ale prášek do pečiva určitě ne!
vaříte někdo z lupení z ředkviček? já si tuhle koupila ředkvičky s takovým pěkným lupením, tak jsem si říkala, jaká je to škoda vyhodit - že to určitě půjde zpracovat a bude to určitě i dost zdravý. přípravu předpokládám stejně jako špenát a další lupení - tak jen jestli někdo nemá nějakou osvědčenou kombinaci či recept.
Zarinya dynda Já jsem tu Florentýnu i četla, jenže pak jsem se nechala napálit Apetitem, kterej tam má napsanej prášek do pečiva.
Jinak myslím, že jsem byla na správný cestě. A jedlý to naštěstí je.
Myslíte, že se dá křehký těsto péct i bez zátěže (fazolí)? Často to v těch receptech není, zrovna v tom mým taky ne.
mitford sister u nás doma jí lupení náš šnek. Vařit mu ho nemusíme![]()
mitford sister O tom jsem neslysela a to mam kamaradku, co varila.iAle slupky z melounu, o lupeni by se asi pochlubila taky;-)
Edit.: Ale jist se da temer vsechno, kousek od nas je takovej biodomek, chystam se tam na jare na nejakou akci, kdy se bude sbirat a varit roztodivna zelen;-)))
coralline jedly to musi byt urcite,ja delam testo protkane tvarohem zamerne,jen to pak asi neni "krehke"testo.![]()
ja bych to bez zateze nepekla,urcite to ma svuj duvod,bude to zrejme nafoukle,ale urcite ti poradi nekdo lip,ja tyhle testa moc nedelam.:-)
mitford sister to sem jeste nevidela,ze nekdo ji lupeni od redkvicek,ale nedavno sem se docetla,ze lupeny od kedlubny jsou zdravejsi nez kedlubna,no presto zustanu jen u plodu.![]()
Karja jako kuru od melounu vari ve vode a pak to ji???![]()
Zarinya Já to nemám protkaný. Mám normálně souvislou vrstvu těsta, ale vysokou několik cm
Měla bejt tenká. Myslela jsem to tak, že těsto není tvrdý/tuhý, takže jinak byl technologickej postup asi správně.
A ty slupky od melounu jsem tušim někde četla, že se nakládají ![]()
Delala jsem lilek s kuskusem a bylo to.uplne vyborny. V originale je bulgur, ale nemela jsem. Do kuskusu/bulguru prijde nakrajet nana drobno jarni cibulka, olivy, sparene rozinky, lupinky mandli, koriandr, citronova stava. Lilek se prepuli, nareze se mrizka a potre pastou z oleje a koreni (chilli, cesnek, mlety koriandr, rimsky kmin, citronova kura), pece 40 minut. Na to ten kuskus, jogurt a parada. Jeste jsem delala dva salaty, ale to nebylo nic noveho pod sluncem. Tady jsem byla prekvapena, jak vyborne se dochutil ten kuskus;-)
coralline jo to sem nekde videla,nakladany slupky od melounu.:-)
Tak hlavne,ze chutnalo,priste budes vedet.![]()
Zarinya myslim, ze to uplne rozvarila a delala z toho nejakej koncentrovanej sirup nebo tak neco. Ale byl to domaci meloun, varilo se to asi tak milion casu;-)
Prosím o radu. Zítra se chystám poprvé v životě péct roastbeef. Jsem zmatená a nerada bych maso zkazila Na jakou teplotu pečete? Nacházím úplně rozdílné teploty v receptech. Například v Kuchařce pro dceru se peče tři hodiny na 100. V jiném receptu se peče na 190. Sondu do masa mám.
Zarinya slupka od melounu i s kusem ty zelený duziny se i zavařuje

Zarinya Hele z kedluben jsem delala zrovna salat. Kedlubny na kosticky, pak recky jogurt, medvedi cesnek, pepr sul, mata, citronova stava dobry.... I kdyz ja mam rada kedluben I jen tak, takze mozna zbytecna prace navic:-D
Potrefenáhusa tak zavarit by me asi neprekvapilo,mam pocit,ze i v recku sem videla prave duzinu se slupkou v tom sirupu,coz sem si vybavila jak to napsala coralline ,ale Karja to tak napsala,ze vari tak sem si predstavila jen vareny v hrnci![]()
Karja no,presne taky sem delala nedavno kedlubnovy salat,ale je to zbytecnost,je dobra jen tak.:-)
Zarinya z těch nakrájenejch natí se docela často vařej zeleninový vývary, jako proč to někam nepřihodit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY